Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ο Π. Νίκας τα ‘χωνε για τις φονικές πλημμύρες στον Αντώνη Σαμαρά – Σήμερα …γλείφει εκεί που έφτυνε! (Βίντεο)

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ο δήμαρχος Καλαμάτας και σήμερα υποψήφιος Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας ως δημοτική αρχή μετά τις καταστροφικές πλημμύρες -με τραγικό απολογισμό τρεις νεκρούς- έκανε ......

επικοινωνιακή πολιτική και πετούσε δεξιά-αριστερά το «μπαλάκι» των βαρύτατων παραλείψεων.

Συγκεκριμένα επέρριπτε ευθύνες στην κυβέρνηση Σαμαρά καθώς δεν συνέβαλε στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων που είχαν ζητηθεί και αφετέρου «άδειαζε» τον πρώην Πρωθυπουργό, τονίζοντας πως δεν μπορεί κανένας άλλος, πλην της κυβέρνησης, να… φέρει ευρωπαϊκά χρήματα.

Ο κ. Νίκας «έδειχνε» την κυβέρνηση Σαμαρά ως υπεύθυνη για τις καταστροφές στη Μεσσηνία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μου αρέσει καθόλου η συμπεριφορά των πολιτικών όταν έχουμε ζημιές και πηγαίνει ο πολιτικός παράγοντας να κάνει δηλώσεις στις κάμερες και μιλάει σε πρώτο πληθυντικό, σχεδόν με το κουστούμι» ενώ μέσα από τις ανακοινώσεις του τόνιζε ότι: «Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση».

Σύμφωνα με το άρθρο του ppress.gr ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Νίκας δεν βγήκε από το γραφείο του προκειμένου να δει ιδίοις όμμασι την ζημίες που προκλήθηκαν. Δε στάθηκε δίπλα στους πληγέντες καθώς ήταν προτεραιότητά του να συντηρήσει την κόντρα του με τον κ. Σαμαρά και άφησε τους πολίτες στο έλεός τους να παρακολουθούν το «γαλάζιο εμφύλιο» με φόντο τις καταστροφές από τη φονική θεομηνία.

Παρόλα αυτά είχε χρόνο ώστε να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ!!! Με δυο λόγια, όπως αφηγήθηκε στην «Αυγή» ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, τέσσερις και πέντε φορές που δοκίμασε να δει τον Αντώνη Σαμαρά, οι πόρτες ήταν πάντα κλειστές… Αμέσως μετά τις πλημμύρες του 2013 παρέδωσε το υπόμνημα του δήμου στον Κώστα Μπούρα, διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού, αφού ο Αντώνη Σαμαράς ήταν «απασχολημένος» και πάλι… Όπως επίσης παρέδωσε το υπόμνημα στους υπουργούς Υποδομών και Εσωτερικών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Γιάννη Μιχελάκη αντιστοίχως. Έργα όμως δεν έγιναν, με τα γνωστά, τραγικά τη φορά αυτή, αποτελέσματα…

Οι δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού καταπέλτης για τον κ. Νίκα:

«Περπάτησα σπίτι-σπίτι από την οδό Αθηνών ως το Φραγκοπήγαδο και, δυστυχώς, διαπίστωσα ότι δεν είναι 3 σπίτια που έχουν πληγεί, αλλά 103… Μιλάμε για πραγματικές ανθρώπινες τραγωδίες… Μέσα σε 3 ώρες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι το βιός τους. Αυτή τη στιγμή πρέπει να δούμε τι πρέπει να γίνει, ώστε να μην ξανασυμβεί μια τέτοια καταστροφή… Το πρώτο πράγμα είναι πως οι Δήμοι οφείλουν να κατασκευάσουν αγωγούς ομβρίων υδάτων. Το δεύτερο το οποίο πρέπει να γίνει είναι να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στους πληγέντες… Από το πρωί κινητοποίησα τους ευρωβουλευτές που ήδη έκαναν παρέμβαση στην Κομισιόν… Οι άνθρωποι εδώ δεν πρέπει να χάσουν την ελπίδα τους ότι θα ξαναχτίσουν το μαγαζάκι τους ή την οικοσκευή τους… Οι Μεσσήνιοι και ειδικά οι Καλαματιανοί έχουμε περάσει πολλά και ακόμα δυσκολότερα… Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και τώρα να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη καταστροφή».

Μέχρι εσχάτων έφτανε ο πόλεμος που είχε ξεσπάσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με πρωταγωνιστές τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα…ένας πόλεμος πάνω σε ανθρώπινες ζωές και καταστροφές περιουσιών.

Δείτε το σχετικό βίντεο:



p.Press - Hlektra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.