Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Τατούλης: “Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα αφήγημα-παραμύθι”

Λάβρος εμφανίστηκε σήμερα το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά όσων επιχειρούν να δημιουργήσουν “ένα αφήγημα-παραμύθι” με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών. Ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για “κατασκευαστές” ενός πολιτικού ......

αφηγήματος, που στόχο έχει να πλήξει την περιφερειακή Αρχή και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ειδικά μετά το αναπτυξιακό συνέδριο της Τρίπολης.

Ο Πέτρος Τατούλης μίλησε για “πολιτικό εκβιασμό από κάποιους που νομίζουν ότι διαφεντεύουν τον τόπο”,χωρίς να τους κατονομάσει, αλλά καταφέρθηκε και κατά ορισμένων ΜΜΕ για τον τρόπο που παρουσιάζουν το συγκεκριμένο “αφήγημα”, λέγοντας ότι “για ιδιοτελείς λόγους επιχείρησαν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο αναταραχής στην πελοποννησιακή κοινωνία”.

Έκανε λόγο για “πολιτική και θεσμική εκτροπή”, ενώ στηλίτευσε όσους έκαναν λόγο για “Τατούλης Gate” ή ότι “ο κοριός θα είναι ο πολιτικός τάφος του Τατούλη” καθώς όπως είπε η επιθετικότητα των δημοσιευμάτων αυτών δείχνει πως στόχος ήταν ο ίδιος.

Η συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, στην Π.Ε.Μεσσηνίας, μεταδόθηκε ζωντανά νωρίτερα στις 11.30 από το Messinialive.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:

“Όλο αυτόν τον καιρό προσπάθησαν κάποιοι να δημιουργήσουν ένα σημαντικό ζήτημα που δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος.
Ένα ζήτημα σε σχέση με την εικόνα του θεσμού της Περιφερειακής Αρχής εμπλέκοντας τους πάντες και τα πάντα.
Αντιλαμβάνεστε ότι πλέον αυτά τα επιχειρήματα δεν ευσταθούν.

Όλο αυτό το προκατασκευασμένο σενάριο είχε καθαρώς και μόνο μια λογική. Τη λογική της πολιτικής εμπλοκής κάποιων που νομίζουν ότι μπορούν να διαφεντεύουν τον τόπο μας.Που κάνουν το μεγάλο λάθος να νομίζουν ότι μπορούν να χειραγωγούν τους πελοποννήσιους πολίτες.

Δυστυχώς, όμως, αυτό το παιχνίδι που δεν είχε ποτέ ρελάνς, ένα παιχνίδι που παιζόταν σε ανοιχτό τραπέζι αλλά κάτω από το τραπέζι, κάποιοι από τα ΜΜΕ ήθελαν να δημιουργήσουν το δικό τους αφήγημα. Και το αφήγημα αυτό είναι γνωστό, το έχουμε ζήσει από το 2010 μέχρι τώρα.

Το αφήγημα αυτό έχει ηττηθεί σε όλες του τις εκφάνσεις. Το αφήγημα αυτό δεν είναι των πολιτών, δεν είναι της Περιφέρειας, είναι προσωπικό ιδιοτελές αφήγημα, είναι αφήγημα που δεν βοηθάει τους πολίτες, που δυστυχώς θέλει να δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και αφετέρου μια εναλλακτική ανύπαρκτη πρόταση απέναντι στην Περιφέρεια και την Περιφερειακή Αρχή που αυτό το χρονικό διάστημα είναι πάρα πολύ ισχυρή.

Αυτό το πολιτικό αφήγημα το έχουμε ξαναζήσει πάρα πολλά χρόνια. Όλοι αυτοί οι κατασκευαστές έχουν ηττηθεί στο παρελθόν και έχουν ηττηθεί όχι από την προσπάθεια της Νέας Πελοποννήσου αλλά από τους ίδιους τους πολίτες, γιατί δεν τους πίστεψαν ποτέ και όσο περνάει ο καιρός αντιλαμβάνονται ότι αυτό το αφήγημα τούς κάνει περισσότερο ανίσχυρους.

Το αφήγημα αυτό, αυτό το τέχνασμα του πολιτικού εκβιασμού κυρίως στηρίχθηκε σε ένα γεγονός το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για την Περιφέρεια.

Η παρουσία και η εικόνα της Περιφέρειας στο αναπτυξιακό συνέδριο της Πελοποννήσου απέδειξε και το πολιτικό της background αλλά και την αποδοχή της, και από τους πολιτικούς αντιπάλους που είχε η Περιφέρεια.
Το συνέδριο ανέδειξε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε τους χρόνους που έχουμε δαπανήσει, προκειμένου να είναι προετοιμασμένη η Περιφέρεια σε όλα τα βασικά ζητήματα που την απασχολούν. Η προετοιμασία αυτή έδωσε το άριστο αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας…Είναι μια συγκροτημένη, πολύ δυνατή Περιφέρεια.
Είναι μια Περιφέρεια που απόψεις της γίνονται απόψεις και πολιτικές για όλη την Επικράτεια.

Σε αυτό το γεγονός, η αντιμετώπιση από όλους αυτούς που ενοχλούνται, γιατί περί ενοχλήσεως είναι ο λόγος, δεν μπόρεσαν να το αντέξουν και αμέσως έβαλαν αυτούς που τους χειραγωγούν, προκειμένου να αλλοιώσουν την εικόνα

Ας καταλάβουν οι πελοποννήσιοι συμπολίτες μας, ότι ήταν η πρώτη φορά που ένας Περιφερειάρχης, εγώ, έθεσα ευθέως στον Πρωθυπουργό της χώρας, με ιδιαίτερο και πειθαρχημένο τρόπο, ότι είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι που θα πρέπει αυτή τη στιγμή να βρουν ένα επίπεδο συνεννόησης και συνεργασίας.
Εκ των εξελίξεων των τελευταίων ημερών αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το αφήγημα τείνει να γενικευτεί ως εθνικό αφήγημα και αυτό νομίζω είναι το πολιτικό διακύβευμα.

Κάποιοι άλλοι που ζουν στον δικό τους μικρόκοσμο που δεν έχουν ποτέ κατανοήσει ότι οφείλουν πολλά σε αυτόν τον τόπο
και τους πολίτες αυτού του τόπου προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα αφήγημα-παραμύθι που δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα

Δεν έχει καμία σχέση με τα προβλήματα του τόπου, με τους πολίτες και την αγωνία που δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Ένα αφήγημα που κυρίως στοχεύει στο να διατηρήσει το παρελθόν ως ζώσα πραγματικότητα.
Αλλά αυτό είναι αδύνατο. Δεν μπορεί να συμβεί, δεν θα συμβεί”.

ΓΙΑ ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ

“Σε αυτό το αφήγημα δημιουργήθηκε το πρόβλημα των υποκλοπών από την κα αντιπεριφερειάρχη. Πρέπει να σταθούμε σε 2 θέματα Η θεσμική της υποχρέωση να ενημερωθεί πρώτα και κύρια ο Περιφερειάρχης.

Δεν μπορεί να υπάρχει ένα “μυστικό” μεταξύ μιας κλειστής ομάδας συνομιλητών της. Είχε υποχρέωση να ενημερώσει το Περιφερειάρχη.

Γιατί ο περιφερειάρχης κατά τον νόμο έχει την ευθύνη της δικαστικής και εξωδικαστικής εκπροσώπησης.
Τι σημαντικά θέματα θα μπορούσε να συζητά η κα Αντιπεριφερειάρχης μέσα στο γραφείο της, που φοβήθηκε τις υποκλοπές;
Σε μια αποστροφή του λόγου της είπε ότι συζητούσε οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα. Μα, αυτά τα οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα δεν είναι θέματα της αντιπεριφερειάρχη, είναι θέματα των υπηρεσιών. Γιατί έτσι εμείς έχουμε δομήσει τη λειτουργία της Περιφέρειας. Και αυτό νομίζω μας βάζει όλους σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις..Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση της κυρίας Αντιπεριφερειάρχη μετά από όλη αυτή τη διαδρομή να παραιτηθεί! Και να παραιτηθεί αν διατηρεί κάποιο ίχνος εντιμότητας. Και να τηρήσει τη συμφωνία που έκανε μαζί μου. Ότι δεν θα δημιουργεί προβλήματα στη Νέα Πελοπόννησο και στην Περιφερειακή Αρχή. Είμαι σίγουρος ότι δεν έχει άλλο δρόμο να διαλέξει, και είμαι σίγουρος ότι αυτόν τον δρόμο θα επιλέξει.“

ΓΙΑ ΤΟΝ “ΚΟΡΙΟ”

Είναι γνωστό ότι ο λεγόμενος μηχανισμός είναι ένας παλαιός μηχανισμός, οξειδωμένος, χωρίς καμιά δυνατότητα λειτουργίας.
Γιατί λοιπόν δημιουργήθηκε τέτοια αναταραχή;
Εμείς ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τις απειλές απ’όπου και αν προέρχονται.
Είναι πλέον επιβεβαιωμένο ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να κατασκευαστεί μια εναλλακτική πολιτική πρόταση απέναντι στη “Νέα Πελοπόννησο”…..”

Messinia Live


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.