Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Μega: Ραγδαίες εξελίξεις - Πρόταση να μετατραπεί σε θεματικό



Συνεδρίασε εκτάκτως χθες Κυριακή 4 Μαρτίου το ΔΣ του Mega.
Αντικείμενο, έγινε γνωστό ήταν το αίτημα για τη διεκδίκηση άδειας θεματικής εμβέλειας που θα κατατεθεί αύριο για το MEGA.

Τουλάχιστον αυτή ήταν η ενημέρωση των μελών του ΔΣ προς .....

τους εργαζόμενους, όμως επικρατεί μεγάλη επιφύλαξη αν πρόκειται για μία ακόμη κίνηση τακτικής.
Αφορμή γι αυτήν την έκτακτη συνεδρίαση ήταν μια επιστολή της Αλτερ Έγκο ΑΕ, και ήταν αυτή που ενεργοποίησε τις διαδικασίες για την έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ της Τηλετυπος.
Στην επιστολή η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη ζητούσε να διεκδικήσει η Τηλετυπος το καθεστώς συνέχισης της λειτουργίας του σταθμού, ενώπιον του ΕΣΡ σήμερα Δευτέρα , με το επιχείρημα πως πρόκειται για θεματικό σταθμό.

Μετά την απόφαση αυτή η ευθύνη για τη λειτουργία του Mega, από τους μετόχους επιστρέφει και πάλι στο ΕΣΡ.
Είναι χαρακτηριστικό πως για τα δεδουλευμένα θα υπάρξει ενημέρωση από την εταιρεία την Τρίτη.

Διαβάστε την ανακοίνωση των εργαζομένων:

Σήμερα Κυριακή 4/03/2018 ενημερωθήκαμε τυχαία ότι συνεδριάζει στο δεύτερο όροφο του Mega το Διοικητικό Συμβούλιο της «Τηλέτυπος Α.Ε.».

Ο ένας με τον άλλο μαζευτήκαμε έξω από τον χώρο συνεδρίασης και όταν άρχισαν να αποχωρούν τα μέλη του ΔΣ από την αίθουσα, τους ζητήσαμε να μας ενημερώσουν για το αντικείμενο της συνεδρίασης και τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους και το κανάλι.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας δήλωσαν:

-Δεν συνεδρίασαν σήμερα για να προετοιμάσουν την πτώχευση του καναλιού, κάτι που δεν είναι στις προθέσεις των μετόχων, αλλά για να καταθέσουν αύριο στη συνεδρίαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου πρόταση για να ενταχθεί το Mega στη διαδικασία των θεματικών αδειών.

-Στην ερώτησή μας, εάν μία τέτοια πρόταση είναι πλέον εκτός προθεσμιών, απάντησαν αρνητικά και ότι αναμένουν από το ΕΣΡ να την κάνει αποδεκτή.

-Ζητώντας τους διευκρινήσεις για αυτή την πρόταση και κατά πόσον θα συμπεριλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων, μας απάντησαν ότι θα μας ενημερώσουν μετά την κατάθεσή της, την Τρίτη από κάποιο μέλος που θα ορίσουν.

-Μας δήλωσαν ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για το σύνολο των δεδουλευμένων τους και επιφυλάχτηκαν να ερευνήσουν και να μας πουν την Τρίτη γιατί έγινε επιλεκτική πληρωμή ορισμένων εργαζομένων με μισθούς δύο μηνών.

-Μας είπαν ότι εκπροσωπούν δύο μετόχους, Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη, καθώς ο τρίτος μέτοχος «βρίσκεται μακριά από την υπόθεση (σ.σ. Σαββίδης).

-Δήλωσαν ακόμα ότι η σημερινή συνεδρίαση τους ήταν αποτέλεσμα της επιθυμίας των μετόχων. Επίσης ότι δεν έχουν καμία επικοινωνία με τις δανείστριες τράπεζες.

-Στις επίμονες ερωτήσεις των εργαζομένων για την παντελή έλλειψη φυσικής παρουσίας της διοίκησης επί τόσους μήνες, όταν οι εργαζόμενοι δούλευαν απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης, μας απάντησαν ότι «σήμερα γίνεται μία νέα αρχή και ότι θα βρίσκονται πλέον κοντά μας».

Οι εργαζόμενοι του Mega παρακολουθούμε με τεράστιο ενδιαφέρον και ισχυρές επιφυλάξεις (λόγω της μέχρι τώρα στάσης των διοικούντων) τις όποιες κινήσεις του ΔΣ και των μετόχων του και αναμένουμε έστω και τώρα ανοιχτή ενημέρωση και ξεκαθάρισμα προθέσεων.

Όλοι οι εργαζόμενοι, τεχνικοί, διοικητικοί και δημοσιογράφοι, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία πλευρά (εργοδότες, τράπεζες, κυβέρνηση, ΕΣΡ) να παίξει παιχνίδι στις πλάτες μας για να τινάξει από πάνω της το ενδεχόμενο «μαύρου» στο Mega και στις ζωές μας.

Παρατίθενται οι δυο επιστολές
Η πρώτη του Μαρινάκη στη Τυλέτυπος και αμέσως μετα η απάντηση της Τηλέτυπος

Η επιστολή της Alter Ego στην Τηλέτυπος για να γίνει το Mega θεματικό



και η απάντηση της Τυλέτυπος






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.