Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

Επιτυχημενη ημεριδα σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους για τον Σακχαρωδη διαβήτη

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στους Γαργαλιάνους και την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας οι δράσεις του Ενημερωτικού Προγράμματος «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα.....

Προστασίας», το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία»!

Το Πρόγραμμα, που αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη, διεξάγεται από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο 2017 σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας. Μετά την Καλαμάτα (2 Ιουνίου), την Πύλο (15 Ιουνίου), τη Χώρα (16 Ιουνίου), τον Μελιγαλά (30 Ιουλίου), το Πεταλίδι (1 Σεπτεμβρίου), την Καρδαμύλη (23 Σεπτεμβρίου), την Λογγά (30 Σεπτεμβρίου), τη Μεσσήνη (3 Οκτωβρίου) και τον Αριστομένη (21 Οκτωβρίου), οι επόμενες δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στους Γαργαλιάνους στις 24 Οκτωβρίου και στα Φιλιατρά στις 25 Οκτωβρίου 2017.

Τον συνολικό συντονισμό του Προγράμματος έχει αναλάβει ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων, περισσότεροι από 100 κάτοικοι των δύο περιοχών είχαν την ευκαιρία να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c), καθώς και να ενημερωθούν έγκυρα για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του Σακχαρώδη Διαβήτη στην κατάμεστη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων και στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Φιλιατρών.

Στο ενημερωτικό μέρος, στους Γαργαλιάνους δόθηκαν οι διαλέξεις «Σακχαρώδης Διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον Επίκουρο Καθηγητή Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. κ. Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, «Είναι απαραίτητη η ινσουλίνη στον διαβητικό;», από την Ενδοκρινολόγο κ. Λιάνα Τζιφα - Λούρα και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από τον Χειρουργό, Επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Στα Φιλιατρά, δόθηκαν οι διαλέξεις «Παχυσαρκία και Διαβήτης», από την Ενδοκρινολόγο κ. Αρετή Κορακοβούνη, «Σακχαρώδης Διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον κ. Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από τον κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Και τις δύο εκδηλώσεις προλόγισε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών «Γλυκιά Μεσσηνία» κ. Αθανασία Καρούνου.

Το συνολικό Πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος, Οιχαλίας, Δ. Μάνης, Μεσσήνης και Τριφυλίας, τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.), του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων Με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ).

Επόμενο και τελευταίο «σταθμό» της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας θα αποτελέσει η Κυπαρισσία, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017.

Οι μετρήσεις της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης και των σακχάρων στις εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία και στήριξη της εταιρίας MENARINI Diagnostics, την οποία και ευχαριστούμε για την συμβολή της. Το νοσηλευτικό προσωπικό από την ομάδα "Βοήθεια στο Σπίτι" που συμμετέχει στις μετρήσεις σε όλους τους Δήμους, προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά και τους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την ευγενική τους προσφορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.