Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Ευχαριστήριο του ΔΣ του Πυρσού στον ευεργέτη στον Κο Ιωάννη Φουρναράκη

Η πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου, του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών “Ο ΠΥΡΣΟΣ”, θέλουμε να εκφράσουμε δημόσια την ευγνωμοσύνη και τις από βάθους καρδίας ευχαριστίες μας στον Κο Ιωάννη Φουρναράκη, (JOHN H. FOURNIER M.D.) ,άξιο γυιό του αείμνηστου μεγάλου ευεργέτη της ......

πόλης μας , Χαράλαμπου Φουρναράκη, για τις εργασίες συντήρησης της κτιριακής υποδομής, που πραγματοποιήθηκαν, τόσο στο Κάστρο των Παραμυθιών, όσο και στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο.

Ιδιαίτερα στα χρόνια που βρισκόμαστε, τα χαλεπά, και όχι μόνο για την απουσία πόρων που θα έπρεπε να είναι αυτονόητοι για την διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά κυρίως για την “τσιγκουνιά” αξιών και συναισθημάτων, βρισκόμαστε ενώπιον ενός ανθρώπου, που γαλουχημένος από τον ευπατρίδη πατέρα του, να μην εγκαταλείψει ποτέ αυτά που αγαπά, εξακολουθεί να προσφέρει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, για τη μνήμη του.

Ο Χαράλαμπος Φουρναράκης, μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αμερική την δεκαετία του 1930, γιατί η πατρίδα του, αδυνατούσε να του προσφέρει το όνειρο και την ελπίδα…
Διέπρεψε στον κλάδο της ιατρικής, έγινε μεγάλος και τρανός, όπως συνηθίζουμε να λέμε, μα το σημαντικότερο επίτευγμά του, είναι που δεν επέτρεψε στο παράπονο, να σβήσει απ΄την ψυχή του την ΑΓΑΠΗ.
Την ίδια ΑΓΑΠΗ, φρόντισε να μετακυλίσει και στους κληρονόμους του, οι οποίοι ακολουθώντας τις επιταγές του, προσφέρουν στον τόπο μας με την ίδια θέρμη!

Μακάρι, ο άνθρωπος, να ένοιωθε, όσο αυτή η οικογένεια, πως

“THE DANGER IW NOT LOVING MANY COUNTRIES, BUT IN LOVING NONE” H. FOURNIER
(Ο κίνδυνος δεν είναι στο να αγαπάς πολλές πατρίδες, αλλά στο να μην αγαπάς καμία.” Χαράλαμπος Φουρναράκη

Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.