Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Φιλιατρά: Σοβαρές επισημάνσεις στην ενημέρωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας για το κτηματολόγιο [ Ηχητικό ]

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από τις 25 Φεβρουαρίου η διαδικασία κτηματογράφησης στο Νομό Μεσσηνίας και ειδικότερα στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας.

Την ενημέρωση.....

που έγινε χθες το απόγευμα στη εσπερίδα, που πραγματοπποιήθηκε στην αίθουσα του Φουρναράκειου Πνευματικού Κέντρου στα Φιλιατρά, οργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας παρουσία εκπροσώπων της εταιρίας που έχει αναλάβει την κτηματογράφηση, κ.κ. Νικόλαου Γαληδάκη, εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας και μέλος του πρώτου ΔΣ Κτηματολογίου, Μιχάλη Βουρεκά, δικηγόρου Αθηνών με ειδικόπτητα στο κτηματολόγιο και Γιάννη Γαληδάκη Τοπογράφου Μηχανικού.
Τον συντονισμό της συζήτησης είχε αναλάβει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Θανάσης Πετρόποπυλος.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο κ. Γιώργος Μπακούρος ως Εκπρόσωποος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.

Δόθηκαν πολλές απαντήσεις σε απορίες παρευρισκομένων σχετικά με διάφορες περιπτώσεις κτήσεις αγροτεμαχίων αλλά και κτισμάτων ενώ επισημάνθηκε να μην χαθούν οι προθεσμίες.

Η προθεσμία δηλώσεων είναι 3 μήνες για κατοίκους εσωτερικού και 6 μήνες για κατοίκους εξωτερικού.

Φυσικά και νομικά πρόσωπα υποχρεούνται να δηλώσουν τα εμπράγματα δικαιώματά τους επί γεωτεμαχίων και ευρισκομένων εντός αυτών κτισμάτων.

Η δήλωση δικαιώματος υποβάλλεται στα γραφεία κτηματογράφησης που λειτουργούν
α) Στην Κυπαρισσία στο Δημαρχείο
β) στα Φιλιατρά στο Δημαρχείο
γ) στους Γαργαλιάνους στο Δημαρχείο και
δ) στο Δώριο στο Δημαρχείο κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας τους.

Η δήλωση γίνεται και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα ktimatologio.gr

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν μόνοι τους τα δικαιώματά τους και ηλεκτρονικά.
Ο εντοπισμός του ακινήτου μπορεί να γίνεται και από τους δικαιούχους με την βοήθεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εντοπισμού ακινήτου της κτηματολόγιο α.ε. , αλλά σε δύσκολες περιπτώσεις εντοπισμού και για την αποφυγή λαθών θα πρέπει να συμβουλεύονται μηχανικό-τοπογράφο.

Οι δικαιούχοι, για κάθε νομικό θέμα που ανακύπτει σχετικά με το εμπράγματο δικαίωμά τους, τους τίτλους τους, κ.λ.π. θα πρέπει να συμβουλεύονται το δικηγόρο τους, διότι αφενός μεν θα προκύψουν περιπτώσεις όπως π.χ. κτήση με χρησικτησία, κληρονομιά χωρίς αποδοχή, διαφορά εμβαδού στον τίτλο και στην αποτύπωση, αφετέρου δε διότι θα πρέπει να ενημερωθούν έγκυρα και έγκαιρα για τις διαδικασίες διόρθωσης /ένστασης και τις νομικές συνέπειες της ανάρτησης.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ, να μην χαθούν οι προθεσμίες, γιατί προβλέπεται ηλεκτρονική προ-ανάρτηση και μόνο μια ανάρτηση, η οποία μπορεί να προσβληθεί με αίτηση προδήλου σφάλματος και με ένσταση στις προθεσμίες που θέτει ο νόμος 2308/1995.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.