Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Λαμπρός ο εορτσμός του Αγίου Παντελεήμονα στην Βάλτα Γαργαλιάνων. [ Φωτό και Video ]

Με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε χθες το απόγευμα της Πέμπτης ο Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, επί τη εορτή του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, στον ομώνυμο.....

Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Βάλτας Γαργαλιάνων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του χωριού Αντώνης Αντωνόπουλος, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, Ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων Γιάννης Κατσούλας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτκου Συμβουλίου Στάθης Ανδρινόπουλος και πολύς κόσμος που παρακολούθησε τον εσπερινό.

Ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος του Αγίου Παντελέημονα στους δρόμου του χωριού ενώ οι παραδοσιακοί χοροί που είχαν προγραμματιστεί για μετα την λιτανευση της Ιεράς εικόνας ματαιώθηκαν λόγω του Τριήμερου Εθνικού Πένθους για τον χαμό των 85 συνανθρώπων μας στις Πυρκαγιές της Αττικής.

Οι εορτασμοί ολοκληρώνονται σήμερα με την Θεία Λειτουργία ενω το προγραμματισμένο για απόψε λαϊκό πανηγύρι στο Προαύλειο του Δημοτικού Σχολείου ακυρώθηκε λόγω του Εθνικού Πένθους.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Τριφυλίας έκανε λόγο για τον χαμό των δεκάδων συνανθρώπων μας στην Αττική λέγοντας ότι ο Δήμος Τριφυλίας συμμετέχει στο Εθνικό Πένθος.
Αναφερόμενος στο πολύπαθο έργο του δρόμου Βάλτα - Γαργαλιάνοι είπε ότι είναι σε εξέλιξη καθώς το έργο πέρασε και απο το Περιφερειακό ταμείο Ανάπτυξης, και έχει πάρει τον δρόμο του για υλοποίηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.