Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Φιλιατρά: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση Τα ταξίδι του Φερεϋντουν στο Αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στον χώρο του Αιθρίου του Δημαρχείου Φιλιατρών το θεατρικό έργο "Το ταξίδι του Φερεϋντουν" που έγραψε ο Φιλιατρινός Δημοσιογράφος και Συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος.

Παρόντες ήταν ......

ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου, ο πρόεδρος της ΔΕ Φιλιατρών Χαράλαμπος Καναλουπίτης και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών Γιώργος Κωτσάκης.

Ο συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος στο τέλος της παράστασης ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στο αίθριο, και τόνισε ότι με το βιβλίο "Το ταξίδι του Φερεϋντούν" επισκέφθηκα πολλά σχολεία της χώρας και συνομίλησα με 50.000 μαθητές, δημοτικών, γυμνασίων λυκείων, προσπαθώντας να περάσω 3 μηνύματα.
Το πρώτο είναι η ομορφιά της διαφορετικότητας, καθότι μέσω αυτής ομορφαίνει η ζωή μας όπως είναι και τα πράγματα στη φύση. Κάθε διαφορετικό έχει τη δική του ομορφιά.
Το δεύτερο είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ δύναμης και εξουσίας, γιατί η εξουσία είναι τρίτα στοιχεία προς εμάς, όπως το χρήμα, μια υπογραφή, ένα αξίωμα ή ένα όπλο στα χέρια μας, ενώ η δύναμη είναι μια εσώτερη διαδικασία αυτογνωσίας που πηγάζει από εμάς και φωτίζει τους τρίτους.
Το τρίτο είναι η Αγάπη, το μόνο αίσθημα και η μόνη πράξη που καταργεί τα μαθηματικά, αφού όταν δίνεις από αυτά που έχεις δεν αφαιρούνται ' αλλά προστίθενται ένεκα του ότι η αλληλεγγύη επιφέρει ικανοποίηση μεγαλύτερη από την όποια είσπραξη...

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο Δράσεων και πολιτισμού με την στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου.
Η παράσταση ανέβηκε με παιδιά του Γυμνασίου Κυπαρισσίας όπου στο τέλος καταχειροκροτήθηκαν για την απόδοση των ρόλων τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.