Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Μεγάλη η επιτυχία για την Παράσταση του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου «Το ταξίδι του Φερεϋντούν»

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ
ΤΟ FILIATRA NEWS


Το βράδυ της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου, ζήσαμε στο Θέατρο «Κνωσός» μια θεατρική πανδαισία! Το επιτυχημένο βιβλίο του συγγραφέα δημοσιογράφου Γρηγόρη .......

Χαλιακόπουλου, «Το ταξίδι του Φερεϋντούν» των εκδόσεων «Καλειδοσκόπιο», ανέβηκε στη θεατρική σκηνή σε διασκευή του ίδιου του συγγραφέα και σκηνοθεσία της ηθοποιού, σκηνοθέτριας και εκπαιδευτικού Κατερίνας Βαρδακαστάνη.

Το βιβλίο που είχε προταθεί για το Κρατικό Βραβείο 2013 και κατέκτησε την 2η θέση στον Διαγωνισμό του Αναγνώστη, αγαπήθηκε από παιδιά και μεγάλους ενώ διαβάστηκε από 40.000 μαθητές, με τους οποίους ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος συνομίλησε δια ζώσης, στα σχολεία τους. Η αγάπη της σκηνοθέτριας Κατερίνας Βαρδακαστάνη για το συγκεκριμένο βιβλίο, αποτέλεσε το έναυσμα ώστε να καταλήξει θεατρική παράσταση. Ένα εξαιρετικό κείμενο και μια εξαιρετική σκηνοθεσία μάγεψαν τους θεατές, όπου όλοι, μικροί και μεγάλοι, έγιναν μια παρέα ακολουθώντας το ταξίδι του ήρωα Φερεϋντούν. Ο Χαλιακόπουλος και η Βαρδακαστάνη ρίσκαραν και πέτυχαν πάνω σ’ ένα δύσκολο έργο σπάνιας ομορφιάς, κατάλληλο για να το δουν όλα τα παιδιά και οι έφηβοι των σχολείων της χώρας!

Άλλωστε, ο ποιητής και μεταφραστής Φερεϋντούν Φαριάντ, υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα των γραμμάτων που, ως μετανάστης απ’ την Περσία, τίμησε τη χώρα μας. Οι ηθοποιοί, ο ένας καλύτερος απ’ τον άλλον, απέδωσαν εξαιρετικά τα υψηλά νοήματα του βιβλίου τα οποία, με σκηνοθετική μαεστρία, αποτυπώθηκαν επί σκηνής ως έπρεπε. Η χορογραφική επιμέλεια της υπέροχης χορογράφου Κάλλιας Θεοδοσιάδη που συγχρόνως έπαιζε και χόρευε, το Video Art της ικανότατης Χριστίνας Οικονόμου μαζί με τους εκπληκτικούς φωτισμούς του πολύπειρου Δημήτρη Παπαδόπουλου, προσέφεραν μεγάλη συγκίνηση σε όσους είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε την παράσταση. Τα κοστούμια από το Βεστιάριο του Λάμπρου Τσάγκα, σε επιλογές της σκηνοθέτριας που είχε και την εικαστική και μουσική επιμέλεια με Βοηθό ενδυματολόγο την Μυρτώ Σταματοπούλου, έδεσαν απόλυτα με την παράσταση όπως και οι πρωτότυπες κατασκευές της Φίλις Μέμου που ανέδειξαν και σημειολογικά «το ταξίδι του Φερευντούν».

Θα ήταν άδικο να μιλήσουμε ξεχωριστά για τους έξι πολυτάλαντους και ικανότατους ηθοποιούς που κατασυγκίνησαν με το παίξιμό τους το κατάμεστο ιστορικό Κνωσός των 400 θέσεων, γι’ αυτό και τους αναφέρουμε μαζί και αλφαβητικά, κατά σειρά επιθέτου: Μαρία Δρακοπούλου, Κάλλια Θεοδοσιάδη, Σπύρος Κοντορίζος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Κωστής Σαββιδάκης, Λευτέρης Τσάτσης. Ήταν όλοι τους μια σπουδαία δεμένη ομάδα!

Το καθολικό χειροκρότημα του κόσμου ήταν η σπουδαία ανταμοιβή τους.
Στο τέλος ανέβηκαν όλοι οι συντελεστές επί σκηνής, με τον συγγραφέα του έργου να ευχαριστεί τον κόσμο και να αναφέρει τα τρία στοιχεία που συνθέτουν την επιτυχία του βιβλίου και της παράστασης που είναι: η διαφορετικότητα, η αλληλεγγύη και η αγάπη.

Πολλά μπράβο στον Λάμπρο Τσάγκα και το Θέατρο Κνωσός που είχε την παραγωγή και γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του. Η εμπιστοσύνη που έδειξε στον συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλο και στην σκηνοθέτρια Κατερίνα Βαρδακαστάνη χθες βράδυ, τον δικαίωσε απόλυτα!!!...

φωτο Αιμίλιος Πέτρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.