Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Αντωνία Μπούζα: Προσκλητήριο αποστασίας?

Με ιδιαιτέρως βιαστικό και παράδοξο τρόπο, όπως και με συμπεριφορές που ξενίζουν, προβληματίζουν και ανησυχούν, πορεύονται στην προσπάθεια να λάβουν κάποια θέση στο βατήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμοί.
Στο μεσοδιάστημα μέχρι τις εκλογές, διαφαίνονται το ήθος, οι αξίες , η συμπεριφορά, η ευγένεια, η σταθερότητα θέσεων, η πίστη σε ιδανικά και αξίες και κυρίαρχα ο σεβασμός στους ......

πολίτες, που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην δημοκρατική μας κοινωνία .

Δεν θεωρώ πως είναι εύπεπτο, ακόμη και από τον πιο αδιάφορο πολίτη, να πιστέψει πως οι έντονες αντιθέσεις και τα πολεμικά ανακοινωθέντα του χθες, σήμερα έγιναν εκεχειρία, λόγω της συνειδητής αποδοχής μίας ιδέας ή μίας πολιτικής.
Δυστυχώς σήμερα είναι ολοφάνερο, πως επιχειρείται από κάποιους κομματική ταύτιση με όσα χθες ξόρκιζαν και αποδομούσαν σε κάθε ευκαιρία, μόνο και μόνο, επειδή προσδοκούν οφέλη από την πρόσκαιρη συμπόρευση με τον πολιτικό χώρο που έχουν προσεγγίσει κι επιχειρούν να ταυτιστούν.

Για τους πρόθυμους που προσέτρεξαν και δέχτηκαν να κουβαλούν εσαεί το φορτίο της αποστασίας… ουδέν σχόλιον.
Φυσικά δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές από την Πελοποννησιακή κοινωνία που δεν είναι τυφλή, χρόνιες συμπεριφορές απαξίωσης πολιτικών καθώς και των προσώπων που τις εμπνεύστηκαν και τις εφάρμοσαν, όταν μάλιστα αυτά τα πρόσωπα ηγήθηκαν της πατρίδας μας και στα οποία, ο σεβασμός έπρεπε να είναι διαχρονικός και όχι ευκαιριακός, άσχετα από πικρίες ή άλλες στοχεύσεις. Τι βλέπουμε όμως σήμερα;

Οι πολέμιοι να γίνονται ξαφνικά υμνωδοί…. και να θέλουν να πείσουν μάλιστα και για τις αγνές τους προθέσεις.
Με δυο λόγια …όσοι πορεύονται με τέτοιες αξίες και τρόπους, δεν πείθουν κανέναν, αντιθέτως προβάλουν την εκτρωματική πλευρά της πολιτικής, που αδίστακτα ισοπεδώνει προσωπικότητες και αφήνουν μία πικρή γεύση στους συμπολίτες μας, που σκέφτονται έντρομοι… το μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος…. για να πετύχει έναν πολιτικό στόχο.

Μέχρι που μπορεί να φτάσει άραγε;

Καλαμάτα 20 Νοεμβρίου 2018
Αντωνία Μπούζα
Θεματική Αντιπεριφερειάρχης
Πελοποννήσου και Θεμάτων Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.