Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο [ Video ]

Η Ελληνίδα αθλήτρια μπήκε δυναμικά στον αγώνα, σε αυτό τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου και έφυγε με το μετάλλιο, αλλά και την καλύτερη της επίδοση και προσωπικό και πανελλήνιο ρεκόρ

Από πολύ νωρίς .....

ξεκαθάρισε η κατάσταση στον τελικό του άλματος επί κοντώ, με την Κατερίνα Στεφανίδη να μπαίνει στον αγώνα με τον αέρα του νικητή, καθώς πέρασε χωρίς δυσκολία τα 4,75μ. και ήταν η μόνη μαζί με την Σάντι Μορις από τις ΗΠΑ και μετέτρεψε τον τελικό σε μονομαχία.

Η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης, τις προσπάθειες της οποίας στηρίζει ο Stoiximan.gr, πέρασε στη συνέχεια τα 4,82μ. παίρνοντας έτσι το προβάδισμα στην κατάκτηση του πιο ψηλού βάθρου, καθώς η αντίπαλός της απέτυχε στην πρώτη προσπάθεια στο ίδιο ύψος. Η Μόρις επιχείρησε να ανεβάσει τον πήχη στα 4,89μ., όπου η προσπάθειές της ήταν επίσης αποτυχημένες.

Στη συνέχεια και σε μια και μόνη προσπάθεια, η Κατερίνα Στεφανίδη, με τη σιγουριά του χρυσού μεταλλίου στο στήθος έκανε ένα εξαιρετικό άλμα, με πανελλήνιο ρεκόρ πέρασε και τα 4,91μ. αποδεικνύοντας πως ήταν ο κυρίαρχος του φετινού τελικού.

Έτσι, η Ελληνίδα αθλήτρια στέφεται παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, ένα χρόνο μετά την τεράστια νίκη της στους Ολυμπιακούς του Ρίο, στη Βραζιλία. Κάπως έτσι η Στεφανίδη έγινε ο δεύτερος εκπρόσωπος της Ελλάδας (ο Κώστας Κέντέρης ο πρώτος) που έχει ταυτόχρονα στην κατοχή της, Ολυμπιακό, παγκόσμιο και ευρωπαϊκό τίτλο.

Για την ιστορία, δεύτερη ήταν η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4.75, σε μια επανάληψη του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Το χάλκινο μετάλιο πήραν δύο αθλήτριες με 4.65μ, η Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) που σημείωσε εθνικό ρεκόρ και η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), κάτοχος του τίτλου (Πεκίνο 2015). Ο δύο αθλήτριες είχαν τις ίδιες προσπάθειες και μιράστηκαν το χάλκινο.

Συγχαρητήρια από ΠτΔ και ΠΘ

«Η παγκόσμια χρυσή επιτυχία σας επισφραγίζει, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, την ήδη εμβληματική αθλητική σας πορεία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς την Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. «Τη μοναδική αυτή επιτυχία σας συμπληρώνει το διαχρονικώς κορυφαίο ήθος σας» σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος , εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια.

"Θερμά συγχαρητήρια στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη που συνεχίζει με τις διακρίσεις & το ήθος της να μας κάνει υπερήφανους" έγραψε με τη σειρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η νέα τεράστια επιτυχία της έδειξε στα πέρατα του κόσμου ότι ο ελληνικός αθλητισμός μάχεται

«Η Κατερίνα Στεφανίδη απέδειξε και απόψε στο Λονδίνο την τεράστια κλάση της κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Πλέον είναι εν ενεργεία παγκόσμια πρωταθλήτρια, πρωταθλήτρια Ευρώπης και χρυσή Ολυμπιονίκης.

Η νέα τεράστια επιτυχία της έδειξε στα πέρατα του κόσμου ότι ο ελληνικός αθλητισμός μάχεται και παρά τις δυσκολίες πρωταγωνιστεί!

Κατερίνα σε ευχαριστούμε για όσα μας χαρίζεις δίνοντας μας τη δύναμη για να σηκώσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα ψηλά».

«Στην κορυφή του κόσμου η Κ. Στεφανίδη. Η Ελλάδα που προσπαθεί, η Ελλάδα που νικάει. #London2017 #Κατερινα», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο διευθυντης του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μ. Λαζαρίδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.