Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας δεν έχει νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία με τα Σκόπια

«Αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ για τη συμφωνία που επετεύχθη σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων, υπογραμμίζοντας ότι «η λύση που συμφωνήθηκε είναι μια κακή ......

συμφωνία», ενώ καλεί τον κ. Τσίπρα «να μην υπογράψει αυτή τη συμφωνία».

«Ο κ. Τσίπρας περιφρόνησε τον λαό και αγνόησε τις ευαισθησίες του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία.

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα, υπογράφοντάς μια συμφωνία η οποία δεν έχει την στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του», συμπλήρωσε, σημειώνοντας επίσης πως «αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση».

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Ύστερα από 6 μήνες μυστικής διπλωματίας, ο κ. Τσίπρας συμφώνησε με τον κ. Ζάεφ να υπογράψει μια διακρατική συμφωνία για την επίλυση της εκκρεμότητας με την γείτονα χώρα. Το έκανε, αφού περιφρόνησε τον Ελληνικό λαό και τις ευαισθησίες του. Και αφού αγνόησε προκλητικά σύσσωμη την αντιπολίτευση και τη Βουλή.

Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα υπογράφοντας μια συμφωνία η οποία δεν έχει την στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του. Αυτό δεν έχει προηγούμενο στην Ελληνική πολιτική και συνταγματική ιστορία και συνιστά προσβολή του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Θα ενημερώσω άμεσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θεσμικό εγγυητή του πολιτεύματος, για αυτή την πρωτοφανή εξέλιξη.

Για την ουσία της συμφωνίας, και «με βάση αυτά που μέχρι τώρα γνωρίζουμε και ακούσαμε από τον κ. Τσίπρα» ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.