Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Πώς να επιβιώσεις κάνοντας ελεύθερο camping

Ακούγεται υπέροχη ιδέα, και μπορεί πράγματι να αποδειχτεί τέτοια αρκεί να ξέρεις ακριβώς τι να περιμένεις. Διάβαζε και σημείωνε:

Αν είναι η πρώτη σου φορά ιδανικές είναι οι pop-up σκηνές. Αυτές δηλαδή που ανοίγουν και στήνονται πιο γρήγορα από .....

τις κανονικές και το μόνο που απαιτείται είναι το σωστό κλείσιμο. Μη τσιγκουνευτείς τα λεφτά για μια καλή σκηνή. Είναι το σπίτι σου και μπορεί να γίνει και του χρόνου αν τα καταφέρεις.

Στήσε σκηνή μέρα για να είστε σίγουροι από πού βγαίνει ο ήλιος και που δημιουργούνται σκιές. Δεν θες να ξυπνάς από τις 6.00 π.μ στις διακοπές σου. Για να μη φας την κάψα και τον ίδιο τον ήλιο στα μούτρα, πρέπει να θυμάσαι το εξής: τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ο ήλιος ανατέλλει από τα ΒΑ. Που σημαίνει ότι αν βάλεις τη σκηνή να κοιτάζει προς τα εκεί, θα έχεις ξυπνήσει από τη ζέστη στις 07.00 τα ξημερώματα. Φροντίζεις λοιπόν να στήνεις το «σπίτι» προς την αντίθετη κατεύθυνση, έτσι ώστε να εκμεταλλευτείς τη σκίαση. Αλλά ακόμα και αν αυτό συμβεί αυτή να ξέρεις θα είναι η καλύτερη βουτιά της ζωής σου.

Πριν , λοιπόν, πεις «καλημέρα» κάνε μια βουτιά, όπου και να στήσεις τη σκηνή. Άλλωστε για αυτό κάνει ελεύθερο κάμπινγκ, για να έχεις τη θάλασσα αποκλειστικά δική σου.

Μη πετάξεις το εγχειρίδιο για το στήσιμο της σκηνής. Η σκηνή δεν είναι βιβλιοθήκη της ΙΚΕΑ αλλά μπορεί να αποδειχτεί πονοκέφαλος ακόμα και για πολιτικούς μηχανικούς.

Φρόντισε σε λογική απόσταση να υπάρχει έστω μια ταβέρνα. Όχι μόνο για φαγητό, αλλά για φόρτιση κινητού, tablet, για αγορά νερού, μπύρες και αναψυκτικά. Πάρε μαζί και ένα κουτί πρώτων βοηθειών. Βάλε μέσα αναλγητικά, Imodium, αντιπυρετικά, αντιαλεργικά, για τσίμπημα από σκορπιό, κουνούπια, τσούχτρες. Καλό είναι να υπάρχουν. Γιατί ναι, μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Πάρε μαζί σου κάποια εργαλεία. Ένα φτυάρι εκστρατείας (εκείνα τα μικρά σπαστά που έχουν στο στρατό), ένα σουγιά, ένα σφυρί, ταινία επιδιόρθωσης, μερικά καρφιά, σχοινί να κρεμάς μαγιό, μανταλάκια.

Πάρε ψάθες. Όχι ψάθα, ψάθες πληθυντικό. Μια να βάλεις κάτω από το στρωματάκι, μια έξω από την σκηνή, στην είσοδό της και μία για να ξαπλώνεις. Πάρε καρεκλάκια και ένα τραπεζάκι σπαστό. Μπορεί να σου θυμίζουν τη θεια του τη Σούλα, αλλά είναι τόσο βολικά. Επένδυσε σε ένα καλό cooler και ένα καλό γκαζάκι (υπάρχουν κάποια που γίνονται και λάμπες υγραερίου) και μια φορητή ψησταριά, έστω σχάρα. Χωρίς ένα barbecue τι ελεύθερο κάμπινγκ κάνεις; Δεν πετάμε σκουπίδια όπου βρούμε. Φρόντισε να έχεις σακούλες μαζί σου και μη γίνεις αυτός ο άνθρωπος που αφήνει τα απορρίμματα του σε θάλασσες και ακτές.

Πάρε μαζί σου μάσκα ύπνου. Θα αποδειχτεί σωτήρια για λίγες επιπλέον ώρες ύπνου ακόμα και αν έχεις βάλει τη σκηνή μέσα σε σπηλιά. Δεν είναι ανάγκη να παρκάρουμε το αυτοκίνητο δίπλα από τη σκηνή μας. Ακόμα κι αν για κάποιο λόγο το θέλουμε κοντά, τι σου φταίνε οι διπλανός σου.

Free Sunday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.