Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΚΕΦίΜ: Αυτοί είναι οι 10 πιο αποδοτικοί δήμοι στην Ελλάδα. Στην 6η θεση ο δήμος Φιλιατρών????

Τα πορίσματα της νέας του μελέτης Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων στο πλαίσιο του Φόρουμ Δήμοι και Επιχειρηματικότητα του Money Show Athens 2019 παρουσίασε την .....

Κυριακή 20 Ιανουαρίου το ΚΕΦίΜ “Μάρκος Δραγούμης”.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δείκτης, που συνέταξε το ΚΕΦίΜ πιλοτικά για πρώτη φορά φέτος, αξιολογεί και κατατάσσει 320 δημοτικές αρχές της χώρας βάσει των επιδόσεών τους σε τρία βασικά πεδία: την οικονομική διαχείριση, τη διαφάνεια και λογοδοσία, και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Δημότες.

Οι δέκα αποτελεσματικότεροι δήμοι της χώρας βάσει των στοιχείων για το 2017 είναι σύμφωνα με τον Δείκτη οι εξής:

Δήμος Μετσόβου

Δήμος Αριστοτέλη

Δήμος Καλαβρύτων

Δήμος Καλαμάτας

Δήμος Ιωαννίνων

Δήμος Φιλιατρών (??????)

Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων

Δήμος Ζαγορίου

Δήμος Άνδρου

Δήμος Ήλιδας

Τον Δείκτη και τα πορίσματά του παρουσίασε ο υπεύθυνος για την εκπόνηση της μελέτης, νομικός σύμβουλος και μέλος της εκτελεστικής ομάδας του ΚΕΦίΜ, Αθανάσιος Τσιούρας. Τα πορίσματα σχολίασαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και τέως Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, και ο δικηγόρος, αντιπρόεδρος της Δράσης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΦίΜ Τάσος Αβραντίνης. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ζαμπούκας.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Αθανάσιος Τσιούρας τόνισε ότι στόχος του Δείκτη είναι να απαντήσει στο ερώτημα του κατά πόσο ο κάθε Δήμος πέτυχε στην αποστολή του, αξιοποιώντας προς όφελος των πολιτών με τον βέλτιστο τρόπο τους διαθέσιμους σε αυτόν πόρους, καθώς και να αποτελέσει εργαλείο αξιολόγησης των τοπικών αρχών.

Ο Κώστας Μπακογιάννης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως αυτό που χρειαζόμαστε στην Ελλάδα περισσότερο από ποτέ είναι η ψυχραιμία, η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα και τόνισε την ανάγκη να αρχίσουμε επιτέλους να μετράμε και να αξιολογούμε, καθώς αυτά τα δύο αποτελούν προϋποθέσεις της λογοδοσίας και της διαφάνειας.

Ο Τάσος Αβραντίνης υπογράμμισε το τριπλό έλλειμμα οικονομικής αυτοτέλειας, αυτονομίας και λογοδοσίας των δημοτικών αρχών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πού πηγαίνουν τα χρήματά τους και να δίνουν τη συναίνεσή τους για αυτό.

Liberal

ΣΧΟΛΙΟ
Δήμος Φιλιατρών????
Εσπασε ο δήμος ή μετονομάστηκε???
Και απο που κι ως που αποτελεσματικός ο Δήμος???
Μάλλον κάτι λάθος έχει γίνει εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Μάλλον Φιλιατών (Ηπείρου) θα θέλανε να γράψουν. Ποιος δήμος Φιλιατρών με τις λακκούβες, την έλλειψη αστυνομίας... και πόσα ακόμα, που λείπουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.