Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Φιλιατρά: Δευτερη συνάντηση φορέων και συλλόγων για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση με συλλόγους και φορείς για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα Φιλιατρά παρουσία του Αντιδημάρχου Φιλιατρών Βασίλη Παπαθεοδοσίου αλλά αυτή τη φορά παρουσία -όπως πρέπει- και των .....

νομίμως εκλεγμένων μελών του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών κ.κ. Γιώργου Κωτσάκη και Ρούλας Μαρκούλια, ενώ η Παπαγεωργίου Ευανθία, Γριβοκωστόπουλος Γιάννης και Καναλουπίτης Χαράλαμπος είχαν κόλλημα και δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Από την συζήτηση που έγινε, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάκης Παπαγεωργίου είπε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος μπορεί να προσφέρει ένα μεταλλικό δέντρο διαμέτρου 3 μέτρων και ύψους 10 το οποίο θα διαιρείται σε τέσσερα με πέντε κομμάτια για να μπορεί να αποθηκεύεται εύκολα και η μόνη βοήθεια που ζητήθηκε ήταν τα 1500 περίπου λαμπιόνια για τον στολισμό του. Το ποσό για τα λαμπιόνια το ανέλαβε ο δήμος Τριφυλίας.

Από την Κοινωφελή Επιχείρηση ειπώθηκε ότι θα ερχόταν μια εταιρία που θα αναλάμβανε να χιονίσει τις πλατείες των τριών πόλεων ώστε να δείχνουν ως χιονισμένα τοπία.

Για το άναμα των δέντρων στην πλατεία του Δημαρχείου, μια εκδήλωση που γίνεται τα τελευταία 5 χρόνια ειπώθηκε ότι το στήσιμο θα ξεκινήσει γύρω στις 4 το απόγευμα και περί τις 6 που θα έχει νυχτώσει θα γίνει το άναμα των δέντρων.

Ως προς το θέμα με τα χορευτικά των συλλόγων που κάθε χρόνο χόρευαν τα παιδιά τα κάλαντα στην πλατεία, η πρόταση να μην γίνουν φέτος οι χοροί με την δικαιολογία ότι «έχουν κουράσει....» ειπώθηκε ότι ήταν πρόταση του Αντιδημάρχου Βασίλη Παπαθεοδοσίου.
Με την πρόταση συμφώνησε η Πρόεδρος του συλλόγου Φιλοπροόδων Βιβή Παντελάκη, και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Σάκης Παπαγεωργίου γεγονός που προκάλεσε αίσθηση αυτή η «ταύτιση απόψεων» ότι «έχουν κουράσει τα χορευτικά».

Από την άλλη οι υπόλοιποι σύλλογοι που διαθέτουν χορευτικά τμήματα όπως του Πυρσού και της Αγίας Κυριακής, -γιατί δεν διαθέτει χορευτικό ΜΟΝΟ ο Σύλλογος Φιλοπορόδων- δήλωσαν ότι θέλουν να χορέψουν τα παιδιά στην πλατεία για να δείξουν στον κόσμο και την δουλειά που κάνουν στους συλλόγους τους.
Η τοποθέτηση αυτή έφερε δυσφορία στην Βιβή Παντελάκη η οποία παίρνοντας τον λόγο είπε πως ο Αντιδήμαρχος αποφάσισε να μη γίνουν οι χοροί.

Στο σημείο αυτό παρενέβησαν οι Τοπικοί Σύμβουλοι Ρούλα Μαρκούλια και Γιώργος Κωτσάκης λέγοντας ότι απόφαση δεν παίρνει ο Αντιδήμαρχος αλλά το τοπικό συμβούλιο και ότι από την στιγμή που δυο σύλλογοι δηλώνουν ότι θέλουν να χορέψουν τα παιδιά τους, το Τοπικό Συμβούλιο δεν μπορεί αν τους αγνοήσει.
Οι σύλλογοι έχουν ρόλο να βοηθάνε τον δήμο στις εκδηλώσεις και όχι να αποφασίζουν υποκαθιστώντας το Τοπικό Συμβούλιο.
Μια τοποθέτηση η οποία αν και δεν άρεσε στην κ Παντελάκη και δεν κατάφερε να κρύψει την δυσφορία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέσα της συζήτησης πάνω στο θέμα με τα χορευτικά ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών αποχώρησε δηλώνοντας αδιαθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.