Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Απάντηση Κουκούμη στην κριτική του Φιλιατρά News για το αν είναι δικαίωμα μαςνα ζητούμε την αυτονόμηση των Φιλιατρών από τον Δήμο Τριφυλίας

Μετα την απάντηση του κ. Κουκούμη στον Κώστα Σαρματζή, σειρά πήρε το Φιλιατρά News να δεχτεί απάντηση από τον κ Κουκούμη για την κριτική που του άσκησε λέγοντας του ότι είναι δικαίωμά μας να ζητάμε την αυτονόμηση των Φιλιατρων απο τον Δήμο Τριφυλίας.
Ο κ Κουκούμης αποκαλεί την κριτική - άρθρο, ως κακόβουλο(!!!) , συκοφαντικό(!!!) και πιθανόν υποβολιμαίο λιβελογράφημά!!!
Εκεί που πραγματικά δίνει .....

ρέστα ο κ Κουκούμης είναι παρακάτω που μου λεει αντι να τον εγκαλώ ως αυτοκλητος εισαγγελέας (Ελα Παναγία μου δηλαδή) να «εγκαλέσω» την υπόλοιπη κοινωνία των Φιλιατρών και όχι μόνο, που ψηφίζει διαφορετικά κόμματα και συνδυασμούς. (Και δεν ψηφίζουν προφανώς τον κ Κουκούμη!!!)

Φταίτε δηλαδή αγαπητοί συμπολίτες που δεν ψηφίζετε τον κ. Κουκούμη και ψηφίζετε άλλους συνδυασμούς.
Ξαναψηφίστε τον λοιπόν για να μην σας εγκαλεί!!!
Κανονικά δεν θα έπρεπε να ασχοληθώ περαιτέρω με την επιστολή του απάντηση του σε μένα.
Θα ανταπαντήσω όμως για δυο με τρία σημεία σε νεότερη ανάρτηση.

Ιδού λοιπόν τι απαντά στην κριτική που του ασκήθηκε:
Κύριε Αγριόπουλε, σκέφτηκα πολύ εάν έπρεπε να σας απαντήσω σ’ αυτό το κακόβουλο, συκοφαντικό και πιθανόν υποβολιμαίο λιβελογράφημά σας, που υποτίθεται ότι αποτελεί απάντηση σε άρθρο μου σχετικά με τα προβλήματα που βιώνουν οι μικροεπαγγελματίες – μικροέμποροι των Φιλιατρών και εάν θα δώσει λύση η αυτονόμηση της Δ.Ε. Φιλιατρών και αποτελέσει ανεξάρτητο Δήμο.

Εάν διαβάζατε προσεχτικότερα το περιεχόμενο του κειμένου και εάν το κατανοούσατε, θα βλέπατε ότι έθετα ως ερώτημα εάν αποτελεί λύση στα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων η αυτονόμηση της Δ.Ε. Φιλιατρών και χωρίς να παίρνω θέση υπέρ ή κατά, έλεγα ότι λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και έβαζα τα – κατά την γνώμη μου – κύρια αίτια των προβλημάτων.
Εκτός και εάν μου απαγορεύετε και αυτό το δικαίωμα!

Και ενώ για όλα αυτά δεν λέτε κουβέντα, πιθανόν περιμένατε την αφορμή για να εκδηλώσετε την επίθεσή σας στο πρόσωπο μου και προφανώς στον συνδυασμό μας και τις πολιτικές θέσεις που εκπροσωπεί.
Δεν θα είχα το δικαίωμα να το επικαλεστώ αυτό εάν τηρούσατε την ίδια «επιθετική στάση» και στους άλλους Συμβούλους. Εν πάσει περιπτώσει θα προσπαθήσω να απαντήσω στο «δριμύ κατηγορητήριό σας», εάν και σε πολλά από αυτά που αναφέρεστε ισχύει η απάντησή μου προς τον κο Κ. Σαρματζή.
Η ταύτισή σας σε πολλά στα οποία αναφέρεστε, μου δημιουργούν εύλογες απορίες, αλλά το παρακάμπτω.

Καταρχήν, το ότι εκλέχτηκα ως Δημοτικός Σύμβουλος στην Δ.Ε. Φιλιατρών, με ψήφους βέβαια και των άλλων Δ.Ε., δεν στερούμε, νομίζω, του δικαιώματος να παίρνω θέση για όλα τα προβλήματα που αφορούν τα λαϊκά στρώματα όλης της Τριφυλίας. Το ίδιο εάν δεν κάνω λάθος, έκαναν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων. Τώρα, για να παρευρισκόμουν στις συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών, προϋπόθεση ήταν να με καλούσαν (όπως και σας έχω ξαναπεί, αλλά μάλλον «δεν θέλετε» να το καταλάβετε). Ρωτήστε εάν με κάλεσαν έστω και μία φορά.

Εκεί όμως που νομίζετε ότι «πιάσατε τον ταύρο από τα κέρατα», είναι στην αναφορά σας για το τι ψήφιζα εγώ στα διάφορα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σας προκαλώ και εγώ, λοιπόν, με τη σειρά μου, να βρείτε έστω μία Απόφαση που είναι φιλολαϊκή και εγώ την έχω καταψηφίσει και να την δημοσιεύσετε.
Και εκεί που πραγματικά «δίνετε ρέστα», είναι οι θέσεις και οι αντιλήψεις σας περί κομμάτων και δημοκρατίας.
Ειλικρινά πιστεύετε ότι όλη η κοινωνία των Φιλιατρών έχει μία και ενιαία άποψη για όλα τα ζητήματα και πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να συντασσόμαστε πίσω από αυτήν;
Ή όταν επικρατεί μια άποψη, έστω και πλειοψηφούσα, σημαίνει ότι είναι και η σωστή και δεν έχει κάποιος το δικαίωμα να διαφωνεί με αυτήν;

Μήπως έχουμε περάσει σε αταξική κοινωνία και δεν υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα σε κάθε κοινωνία; Σας προτρέπω να διαβάσετε λίγη ιστορία για να δείτε πως προχωρούσε η κοινωνική εξέλιξη ανά τους αιώνες και σας αναφέρω το παράδειγμα του Γαλιλαίου που όταν τον καταδίκαζε η Ιερά Εξέταση στον «δια πυρός θάνατο» για την επιστημονική του ανακάλυψη, ότι η Γη κινείται, ποιος είχε δίκιο, η αντιδραστική πλειοψηφία ή ο Γαλιλαίος;

Και αφού με «διατάσσετε», «να συνταχθώ με τις επιλογές της κοινωνίας των Φιλιατρών, συμφωνώ δεν συμφωνώ πολιτικά με αυτήν», όπως λέτε, γιατί αναιρείται αυτήν την άποψή σας με την θέση σας ότι «τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία και μπορούν να αποφασίζουν».
Δεν είναι δημοκρατικότερο για τόσο σοβαρά θέματα να λένε τη γνώμη τους και τα απλά μέλη των συλλόγων μέσα από Γενικές Συνελεύσεις;

Είναι, επίσης, έντιμο εκ μέρους σας να παρουσιάζετε ως θέσεις μου πράγματα για τα οποία ουδέποτε έχω αναφερθεί όπως για παράδειγμα, «αν τα Φιλιατρά βλάφτηκαν ή ωφελήθηκαν από την ετσιθελική συνένωση των τριών μεγάλων Δήμων;»
Δεν γνωρίζετε ότι είμαστε η μόνη δύναμη εξ αρχής εναντίον του «Καλλικράτη», που εκτός των άλλων αντιλαϊκών μέτρων επέφερε και την συνένωση των πρώην Δήμων που τώρα εσείς «ξυπνήσατε» και διαφωνείτε;

Περίεργη, εάν όχι άκρως αντιδραστική και υποκριτική είναι και η θέση σας για τα κόμματα. Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι ο συνδυασμός που στηρίζεται από το Κ.Κ.Ε. (που απ’ ότι φαίνεται αυτό κυρίως σας ενοχλεί) χωρίς να αποκλείουμε από τα ψηφοδέλτια μας και ανθρώπους που δεν συμφωνούν σε όλα με τις θέσεις του Κ.Κ.Ε., αναγνωρίζουν όμως την ειλικρίνεια, την σταθερότητα και συνέπεια των θέσεων μας και συμπορεύονται μαζί μας. Οι άλλοι, που το «παίζουν» ανεξάρτητοι, πιστεύετε ότι το πρωί βγαίνουν έξω με την κομματική τους θέση και όταν μπαίνουν σε έναν συνδυασμό ή εκλεγούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποποιούνται την κομματική τους ταυτότητα και γίνονται κάτι άλλο, «για το καλό του τόπου;»
Ή μήπως επειδή ο κόσμος γνωρίζει ότι τα κόμματά τους έχουν εφαρμόσει αντιλαϊκή πολιτική όταν κυβέρνησαν, φοβούνται μην τους γυρίσει την πλάτη και φορούν το «κουστούμι» του ανεξάρτητου;

Κάτι μου θυμίζει από «τα κινήματα των πλατειών» αυτή σας η θέση, αλλά δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε προς το παρόν. Όσο για το εάν έπρεπε να παραδώσω την έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου κύριε Αγριόπουλε, σας πληροφορώ ότι μπαίνετε «σε ξένα χωράφια» και αυτό δεν σας το επιτρέπω!

Η παράταξη μου και ο απλός κόσμος που μας ψήφισε έχουν αναγνωρίσει την εντιμότητά μου και την στάση μου που κράτησα όλα αυτά τα χρόνια, που με την ψήφο τους ήμουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και το ίδιο θα κάνουν και στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και αυτοί είναι οι μόνοι που έχουν κάθε δικαίωμα να με ανακαλέσουν εάν πάψω να τους εκπροσωπώ.

Τέλος, σχολιάζοντας την τελευταία παράγραφο και «άκρως δημοκρατική» θέση σας, θα σας συμβούλευα, αντί ως αυτόκλητος Εισαγγελέας να εγκαλείτε εμένα, να «εγκαλέσετε» την υπόλοιπη κοινωνία των Φιλιατρών και όχι μόνο, που ψηφίζει διαφορετικά κόμματα και συνδυασμούς κι έστω στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας, δίνεται το δικαίωμα να εκφράζεται και η διαφορετική άποψη (ή μήπως και αυτό είναι πολύ για σας;).

Εγώ, πάντως, σας δηλώνω ότι θα εξακολουθώ να συντάσσομαι με τις απόψεις που εξυπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα και ότι «δήλωση μετανοίας» όσο και να θέλετε, δεν θα υπογράψω.
Να σας θυμίσω ακόμα ότι η «λάσπη» που ρίχνουν ορισμένοι στον ανεμιστήρα εναντίον άλλων, αργά ή γρήγορα στρέφεται στα πρόσωπα των ίδιων και των εμπνευστών τους!

ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ Σαράντος
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας
με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος Δήμαρχος

2 σχόλια:

  1. Aξιζουν οι διαξιφισμοι? Οι πολιτες εχουν θεση να κρινουν και με την ψιφο τους να δωσουν την απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή ή σκόπιμα παραποιείτε αυτά που σας γράφω, υιοθετώντας τις μεθόδους του Γκαίμπελς, ή από αδυναμία κατανόησης της ελληνικής γλώσσας, εδώ τελειώνει ο διάλογος μαζί σας.

    ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ Σαράντος
    Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας
    με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος Δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.