Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

«Υπολοχαγός Νατάσσα» με μόνιμο «λοχία» το Μίλτο Χρυσομάλλη για σωσίβιο στον Γκούμα!

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΜΗ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗ ΗΡΙΑΚΑ

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ «ΜΠΛΕΞΟΥΝ» ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Eίχα ρωτήσει δημόσια από τη «Φ» πρόσφατα την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Νατάσα Κυριακοπούλου και τον «επαγγελματία» πολιτευτή Μίλτο Χρυσομάλλη που θέλει να γίνει βουλευτής της ΝΔ, να απαντήσουν για την αντικομματική συμπεριφορά τους με την ανάμειξη στις επιμελητηριακές εκλογές και την παρασκηνιακή στήριξη του Γιώργου Γκούμα, που ξεκινώντας την προεκλογική διαδικασία δήλωσε ότι ......

έκανε λάθος που δέχτηκε την κομματική στήριξη της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές, ενώ ο ίδιος εκλιπαρούσε και τελικά την πήρε, δημιουργώντας έτσι ρωγμές στην κομματική συνοχή στη Μεσσηνία.

Ο Γκούμας, γνωρίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε δημόσια κατά των κομματικών στηρίξεων στις επιμελητηριακές εκλογές, βγήκε στην αρχή της διαδικασίας και δήλωσε… αχρωμάτιστος!
Απάντηση στο σχόλιο δεν πήρα και ούτε περίμενα, ωστόσο παρασκηνιακά η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ο Μίλτος Χρυσομάλλης πρωτίστως και κάποιοι άλλοι τοπικοί κομματικοί αξιωματούχοι, δευτερευόντως, έχουν ταυτιστεί με τον Γκούμα! Μάλιστα την προεκλογική του συγκέντρωση την… έβαψαν με «λουλακί» χρώματα πιάνοντας τις πρώτες θέσεις, καταρρίπτοντας έτσι το μύθο του ανεξάρτητου και «αχρωμάτιστου» που λανσάρει ο επικεφαλής του «Νέου Επιμελητηρίου»!

Αυτό έδειξε τη διγλωσσία και τη διάσταση απόψεων στην τοπική ΝΔ, αλλά και την ταύτιση στελεχών της με το πρόσωπο του Γκούμα, που φιγουράρει σε περίοπτη θέση στη δημοσιοποιημένη λίστα μεγαλοφειλετών του Δημοσίου, με οφειλές πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ! Ετσι έδωσαν «άφεση αμαρτιών» και μάζεψαν τον… άσωτο υιό, ο οποίος παρότι ευνοημένος είχε «περπατήσει» στα… χωράφια των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατά τις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την επιλογή της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά!

Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ο Μ. Χρυσομάλλης και κάποιοι άλλοι τοπικοί κομματικοί παράγοντες λειτούργησαν ως «πολιορκητικός κριός» στη φάση της συγκρότησης του ψηφοδελτίου, πολιορκώντας και επιβάλλοντας ως υποψηφίους κάποιους «γαλάζιους» επαγγελματίες, ενώ επιχείρησαν ακόμη και σε δημάρχους να επιβάλλουν ως «κομματική γραμμή» τη στήριξη Γκούμα, κάτι που δεν ισχύει και γι’ αυτό δεν… μάσησαν οι δήμαρχοι! (Κάποιος μάλιστα πέρασε «γενεές 14» τη Νατάσα για το… παραμύθι που πήγε να του πουλήσει!).

Όμως στη συγκέντρωση Γκούμα αλλά και στη συνέχεια με δημόσιες εμφανίσεις και περιοδείες, οι μάσκες έπεσαν και όλοι είδαν τη διγλωσσία και διπροσωπία τοπικών στελεχών που θεωρούν ότι θα καρπωθούν προσωπικά πολιτικά και κομματικά οφέλη από τη στήριξη Γκούμα!
Αδιαφορούν ότι έτσι δίχασαν το χώρο της επιχειρηματικότητας που στηρίζει τη ΝΔ, αλλά είναι απέναντι στην αχαριστία, την αλαζονεία και την αγνωμοσύνη Γκούμα, ακόμη και προς τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πήρε από την αρχή τις αποστάσεις του από το «φαινόμενο Γκούμα». Όσα στελέχη της ΝΔ ταυτίζονται μαζί του θα… λουστούν και το κόστος των επιλογών τους και σίγουρα θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για την παραβίαση της κομματικής γραμμής που ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ εξέπεμψε δημόσια από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης!
(Αυτό άλλωστε μας πληροφόρησε η Νατάσσα μέσω του F/B. Αραγε κι εδώ διγλωσσία;)

Πάντως, προκαλεί εντύπωση ότι ενώ ο ίδιος ο Γκούμας δηλώνει «αχρωμάτιστος» και δεν θέλει στήριξη, μάλιστα είπε ότι έκανε λάθος που δέχτηκε (ενώ ικέτευσε για να πάρει) στήριξη από τη ΝΔ το 2011 και ότι τώρα έχει πάρει τις αποστάσεις του από τα κόμματα! Απ’ όσα ακολούθησαν τότε και από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, οδήγησαν κορυφαία στελέχη της ΝΔ στη Μεσσηνία (προεξάρχοντος του πρ. πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά) να διαχωρίσουν τη θέση τους από το «φαινόμενο Γκούμα» εκφράζοντας μάλιστα σε συνομιλητές τους τη δυσαρέσκειά τους για την αχαριστία Γκούμα, αλλά και την απόκρυψη από τη ΝΔ των προσωπικών του περιπετειών με τη Δικαιοσύνη και τις μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο και τις τράπεζες.

Η πολιτική ταύτιση κομματικών στελεχών ή υποψηφίων βουλευτών με αμφιλεγόμενα πρόσωπα που διεκδικούν δημόσιες θέσεις, χρησιμοποιώντας μεθόδους και πρακτικές που δεν συνάδουν με το ήθος, τη διαφάνεια και τη νομιμότητα, ενέχει πολλαπλούς κινδύνους από συνειρμούς που εκ του ασφαλούς μπορεί να γίνουν από την επιχειρηματική κοινότητα.

Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ και ο Μ. Χρυσομάλλης (και όποιοι άλλοι) χρεώνονται πολιτικά τον Γκούμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Ας το έχουν αυτό υπόψη τους και ας μην «ποντάρουν» στην αφωνία που τώρα επικρατεί! Η ηγεσία της ΝΔ και ειδικά ο Κ. Μητσοτάκης έχει προειδοποιήσει ότι κανένας πέραν των βουλευτών δεν είναι σίγουρος για υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές, ενώ στα κομματικά στελέχη έχει καταστεί σαφές ότι δεν υπάρχουν προσωπικές στρατηγικές και παρεμβάσεις σε ζητήματα που έχει δημόσια τοποθετηθεί ο πρόεδρος του κόμματος!

Αραγε η Νατάσσα, ο Μίλτος και οι όποιοι συνοδοιπόροι τους, ακούνε;

Θανάσης Τσαμούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.