Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Νέο «θερμό» επεισόδιο με φόντο τον… κοριό στην Π.Ε. Μεσσηνίας ανάμεσα σε Αλειφέρη και Νικολάκου

Αφόρητη, παραμένει η… μπόχα του κοριού, ο οποίος συνεχίζει να καταφέρει μικρές πληγές και σημάδια, στους κόλπους της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, τη στιγμή που δεν υπάρχει ακόμη, επίσημο πόρισμα από τις Αρχές.
Όλα ξεκίνησαν πριν από έναν περίπου μήνα, όταν η .....

αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η οποία είχε υποψίες και έψαχνε μισό χρόνο, να βρει τον «κοριό» πήγε στον Εισαγγελέα, ισχυριζόμενη πως κάποιος υποκλέπτει τις συνομιλίες της, αφού οι διάλογοι στο γραφείο της, διέρρεαν σε… χρόνο ντετέ.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Ο Εισαγγελέας, πραγματοποίησε έλεγχο, μαζί με αστυνομικούς που έκαναν… πραγματικά, φύλλο και φτερό το γραφείο της κας Αλειφέρη στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου, όπου και βρήκαν έναν μηχανισμό. Η Ελένη Αλειφέρη, η οποία είχε εμπιστευτεί μόνο τον πρώην θεματικό αντιπεριφερειάρχη και ανεξάρτητο πια σύμβουλο, Περικλή Μαντά, ειδοποίησε τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, μόνο όταν έφταναν στο γραφείο της οι αρχές, με τη στάση της αυτή να εγείρει πολλά ερωτήματα και σηκώνει… τσουνάμι αντιδράσεων! Η ίδια βέβαια αργότερα, εξήγησε πως αυτό όφειλε να κάνει, απέναντι στις Αρχές, ενώ από την πρώτη στιγμή, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή και μάλιστα όχι μια φορά, η οποία ζήτησε από την κα Αλειφέρη εξηγήσεις και στη συνέχεια την παραίτησή της!

Στην πρώτη συνεδρίαση δε, ήρθε και η παραίτηση Μαντά, ο οποίος γνώριζε, αλλά ούτε εκείνος είπε κάτι στον περιφερειάρχη. Έντονη, ήταν και η στάση της αντιπολίτευσης, που έφερε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ ήδη είχε πάρει… φωτιά, το πανελλήνιο! Ο Πέτρος Τατούλης, που δύο ημέρες μετά το συμβάν αποφάσισε και έκανε πράξη, την άρση των αρμοδιοτήτων της αντιπεριφερειάρχη, την «ξεγύμνωσε» αυτοδιοικητικά, αφήνοντάς της, μόνο τις λίγες αρμοδιότητες που της δίνει ο Νόμος και ζητώντας της ξανά, να παραιτηθεί, αν έχει ίχνος, όπως είπε, ευθιξίας. Εκείνη, ισχυρίστηκε πως γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δεν παραιτείται, γιατί έχει περίσσευμα και συνέχισε να ασκεί τα λιγοστά της καθήκοντα.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Τις τελευταίες ημέρες όμως και συγκεκριμένα χθες, ήρθε ένα ακόμη περιστατικό, να ανάψει λάδι στη «φωτιά» της μεγάλης αυτής κόντρας, το οποίο χθες, εκδηλώθηκε σε πραγματική… πυρκαγιά. Στην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, η οποία δεν έχει πια την ευθύνη για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, φέρεται να ζητήθηκε από υπάλληλο να παραλάβει τα στοιχεία, για την προετοιμασία τους, τα οποία η κα Αλειφέρη, δεν έδωσε. Αντίστοιχη, ήταν η στάση της και χθες, όταν δύο υπάλληλοι της Περιφέρειας, παρουσία της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολακου, πήγαν στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας να παραλάβουν τον φάκελο και το ηλεκτρονικό αρχείο, το οποίο η κα Αλειφέρη, δεν έδωσε και πάλι, ισχυριζόμενη πως όποιος δεν έχει αρμοδιότητα στη Διοίκηση δεν μπορεί να παραλάβει το υλικό, κάνοντας λόγο για «παράκεντρα εξουσίας» και παθογένεια! Η λύση δόθηκε αρκετές ώρες αργότερα, όταν τα στοιχεία, παρέλαβε τελικά υπάλληλος από την Τρίπολη, με την Περιφέρεια, να προβαίνει σε σκληρή ανακοίνωση.

Φωνή της Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.