Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Premier League: Το παρασκήνιο της Νίκης της Cosmote TV απέναντι στη Nova, κέρδισε η COSMOTE TV

Ολοκληρώθηκε και για την ελληνική αγορά η διαδικασία πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του αγγλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την COSMOTE TV να είναι η πλατφόρμα, η οποία πλειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό έναντι της Nova, αποκτώντας το πακέτο μεταδόσεων της Premier League για τις σεζόν 2019-2022. Η επικράτηση της COSMOTE TV μόνο περίπατος δε μπορεί να ......

χαρακτηριστεί, αφού αν και τα ποσά δεν ανακοινώνονται επίσημα, πληροφορίες του ρεπορτάζ εκτιμούν την οικονομική προσφορά της πλατφόρμας κάπου στα 9 με 10.000.000 ευρώ τη σεζόν.

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για μια πολύ οριακή νίκη(!) πράγμα που σημαίνει πως η συμμετοχή της Nova στο διαγωνισμό μόνο διαδικαστική δεν ήταν, υποδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον της τελευταίας για την απόκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος.
Η COSMOTE TV, αν και νικήτρια της διαδικασίας, σίγουρα ήλπιζε το τίμημα για την απόκτηση της Premier League να είχε κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα, ώστε να έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει μέρος των χρημάτων αυτών και σε άλλες δραστηριότητες.

Είναι γνωστό πως η Nova έχει οικονομικές υποχρεώσεις που την βαρύνουν και που σήμερα προσεγγίζουν τα 325 εκατομμύρια ευρώ ενώ και η διαδικασία πώλησής της δε φαίνεται να εξελίσσεται όπως θα επιθυμούσε η διοίκηση της εταιρείας.
Ωστόσο, φαίνεται πως διαθέτει τη στήριξη των πιστωτριών τραπεζών, οι οποίες συνεχίζουν να στηρίζουν τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, παρέχοντας της, οικονομικές εγγυήσεις για να λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς που εγείρουν απαιτήσεις 30 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος τριετίας.

Digital TV Indo

ΣΧΟΛΙΟ
Είναι απορίας αξιον πως οι Τράπεζες στηρίζουν μια τέτοια επιχείρηση (την Nova) με χρέη της τάξης των 325 εκατομμυρίων ευρώ που θεωρητικά είναι ΜΗ βιώσιμο αφού δεν διαθέτει το προϊόν που της είναι απαραίτητο και θα την βοηθούσε στο να ξεπληρώσει κάποια χρέη της και που βρίσκεται σε καθοδική πορεία σε ενεργές συνδρομές βάση των τελευταίων στοιχείων που εχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.