Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Παράκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Φιλιατρών προς τον Εμπορικό Σύλλογο

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Φιλιατρών, κατόπιν έντονου προβληματισμού και ώριμης σκέψης, ομόφωνα αποφάσισε και προσκαλεί τον εμπορικό κλάδο της Πόλης των Φιλιατρών, να τηρήσει τα κάτωθι.

α. Να μην διαθέτει επουδενί δωρεάν προϊόντα στους μαθητές μας (Κρέας, ποτά-αναψυκτικά κτλ αναλώσιμα), όπως συνηθιζόταν κατά το παρελθόν για πραγματοποίηση εκδηλώσεων και απώτερο στόχο την ενίσχυση του ταμείου της εκάστοτε τάξης.

β. Κατά βούληση και χωρίς υποχρέωση, να ενισχύει τους μαθητές, μόνο σε περιπτώσεις με ανάλογη ανταποδοτικότητα. (πώληση προϊόντος, συμμετοχή σε εκδήλωση κτλ)

γ. Αν υπάρχει διάθεση και ενδιαφέρον για κάποιου είδους δωρεά, ή προσφορά από ιδιώτη προς την σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Φιλιατρών, η επικοινωνία με τον Σύλλογο διδασκόντων και τον Διευθυντή του σχολείου, ή και με τον Σύλλογο Γονέων & κηδεμόνων, είναι σε θέση να επιδείξει τις πραγματικές ανάγκες.

Ο Σύλλογός μας, πιστεύει πως οι χορηγίες, που μάλιστα αποβλέπουν στην ενίσχυση των μαθητών αποκλειστικά και μόνο για ψυχαγωγικούς λόγους, μετατρέπουν τους εφήβους σε επαίτες, τους ρίχνουν την αυτοεκτίμηση, με συνέπεια να μην έχουν αυτοπεποίθηση και να μην μπορούν να κάνουν κάτι δημιουργικό.

Είμαστε δίπλα στους εφήβους, όχι για να τους ετοιμάσουμε για ένα ταξίδι αναψυχής, αλλά για τον πραγματικό κόσμο, ο οποίος έχει και δυσκολίες.
Θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν ώριμοι ενήλικες που θα πάνε μπροστά την ζωή τους με αξιοπρέπεια.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Με εκτίμηση

από το Δ.Σ.
του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Φιλιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.