Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Εύσημα Νίκα σε Τατούλη από το Μυστρά!

Η χθεσινή του απουσία από το συνέδριο για τα απορρίμματα στο Μυστρά ήταν ηχηρή!
Το ίδιο ηχηρή όμως είναι και η παρουσία του σήμερα αφού συνοδεύεται από…εύσημα προς την Περιφερειακή Αρχή, τι κι αν πριν από μερικές ημέρες έκανε λόγο για μια Πελοπόννησο που υπολείπεται σε όλα ! Για μια Πελοπόννησο εγκαταλελειμμένη και για έναν Περιφερειάρχη αναποτελεσματικό σε όλους τους σημαντικούς τομείς ο οποίος έχει πετύχει μόνο στα μεγάλα λόγια!

Ο Παναγιώτης Νίκας, υποψήφιος πλέον για τον Περιφερειακό .....

θώκο της Πελοποννήσου, ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου στο Μυστρά πριν από λίγη ώρα, επιλέγοντας να παραστεί την 2η ημέρα των εργασιών ενδεχομένως για να αποφύγει την συνάντηση με τον αντίπαλο του αλλά και για να μην μπει στην «δύσκολη θέση» να εξάρει τις ενέργειες τους στο ζήτημα των απορριμμάτων ενώ εκείνος είναι παρών! Διότι σήμερα αυτό έκανε!

Η ομιλία – τοποθέτηση του ήρθε αμέσως μετά από εκείνη του Δημάρχου Κορινθίων ο οποίος εμμένοντας στην θέση που έχει υιοθετήσει τους τελευταίους μήνες έκανε λόγο για ένα έργο το οποίο έχει προβλήματα προσφυγών και χρηματοδότησης, ένα διαγωνισμό που δεν πληροί τις προϋποθέσεις των ευρωπαϊκών οδηγιών, για Δημάρχους που του τηλεφωνούν και αντιδρούν στο κόστος που θα κληθούν να μετακυλήσουν στους δημότες, ένα έργο που εν τέλει θα τιναχθεί στον αέρα!

Τι είπε λοιπόν ο Παναγιώτης Νίκας;
«Έχω χρέος ως παλιός δήμαρχος να βλέπω τα πράγματα όσο πιο καθαρά γίνεται και με θάρρος να εκφράζω την άποψη που υπηρετεί το κοινό συμφέρον και μόνο. Ζούμε μια τραγωδία στην Πελοπόννησο. Ως πόλη την έζησα σε μεγαλύτερη ένταση από τον καθένα και καμία πόλη να μην περάσει όσα έζησε η Καλαμάτα. Και γιατί όλα αυτά; Γιατί φταίμε όλοι! Όλες οι κυβερνήσεις έβαζαν μπροστά το πολιτικό κόστος.
Σήμερα η κυβέρνηση έχει 3 απόψεις, της ισχυρής ομάδας, της αδύναμης ομάδας και του κομματικού μηχανισμού. Μύλος. Φταίμε οι δήμοι, από το 2011 χανόμαστε σε θεωρητικές κουβέντες και δεν πήραμε είδηση τι γίνεται, στραφήκαμε ακόμα και κατά του προέδρου της ΠΕΔ διότι υπήρχαν αψιμαχίες τότε με τον Περιφερειάρχη. Αιωρείται σε αυτόν τον τόπο ότι κάποιοι τα παίρνουν. Να τελειώσουμε με αυτά! Τα έχω υποστεί και εγώ!

Ζούμε μια τραγωδία εδώ και 30 χρόνια και εμείς περιφερόμαστε ανά την υφήλιο και βλέπουμε χωρίς εξειδίκευση και βγάζαμε πορίσματα.

Στην Καλαμάτα κάναμε διεθνή διαγωνισμό,επελέγη ο ΑΚΤΩΡΑΣ , 72 ευρώ ο τόνος με ρητή διάταξη ότι όταν αρχίσει η κεντρική διαχείριση θα πάμε εκεί γιατί από τους 26 δήμους οι 20 είναι μικροί και δεν μπορούν να κάνουν μόνοι του διαχείριση. Είτε θα πάμε όλοι μαζί είτε θα συνεχίσει το πρόβλημα. Και η λύση είναι ορθή! Άρα θα πάμε όλοι μαζί!

Βεβαίως μπορούμε να πούμε και αρνητικά για την περιφέρεια για συνεννόηση, κακή επικοινωνιακή πολιτική αλλά η μεγάλη εικόνα το μείζον είναι στη σωστή κατεύθυνση και αυτό πρέπει να το τονίσουμε με θάρρος. Και αυτό πρέπι να το πω πρώτος εγώ που θα έχω μια αντιπαλότητα εντός εισαγωγικών σύντομα! Ν αλλάξουμε σελίδα να λήξει η τραγωδία γιατί κανείς δεν μας πιστεύει πιά! Φταίμε όλοι μαζί, ας λύσουμε το πρόβλημα στην κατεύθυνση που μας δίνεται γιατί δεν υπάρχει άλλη!» κατέληξε ο κ.Νίκας αποδίδοντας ουσιαστικά στον εν ενεργεία Περιφερειάρχη τα εύσημα για την λύση του μεγαλύτερου προβλήματος που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος και αναιρώντας την δική του πρόσφατη αναφορά περί αναποτελεσματικότητας σε όλους τους σημαντικούς τομείς!

Εκτός κι αν τα απορρίμματα δεν θεωρείται τέτοιος, κάτι βέβαια που δεν προκύπτει από την όλη τοποθέτηση του Δημάρχου, την αυτοκριτική και το κάλεσμα στους συναδέλφους του να στηρίξουν την ΣΔΙΤ.

ΥΓ: Εκτός κι αν ο Δήμαρχος “ζυμώνει πριν πεινάσει” θεωρώντας πως ως ο επόμενος περιφερειάρχης, είναι εκείνος που θα κληθεί να υλοποιήσει την ΣΔΙΤ και τούτο θα ήταν κόντρα σε μια σημερινή ευθεία ένστασή του!

Morias News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.