Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Επίσημη πρώτη για Χαϊδω Παναγιωτοπούλου. Παρουσίασε τις αρχές και τις θέσεις του συνδυασμού "Τριφυλία Πρωταγωνίστρια"

Την παρουσίαση αρχών και θέσεων του συνδυασμό της «Τριφυλία πρωταγωνίστρια» εκανε το απόγευμα της 13ης Μαρτίου στον Κινηματογράφο Cinelux στα Φιλιατρά.

Οι πολίτες που βρέθηκαν στην αίθουσα του κινηματογράφου ήταν πραγματικά πολλοί, γεγονός που ......

χαροποίησε ιδιαίτερα την υποψηφία δήμαρχο.

Στην επίσημη πρώτη της η κ Παναγιωτοπούλου έκανε μια ολιγόλεπτη Αναφορά στα Φιλιατρά παρουσιάζοντας τις δυνατότητες που έχει η περιοχή, στον παραγωγικό τομέα και τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή.
Οι βασικοί άξονες που κινήθηκε η παρουσίαση των στόχων και των θέσεων του συνδυασμού με βασικό στόχο την καθημερινότητα του πολίτη στους τομείς της καθαριότητας, την άμβλυνση των όποιων παθογενειών υπάρχουν στον δήμο ενώ παρουσιάστηκε εάν 8λεπτο περίπου video από όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου κάνοντας αναφορά στα προβλήματα που παρουσιάζει η κάθε μία αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει η καθεμιά.

Οι επτά αρχές που παρουσίασε η κ Παναγιωτοπούλου και που απηχούν της παράταξης της είναι η όρεξη για δουλεια, η καθημερινότητα του πολίτης, η καθημερινή παρουσία της Δημοτικής αρχής στο πλευρό του πολίτη, η συλλογική συνεργασία ανάμεσα σε συλλόγους – ιδιώτες και Δήμο, Ομαδικότητα στην εργασία προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματικότητα.

Ως προς τους 14 άξονες στην άσκηση της πολιτικής που θα έχει η παράταξη της, η κ Παναγιωτοπούλου ανέφερε αναλυτικά:


1. Ο Πολιτισμός, που μας λείπει, στην καθημερινότητα.
α) Πόλεις και χωριά, παραλίες, δρόμοι και πλατείες καθαρά από άκρη σε άκρη:
- με εργαλεία τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του δήμου,
- με την ενίσχυση εξειδικευμένων συνεργείων καθαριότητας
- με την έναρξη διαδικασίας ανακύκλωσης και την προώθηση της κουλτούρας της ανακύκλωσης
-με την αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας για τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών.
β) Πόλεις και χωριά προσβάσιμα από όλους, με ασφαλή, λειτουργικά οδικά δίκτυα
γ) Βελτίωση της σηματοδότησης των οδικών δικτύων μας, όπου αυτή δεν επιτυγχάνει το στόχο της.
δ) Δέσμευση για ανάπλαση κάθε χρόνο σημαντικού μέρους των πεζοδρομίων
ε) Αλλαγή των δικτύων ύδρευσης όπου χρειάζεται σε όλες τις δημοτικές ενότητες, και σύνδεση των νέων δικτύων όπου δεν έχουν συνδεθεί έως σήμερα με τις κατοικίες.
στ) Ανάπλαση της αστικής και αγροτικής οδοποιίας
ζ) Καθαρισμός εγκαίρως των υπαρχόντων τάφρων απορροής των ομβρίων υδάτων
θ) Επαρκής φωτισμός στις πόλεις και τα χωριά μας

2. Οι Ζωντανές Πόλεις και Χωριά.
Με σύγχρονες προδιαγραφές για παιδικές χαρές, σημεία ελεύθερης πρόσβασης WiFi, χώρους άθλησης και ποδηλατόδρομους, δημοτικά ιατρεία, δημοτικά κτηνιατρεία

3. Οι Σύγχρονες πόλεις.
Σχεδιάζουμε την ενίσχυση των ψηφιακών δημοτικών υπηρεσιών με στόχο λιγότερες επισκέψεις στον δήμο, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση, ασύρματο δίκτυο σε σχολεία, πλατείες, τουριστικούς χώρου

4. Η Πόλη που απαντάει στις ανάγκες όλων
Ισόρροπη κατανομή σε όλες τις πόλεις και τα χωριά μας.
Κοινωνική πολιτική με διεύρυνση υπηρεσιών και ωφελουμένων, βέλτιστη διαχείριση πόρων, συντονισμό εμπλεκόμενων φορέων και δημιουργία νέων δομών.

5. Η Τριφυλία να γίνει επενδυτικός προορισμός
Σχεδιάζουμε τη δημιουργία φορέα που θα προωθεί τις επενδυτικές ευκαιρίες της πόλης. Αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων με παροχή κινήτρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, την ενδυνάμωση των τοπικών αγορών, τη διευρυμένη και ευέλικτη εφαρμογή του μέτρου των ανοιχτών κέντρων εμπορίου.

6. Η Τουριστική ανάπτυξη
Επισκέπτης σημαίνει προσωρινός κάτοικος. Σεβασμός και εξυπηρέτηση σε κάθε επίπεδο. Δημιουργία δομής διαχείρισης προορισμού της πόλης, προώθηση δράσεων προβολής θεματικών μορφών τουρισμού, δικτύωση και ενεργοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της Τριφυλίας. Τουριστική ανάπτυξη σε ισορροπία με τη ζωή των πόλεων και των χωριών μας, με Θεσμοθέτηση πλαισίου βραχυχρόνιων μισθώσεων. Δημιουργία Υποδομών και Ανάπτυξη Αγροτουρισμού

7. Η Ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας
Με τον εκσυχρονισμό των αγροτών και των κτηνοτρόφων κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας, την δημιουργία Γεωργικής Σχολής, με σεμινάρια και εκθέσεις προβολής των τοπικών προϊόντων τόσο στο Δήμο μας, όσο και σε όλες τις χώρες του κόσμου.

8. Η επίθεση πολιτισμού
Οραματιζόμαστε την Τριφυλία βασικό κέντρο πολιτισμού, αρχαίου και σύγχρονου. Με εξωστρέφεια και ανάπτυξη των εμβληματικών υποδομών του δήμου, αρχαιολογικών χώρων του Δήμου, των μουσείων του Δήμου (Λαογραφικών, Φωτογραφίας Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου) Με την ενίσχυση, διασύνδεση και προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής παραγωγής και τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών στις πόλεις και στα χωριά όλο τον χρόνο.

9. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός.
Πρόσβαση όλων στον αθλητισμό με δημιουργία νέων και βελτίωση υφιστάμενων αθλητικών υποδομών, ισόρροπα και στις τρείς πόλεις και στα χωριά μας ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε τόπου.

10. Η Νέα φιλοσοφία διοίκησης.
Θέτουμε συγκεκριμένους στόχους και κάνουμε τη λογοδοσία καθημερινή πρακτική, με δείκτες απόδοσης ανά τομέα πολιτικής, κοστολογημένες δράσεις, μετρήσιμα αποτελέσματα και αξιολόγηση των έργων από τους ίδιους τους δημότες. Σχεδιάζουμε μέτρα για την πραγματική ανταποδοτικότητα φόρων και τελών για κατοίκους και επισκέπτες, άνοιγμα του δήμου στις έξι δημοτικές ενότητες με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, μέσων και πόρων. Θέλουμε να δώσουμε τον λόγο στις τοπικές κοινότητες με την ενίσχυση του συμμετοχικού σχεδιασμού και την εφαρμογή πρότυπου ανάπτυξης πόλεων και χωριών όλου του Δήμου μας. Πιστεύουμε ακράδαντα στην μεταβίβαση όσο το δυνατό περισσοτέρων, αποφασιστικών αρμοδιοτήτων στις τοπικές κοινότητες!

11. Η πόλη ανήκει στην πόλη.
Για να γίνει ο Δήμος Τριφυλίας πραγματικά αρμόδιος για τα ζητήματα του, διεκδικούμε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων για τη διαχείριση όλων των κοινόχρηστων χώρων και δρόμων στα όρια του δήμου. Διεκδίκηση από το κεντρικό κράτος θεσμοθετημένων πόρων για έργα ανάπτυξης και επενδύσεις.

13. Η Διεκδίκηση Πόρων και Έργα Υποδομών
Με την δημιουργία επιστημονικής και εξειδικευμένης ομάδας με αποκλειστικό αντικείμενο απασχόλησης την διεύρυνση χρηματοδοτικών πηγών, σχεδιασμό νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, διεκδίκηση και ενεργητική αξιοποίηση πόρων ΕΣΠΑ και Εθνικών Πόρων

14. Τα λιμάνια μας, ανήκουν στον Δήμο μας.
Στόχος μας είναι ο σχεδιασμός για την άμεση μεταφορά του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας στο Δήμο Τριφυλίας, καθώς τα δύο λιμάνια από αυτά, που διαχειρίζεται το Λ.Τ.Μ, της Μαραθόπολης και της Κυπαρισσίας, βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Τριφυλίας. Με την ισχύουσα νομοθεσία από το έτος 2016 έχει δοθεί η δυνατότητα να περιέλθουν τα λιμάνια στην διαχείριση των Δήμων, για παράδειγμα το λιμάνι της Καλαμάτας έχει αποσπασθεί από το Λιμενικό Ταμείο και έχει περιέλθει στο Δήμο Καλαμάτας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.