Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση από τον Χαράλαμπο Παγάνη

τ. Προέδρου και Αντιπροέδρου του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Απευθύνομαι σήμερα προς όλους τους συμπατριώτες μου Φιλιατρινούς όπου γης, ιδιαίτερα δε στους απόδημους, για να τους γνωστοποιήσω ότι μετά τα όσα δυσάρεστα συνέβησαν στην τακτική γενική συνέλευση της .....

21ης Οκτωβρίου και τις αρχαιρεσίες όπως αυτές έγιναν (ομαδοποιήσεις κλπ) αλλά και τα όσα ακολούθησαν, με πολλή θλίψη και πόνο ψυχής υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Φιλιατρών.

Πενήντα σχεδόν χρόνια στη διοίκηση του συλλόγου (και σε αρκετά από αυτά ως Πρόεδρος) και εξήντα έξι (66) συνολικά στην υπηρεσία του, με τη συμμετοχή μου στην Φιλαρμονική και την ορχήστρα του που τόσο πολύ εξυπηρετούσε όχι μόνο το Σύλλογο Φιλοπρόοδων αλλά και άλλους Συλλόγους αφιλοκερδώς και βεβαίως και την πόλη μας τα Φιλιατρά, αναγκάστηκα να παραιτηθώ μη θέλοντας να συμμετάσχω σ’ ένα Διοικητικό Συμβούλιο, για την λειτουργία του οποίου (σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου μας και τις προβλέψεις του καταστατικού του) οι οιωνοί δεν είναι καλοί.

Ευτύχησα να εκλεγώ στην διοίκηση του Συλλόγου όταν ήταν πρόεδρος ο ογκόλιθος που άκουγε στο όνομα Σωτήρης Βασιλακόπουλος. Ήταν σημαντικός σταθμός που σημάδεψε την πορεία μου στον Σύλλογο. Με ενέπνευσε το πάθος του για τον Σύλλογο Φιλοπροόδων, ο γνήσιος και αξιοπρεπής αγώνας του για την διατήρηση και προβολή του Συλλόγου μας και όχι την δική του.
Θαύμαζα το ήθος, την σύνεση, την εφευρετικότητα, την έλλειψη εγωϊσμού και αλαζονείας, την σεμνότητα του, χαρακτηριστικά που τον είχαν καταξιώσει στην συνείδηση των Φιλιατρινών.

Είχε προηγηθεί ο πρώτος καταστατικός πρόεδρος του Συλλόγου, ο αείμνηστος Γεώργιος Μαραγκός και είχε ακολουθήσει ο ο αείμνηστος Νικόλαος Αγγελόπουλος.
Όλοι άνθρωποι με κύρος και αναγνωρισιμότητα, με σοβαρότητα και σεμνότητα εκδήλωναν την βούληση τους να δημιουργήσουν και να ενώσουν και οχι να διχάσουν και να διαιρέσουν.
Σ αυτά τα χνάρια πορεύτηκα κι εγώ.

Λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι να αποχωρήσω από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, αφού το κλίμα που το τελευταίο διάστημα είχε διαμορφωθεί και δυστυχώς ανακυκλώνεται, δεν συνάδει με το δικό μου αξιακό σύστημα, αλλά και τις παραδόσεις του συλλόγου μας.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους συμπατριώτες μας, εντόπιους και απόδημους που κατα την διάρκεια των πενήντα χρόνων της θητείας μου στήριξαν τις προσπάθειες μου και να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη τους.
Αυτή η εμπιστοσύνη διατήρησε τον Σύλλογο και τον καταξίωσε στην συνείδηση όλων των Φιλιατρινών.
Όπως επίσης να ευχαριστήσω αυτούς που με την εμπιστοσύνη τους και τις εισφορές τους συνέβαλαν στην ανάπτυξη του Συλλόγου μας, στην ανάδειξη της Φιλαρμονικής μας και την αποκατάσταση της Βλαχέρνας.
Και προσωπικά και ο σύλλογος μας τους οφείλουμε πολλά. Εύχομαι τα καλύτερα στη ζωή τους.

Καθόσον με αφορά δηλώνω ότι παραμένω στρατιώτης του Συλλόγου Φιλοπρόοδων, στα πλαίσια που οι εμπνευστές του και η διαχρονική του πορεία έχουν καταξιώσει και στα πλαίσια αυτά θα συνεχίσω να εργάζομαι για την ομαλοποίηση της λειτουργίας του και την πρόοδο του Συλλόγου.


2 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει λόγος δημόσιας ανακοίνωσης παραίτησης από σύλλογο. Αυτά είναι ενέργειες πολιτικών προσώπων. Δεν σου αρέσει το κλίμα... φεύγεις ήσυχα και ωραία δεν το φωνάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχει κάθε δικαίωμα να ανακοινώσει την παραίτηση του ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε αυτούς που τον τίμησα με την ψήφο τους.
    Γιατι να μην δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις αν ο ίδιος το θέλει????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.