Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Φιλιατρά: Με μεγάλη επιτυχία το Σεμινάριο Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών το Σεμινάριο Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 με εισηγητή το Βασίλη Λάντζο, επίκουρο ......

καθηγητή της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η θεματολογία του σεμιναρίου ήταν «Χοροί Ανατολικής Ρωμυλίας – Περιοχή Μαύρης Θάλασσας». Ο κ. Λάντζος στην αρχή της εισήγησής του αναφέρθηκε στα ιστορικά στοιχεία της περιοχής της Ανατολικής Ρωμυλίας, στην πορεία του Ελληνισμού στην περιοχή αυτή, στα έθιμα και τις συνήθειες των κατοίκων, ανέλυσε τραγούδια και τέλος έδειξε στους συμμετέχοντες τους χορούς όπως έχουν καταγραφεί μέσα από παλιές αυθεντικές δραστηριότητες των κατοίκων.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν πάρα πολλοί δάσκαλοι παραδοσιακού χορού και χορευτές από όλη τη Μεσσηνία, την Ηλεία και τη Λακωνία. Στους συμμετέχοντες, εκτός από το εκπαιδευτικό υλικό, προσφέρθηκαν κεράσματα και φαγητό από το Σύλλογο Φιλοπροόδων ο οποίος είχε οργανώσει άψογα την εκδήλωση.

Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων θα συνεχίσει να προσκαλεί ανθρώπους με ιδιαίτερη γνώση της παράδοσης με στόχο τη μύηση όσων συμμετέχουν στον αστείρευτο πλούτο της λαϊκής μας παράδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.