Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Εφαρμογή του ΤΕΙ Θεσσαλίας ενημερώνει για βενζινάδικα και τιμές καυσίμων σε όλη την Ελλάδα

Ενημέρωση για βενζινάδικα και τιμές καυσίμων παρέχει το fuelGR, μια νέα ελληνική δωρεάν εφαρμογή, που στόχο έχει μέσω της σωστής επιλογής πρατηρίου να εξοικονομήσει χρήματα στον μέσο καταναλωτή.

Το app φτιάχτηκε και υποστηρίζεται από ......

τον Φώτη Κόκκορα, λέκτορα στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας και τον Δημήτρη Ντέμο, απόφοιτο του ίδιου τμήματος.

Τα δεδομένα πρατηρίων και τιμών αντλούνται από το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπου οι πρατηριούχοι υποχρεούνται από το νόμο να παρέχουν στοιχεία.

Ο συγχρονισμός των τιμών μεταξύ Παρατηρητηρίου Τιμών και του fuelGR server γίνεται περίπου κάθε 15 λεπτά, ενώ η ομάδα ανάπτυξης φροντίζει για τον ακριβή εντοπισμό των βενζινάδικων στο χάρτη και τον εμπλουτισμό των δεδομένων με επιπλέον στοιχεία (τηλέφωνο, κτλ).

Ιδιαίτερα χρήσιμη, σύμφωνα με τον Φώτη Κόκκορα, είναι η ύπαρξη τριών δεικτών αξιολόγησης των βενζινάδικων από τους χρήστες, που καταγράφουν την εμπειρία των καταναλωτών στη συναλλαγή τους με δεδομένο πρατήριο.

Με πάνω από 15 χιλιάδες αξιολογήσεις πρατηρίων από χρήστες της εφαρμογής, οι καταναλωτές έχουν ένα σημαντικό βοήθημα στον αγώνα εύρεσης φτηνών αλλά ταυτόχρονα ποιοτικών καυσίμων και πρατηρίων.

Πώς λειτουργεί

Το fuelGR εντοπίζει τη θέση του χρήστη μέσω GPS και τον ενημερώνει για τα βενζινάδικα στη γύρω του περιοχή και τις τιμές τους.

Υποστηρίζει όλους τους τύπους καυσίμων (βενζίνη και πετρέλαιο απλά και ενισχυμένα, υγραέριο, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης) και παρέχει πολλαπλά φίλτρα για εξατομίκευση της πληροφορίας (εταιρίες, τύποι καυσίμων, κτλ), πολλαπλούς τρόπους προβολής (χάρτη, λίστα), καθώς και δυνατότητα ορισμού αγαπημένων και αξιολόγησης των πρατηρίων.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Play Store της Google και στο App Store της Apple.

Κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο του λειτουργικού που έχετε





lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.