Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Ευχαριστήριο της ΔΕ Φιλιατρών για το Φιλιατρινό καρναβάλι. Πέρσι κάηκε και φέτος μύρισε

Περσινά ξινά σταφύλια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή ευχαριστήρια επιστολή που απέστειλε η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρων προς τους χορηγούς του Φιλιατρινού Καρναβαλιού που έγινε στις 18 Φεβρουαρίου.
Μια επιστολή που ενω θα έπρεπε να έχει .....

έρθει εντός ενός ευλόγου χρονικού διαστήματος, -στην χειρότερη περίπτωση 25 Φεβρουαρίου,- εν τουτοις ήρθε με σημαντικότατη καθυστέρηση 15 ημερών και θεωρούμε ότι πλέον πέρσι κάηκε και φέτος μύρισε.

Το Φιλιατρά News σας την παραθέτει και η κρίση δική σας.
Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 3 το απόγευμα, για άλλη μια χρονιά παρακολουθήσαμε το Φιλιατρινό Καρναβάλι ντόπιοι και επισκέπτες από τις γύρω πόλεις, οι οποίοι κατέκλυσαν την πλατεία μας και τους γύρω δρόμους, διασκέδασαν και αυτοί μαζί με τους καρναβαλιστές και ξέφυγαν για λίγες ώρες από την καθημερινότητά τους.

Φέτος, κατά γενική ομολογία, είχε τον περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά και γι΄ αυτό τους ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Σίγουρα στο τέλος, όλοι τους θα έφυγαν ευχαριστημένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όλη διοργάνωση του Καρναβαλιού. Το θέαμα που παρουσίασαν οι συμμετέχοντες στην παρέλαση σύλλογοι, γονείς, μαθητές και ιδιώτες ήταν πλούσιο σε κέφι, παλμό, ζωντάνια και ιδέες και τα θέματά τους ήταν έξυπνα, επίκαιρα και ευρηματικά σε σημείο που ήταν δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιο ήταν το καλύτερο γκρουπ.

Η συνεργασία του Δήμου Τριφυλίας, της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών και της Καρναβαλικής Επιτροπής που την αποτελούσαν οι Σύλλογοι και οι Φορείς της πόλης μας, ήταν αρίστη με μοναδικό στόχο να τα καταφέρουμε, πράγμα που νομίζω επετεύχθη. Αυτό άλλωστε, φάνηκε από τις θετικές κριτικές που πήραμε από όλους τους δημοσιογράφους, τους θεατές και τους συμμετέχοντες καρναβαλιστές. Επίσης η ψηφοφορία για την ανάδειξη των τριών νικητριών ομάδων ήταν άψογη, έγινε με απόλυτη τάξη και δεν ακούστηκε κανένα παράπονο και διαμαρτυρία για τον τρόπο που διεξήχθη. Φυσικά δεν αμφισβητήθηκε το αποτέλεσμα. Συνολικά ψήφισαν 282 άτομα, αριθμός ρεκόρ.

Την παρουσίαση του καρναβαλιού, την έκανε η Μαρία Βλαχοπούλου από την Καλαμάτα, η οποία με το ανεξάντλητο χιούμορ της, τα αποκριάτικα σατιρικά κείμενά της και τα παιχνίδια της με τους μικρούς μας φίλους, έδωσε έναν ξεχωριστό τόνο και χρώμα και συνέβαλε και αυτή στην επιτυχία της διοργάνωσης. Στο τέλος, η παρουσίαση των βραβείων, των επαίνων και των χορηγών έγινε από την Τοπική Σύμβουλο Ευανθία Παπαγεωργίου, ενώ σύντομο χαιρετισμό προς όλους απεύθυνε ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Αναστάσιος Πούλος.

Ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές του Καρναβαλιού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για τη χορηγία των ηχητικών της δεύτερης Κυριακής της Αποκριάς και το Δήμο Τριφυλίας που έθεσε στη διάθεσή μας όλο το εργατοτεχνικό προσωπικό και τα μηχανικά μέσα που χρειαστήκαμε. Επιπλέον την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μας που μας χορήγησε τα ηχητικά για την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς (Μπαρμπούτες), τα υφάσματα για να ντυθούν τα άρματα, όλα τα έξοδα τυπογραφείου καθώς και την ενοικίαση του άρματος (Μίκυ Μάους).

Ευχαριστούμε το μεγάλο χορηγό μας το Food Market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και το Κρεοπωλείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ, τη RILA HΕLLAS ΕΠΕ – Τυποποίηση Αγροτικών Προϊόντων για το 1ο Βραβείο, τον Κινηματογράφο CINE LUX για την πληρωμή του DRONE για να έχουμε video και φωτογραφίες από τον αέρα, τους Αφοι Κοροβίλα – Αγροτικά Προϊόντα για το 2ο Βραβείο, επίσης για τη μεγάλη οικονομική τους προσφορά τους Αφοι Δημητρόπουλοι – Ασφάλειες, και το Στέλιο Διαμαντόπουλο – Σιδηρές Κατασκευές στην Κυπαρισσία. Ακόμη τους Αφοι Καφίρα – Ελαιοτριβείο για το 3ο Βραβείο, τον Τσίγκανο Σταμάτη – Καθαριστήριο, το Σπύρο Παπαθεοδοσίου WILWAUKES, τους Αφοι Κατσίρου – Χαρτοκιβώτια, Αρδευτικά στην Κυπαρισσία, την Πολυξένη Δημητροπούλου – Ταβέρνα στην Αγία Κυριακή και τους Αφοι Σαρμαντζή – Κομμωτήριο.

Ευχαριστούμε για την οικονομική τους προσφορά : την Αικατερίνη Γιαννακοπούλου – Ηλεκτρικά, Υδραυλικά, τον Χαράλαμπο Ηλιάδη – Κλειδαρά Δυτικής Μεσσηνίας, το Διονύσιο Παπαδόπουλο – Ψαράδικο, την Πηνελόπη Σεραφείμ – Φαρμακείο, την Μπέτη Κατσούλη – Χρώματα, την ANKO PRESS – Τυπογραφείο, το Γρηγόρη Κυριακόπουλο – Γεωργικά Εργαλεία Service, το Χρήστο Σερέτη – Λογιστικό Γραφείο, το Βασίλη Παπαθεοδοσίου – Φαρμακείο, τον Άγγελο Μαρκόπουλο – Καφενείο η ΄΄ΒΙΟΛΕΤΑ΄΄, τον Παναγιώτη Μαγγανά – Τεχνικό Γραφείο, τη Χριστίνα Μπίμπα – Φαρμακείο, το Θ. Γκίνο και το Β. Κίτο – Καφενές το ΄΄Καινούργιο΄΄, το Δημήτρη Κοροβίλα – ΄΄ΜΑΝΤΕΙΟ΄΄, το Θανάση Τασουλή – Αρτοποιείο, τους Αφοι Σταθόπουλοι – Γεωργικά Φάρμακα, το Σωτήρη Λύκο – Super Market, το Φροντιστήριο ΄΄ΑΡΕΙΤΟΛΜΟ΄΄, την καφετέρια ο ΄΄ΓΑΛΑΞΙΑΣ΄΄, τον Παναγιώτη Σταματελόπουλο – Λογιστικό Γραφείο, το Θανάση Σωτηρόπουλο – Ζαχαροπλαστείο το ΄΄ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ΄΄, τους Αφοι Λάγαρη – Βουλκανιζατέρ, Ηχητικά, τους Αφοι Σουρέτη – Μεταφορές και τον Ν. Αραούζο και τον Ι. Τσούλο – Καφέ, Φαγητό. Επίσης το Χ. Βέννο – Αρτοποιείο, το Χ. Τσαγκαρόπουλο – Αρτοποιείο, το Γ. Στριμπάκο – Κρεοπωλείο, το Χρ. Αρβανιταντώνη – Περίπτερο, τη Δ. Μιχαλακοπούλου – Συμβολαιογράφο, τη Δ. Χαϊδούση – Χρώματα, και τον Κ. Δημητρακόπουλο – Σιδηρουργείο.

Ευχαριστούμε τα καταστήματα της περιοχής μας : το Βιβλιοπωλείο Σαπέρα, το Super Market ΄΄ΑΥΡΑ΄΄, το Βιβλιοπωλείο Καραμανώλη, το Super Market CARREFOOR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, την Καφετέρια ΄΄QUORE΄΄, το Βιβλιοπωλείο ΄΄ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ΄΄ στην Κυπαρισσία, το Super Market ΄΄ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ΄΄ και το Super Market ΄΄ΕΡΑΝΑ, γιατί μας προσέφεραν αποκριάτικα είδη και γλυκίσματα τα οποία και μοιράσαμε στους καρναβαλιστές μαζί με αυτά που αγοράσαμε και εμείς, για να τα πετούν στους θεατές.

Ευχαριστούμε και πολλά συγχαρητήρια στις ομάδες των καρναβαλιστών που έλαβαν μέρος ( ιδιαίτερα για τις δύο που ήρθαν από το Κοπανάκι ) καθώς και τα καταστήματα της περιοχής μας που έδωσαν από 100 € πριμ συμμετοχής σε κάθε γκρουπ. Με τη σειρά παρουσίασης οι ομάδες ήσαν :

Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, ο Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών, οι μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Φιλιατρών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών, ο Σύλλογος Γυναικών Κοπανακίου ΄΄Η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ΄΄, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, οι μαθητές της Α΄ τάξης του Λυκείου Φιλιατρών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Κοπανακίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Φιλιατρών, ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Κυριακής, οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Φιλιατρών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Λυκείου Φιλιατρών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών. Επίσης παρέλασαν τρία άρματα του Δήμου Τριφυλίας με το Μίκυ Μάους, τον Μπεκρή και τον Κλόουν και το άρμα του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών ΄΄Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ΄΄ και της ομάδας παραγωγών ΄΄Η ΓΑΙΑ΄΄, (τους οποίους και ευχαριστούμε για τη φιλοξενία που μας παρέχουν κάθε χρόνο στους χώρους του Συνεταιρισμού), με το Αγγούρι και τον Τραγουδιστή.

Το 1ο Βραβείο κέρδισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών,
το 2ο Βραβείο οι μαθητές της Α΄ τάξης του Λυκείου Φιλιατρών και
το 3ο Βραβείο οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Φιλιατρών.

Ευχαριστούμε για τη βοήθειά του και για την παρουσία του, τον Αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά, τους δημοσιογράφους από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την προβολή της εκδήλωσης, το Α.Τ. Τριφυλίας που μας βοήθησε με τα μέτρα τάξης που πήρε, για την ομαλή διεξαγωγή του Καρναβαλιού και όλους, όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Το Φιλιατρινό Καρναβάλι, έστειλε ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας προς όλους και την υπόσχεση, ότι του χρόνου και με τη δική σας βοήθεια, θα προσπαθήσουμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι.

Και του χρόνου ! ! ! ! !
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Κ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΝΑΛΟΥΠΙΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.