Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Αγιασμός και πρώτο κουδούνι σήμερα στις σχολικές μονάδες των Φιλιατρών

Μια νέα σχολική χρονιά έκανε σήμερα την έναρξη της με το πρώτο κουδούνι και τον καθιερωμένο Αγιασμό στις σχολικές μονάδες των Φιλιατρών αλλα και σε όλη την χώρα.

Όπως κάθε χρόνο .....

έτσι και φέτος ιδιαίτερη προσοχή είχαν τα παιδιά που μετά από τις καλοκαιρινές τους διακοπές βρέθηκαν σε καινούριο σχολικό περιβάλλον όπως τα παιδιά της πρώτης Δημοτικού Πρώτης Γυμνασίου και Πρώτης Λυκείου.

Ο αγιασμός για το Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης πραγματοποιήθηκε στις 9:30 από τον π. Διονύσιο Καλογερόπουλο όπου παρευρέθησαν οι γονείς του συλλόγου κηδεμόνων και εκπαιδευτικοί του σχολείου.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Γιάννη Σάκκουλα η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά καλύτερα από προηγούμενες καθώς την πρώτη μέρα του Αγιασμού παρίστανται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στο σχολείο και από αύριο ξεκινά η λειτουργία του με μειωμένο όμως πρόγραμμα καθώς δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί εκπαιδευτικός της ειδικότητας των Καλλιτεχνικών, έλλειψη που είχαμε ολόκληρη την περσινή χρονιά και εκφράζω εδώ το παράπονο μου γιατί διορίστηκαν αναπληρωτές σε Γενικά σχολεία καλώς μεν αλλά προτεραιότητα από με το νομό έχει η κάλυψη των κενών θέσεων στην Ειδική Αγωγή .
όπου βρήκε τα λίγα παιδιά που φοιτούν εκεί να είναι χαρούμενα που ξαναείδαν τους φίλους τους αλλα και που θα κάνουν τα καθημερινά τους μαθήματα.

Για το σχολείο και τις υποδομές του είπε ότι στο σχολείο μας έχουν γίνει σπουδαία έργα με την «συνδρομή» του Δήμου Τριφυλίας, έχουν μπει κάγκελα για την προστασία από πτώση μαθητών με μειωμένη όραση, έχει φτιαχτεί ράμπα, προσφορά από ιδιώτη στη μνήμη του αείμνηστου Χαράλαμπου Σουρέτη, κατόπιν έγινε το σκέπαστρο στην νότια πλευρά ένα έργο ζωτικής σημασίας για το σχολείο καθώς προστατεύει από ήλιο αλλά κυρίως από τη βροχή και στο οποίο προαυλίζονται οι μαθητές τις βροχερές μέρες.
Επίσης δημιουργήθηκε ράμπα στην κεντρική είσοδο για την ανάβαση μαθητών με αμαξίδια.

Στο Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο το κουδούνι χτύπησε στις 08:45 όπου τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός παρισταμένων του Τοπικού Συμβούλου Φιλιατρών Γιώργου Κωτσάκη αλλά και του Δημοτικού Συμβούλου Τριφυλίας Γιώργου Ασημακόπουλου.

Σύντομο χαιρετισμό απήθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Θανάσης Φωτόπουλος όπου αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά απευθύνθηκε στους γονείς των παιδιών της Πρώτης Τάξης καθησυχάζοντας τους ότι όλα θα πάνε καλά και τα παιδιά τους θα έχουν μια ήπια προσαρμογή στο σχολείο.



Αγιασμός και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο

Το καλοσώρισμα στα παιδιά και τους γονείς τους έκανε λίγη ώρα αργότερα ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών Γιάνης Αλεξανδρόπουλος. Πρίν τον καθιερωμένο Αγιασμό έγινε έπαρση της Ελληνικής σημαίας με τα παιδιά να τραγουδούν τον Εθνικό μας ύμνο.
Τον αγιασμό παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΔΕ Φιλιατρών Χαραλαμπος Καναλουπίτης.

Η Πρώτη μέρα για Γυμνάσιo και Λύκειο.

Κοινός Αγιασμός εγινε και φέτος για Γυμνάσιο και Λύκειο παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα του Αντιδημάρχου Φιλιατρών Βασίλη Παπαθεδοσίου, του Προέδρου της ΔΕ Φιλιατρών Χαράλαμπου Καναλουπίτη και Τοπικών Συμβούλων Γιώργου Κωτσάκη.

Σύντομο χαιρετισμό με ευχές απηύθυνε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, οι Διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείου και η Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων Δωρα Πανατζοπούλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.