Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Αλιευτικό Καταφύγειο Μαραθούπολης: Ενα εργο ετών βαίνει προς υλοποίηση

Ήταν ένα πάγιο αίτημα χρόνων η κατασκευή του Αλιευτικού καταφυγίου της Μαραθούπολης Γαργαλιάνων και από χθες όλα συνηγορούν ότι η αναμονή λαμβάνει επιτέλους τέλος και το έργο σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει.

Αυτό έγινε ......

γνωστό στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου όπου κατατέθηκε η Πρόταση ένταξης του Αλιευτικού καταφυγείου στο ΕΣΠΑ παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και του Προέδρου της Μαραθούπολης Γεώργιου Μίγγα που παρεπιπτώντως χθες είχε και τα γενέθλια του.

Η κατάθεση της πρότασης ήταν το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να πάρει ο Πρόεδρος για τα γενέθλιά του αλλά και ο Δήμαρχος για τον όλο αγώνα που σώθηκε για να δρομολογηθεί η κατασκευή του.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου στην εισήγηση της είπε ότι από το 1994 που ξεκίνησε να έχει ζημιές το αλιευτικό καταφύγειο κανείς δεν μπόρεσε να κάνει κάποια παρεμβαση προστασίας των αλιέων της περιοχής.
Ειναι θεμα που χρησιμοποιήθηκε για να βάλουν κάποιοι εναντίον του Δήμου Τριφυλίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και που σήμερα έφυγαν ως λαγοί.

Η κ Νικολάκου τόνισε ότι επι χρόνια ο πρόεδορς της περιοχής πάλευε για αυτό το έργο και ο ίδιος της είχε πεί ότι δεν θα γίνει ποτέ.
Σήμερα παραδίδουμε την ταυτότητα του έργου. 6.700.000 € είναι το έργο για το αλιευτικό καταφύγειο Μαράθου.
Η κ Νικολάκου είπε ότι ο Δήμαρχος Τριφυλίας δέχτηκε και προσωπικές επιθέσεις και αυτό αλλά και ο Πρόεδρος περιοχή παρότι οι σειρήνες Ανδρικές και φιλικές του έλεγαν το έργο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και αυτός παρά τις αμφιβολίες που έχει η που είχε γιατί τώρα δεν τις έχει είπε πως εγώ θα περιμένω την ένταξη του έργου.
Άρα λοιπόν αφήνουμε στους πολίτες να κρίνουν, ποιοι είναι οι ψεύτες και ποιοι λένε την αλήθεια.
Ποιοι ζητούν την επικοινωνία και ποιοι δουλεύουν για την ουσία
Ποιοι είναι αυτοί που τους αρέσει να κάθονται σε καρέκλες χωρίς να δουλεύουν και ποιοι είναι εκείνοι που από το πρωί μέχρι το βράδυ προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα των πολιτών.
Και όταν έχουμε φωτοβολίδες μπορεί να κάνουν κρότο μπορεί να είναι ωραίες για την κάνουν λάμψεις αλλά μόλις τελειώσουν καταρρέουν και πέφτει το σκοτάδι

Για πολύ σημαντική μέρα που κάτι θα αλλάξει έκανε λόγο ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας στην τοποθέτηση του.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Μαραθούπολης Γιώργος Μίγγας εξέφρασε την ικανοποίηση του και ευχαρίστησε την περιφερειακή αρχή για το δώρο που του έγινε ανήμερα της ημέρας των γενεθλίων του.

Ολόκληρη η συζήτηση του θέματος για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολής παρουσιάζεται στο Φιλιατρά News.



Στο περιθώριο του Αγιασμού των σχολείων ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας ρωτήθηκε για το θέμα του Αλιευτικού Καταφυγείου Μαραθούπολης.
Ο κ Κατσιβελας είπε οτι τ σημαντικό είναι που κατατέθηκε η πρόταση για ένταξη του Αλιευτικού καταγυγείου.
Από το 1994 που άρχισε να καταρρέει το λιμάνι της Μαράθου περάσαν 26 χρόνια και δεν έγινε τίποτα.
Ερωτώμενος για τα δημοσιεύματα εναντίον της Δημοτικής και περιφερειακής είπε οτι υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που δεν θέλουν να γίνουν μεγάλα έργα με την έννοια να προσάψουν κατηγορίες ή ανεπάρκειες σε πολιτικα πρόσωπα ενδεχομένως και σε μένα προσωπικά.
Αυτό η δημοτική αρχή λειτουργεί συστηματικά παρα τις προκλήσεις και τις αμφισβητήσεις που δέχεται και φέρνει καλά αποτελέσματα.
Παρότι γνώριζα ολα τα βήματα και τα στάδια έπρεπε να αφήσω την περιφέρεια να κάνει τις ανακοινώσεις όπως τις έκανε χθές.
Οσοι θέλουν να καταφέρουν την καταστροφή του τόπου το μόνο που μπορούν να προσφερόσουν για το καλό του τόπου είναι να αποχωρήσουν απο τα Δημόσια πράγματα.



3 σχόλια:

  1. "Η κ Νικολάκου έκανε είπε ότι ο Δήμαρχος Τριφυλίας δέχτηκε και προσωπικές επιθέσεις και αυτό αλλά και ο Πρόεδρος περιοχή παρότι οι σειρήνες Ανδρικές και φιλικές του έλεγαν το έργο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και αυτός παρά τις αμφιβολίες που έχει η που είχε γιατί τώρα δεν τις έχει είπε πως εγώ θα περιμένω την ένταξη του έργου".

    Δεν βγάζουν νόημα τα γραφόμενα. Ζητάτε σεβασμό στο σχολιασμό αλλά ο δικός σας σεβασμός απέναντι στους αναγνώστες σας είναι πλημμελής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ δεν σου αρεσει απλά δεν ξαναμπάινεις!
    Γιατι να ασχολείσαι με κάποιον που δεν σε σεβεται σαν αναγνώστη?
    Προφανως για να γράψω μια φράση επακριβώς παρελειψα να σβήσω μια λέξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και φρόντισε να βαλεις όνομα γιατι επόμενα μηνύματα σου ως "Unknown" δεν θα γίνονται αποδεκτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.