Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Εσπερινός και αρτοκλασία για την εορτή της Αγιας Κυριακής [ Φωτογραφίες ]

Παραμονή της εορτής της Αγίας Κυριακής και στο ομώνυμο εξωκλήσι του οικισμού της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών έγινε Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, τον οποίο παρακολούθησε πολλοί πιστοί από την περιοχή.

Του Εσπερινού .....

πρωτοστάτησε ο Αρχιμανδρίτης του Ι.Ν. Παναγίας Φιλιατρών. Μετά τον Εσπερινό και την Αρτοκλασία ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής και επιστροφή της στο Εξωκλήσι.

Τον Εσπερινό παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, Ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων Γιαννης Κατσούλας, Οι Δημοτικοί Σϋμβουλοι Βασίλης Παπαθεοδοσίου και Μαρία Πανουσιοπούλου Τάσος Αδρακτάς, Η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γιάννα Κωνσταντέλου ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ασημακόπουλος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών Μπάμπης Καναλουπίτης και ο Τοπικός Σύμβουλος Γιώργος Κωτσάκης.

Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής της Αγίας Κυριακής θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία (7:30πμ-10:πμ)
΄
Ωστόσο ερωτηματικά δημιούργησε σε μερίδα παρευρισκομένων πιστών η απουσία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών που κάθε χρόνο συμμετείχε στην λιτάνευση της Ιερής εικόνας.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, από τον σύλλογο Φιλοπροόδων ζητήθηκε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό της τάξης των εξακοσίων (600 !!!) ευρώ για την παρουσία της Φιλαρμονικής, ποσό που τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Κυριακής απέρριψαν λόγω έλλειψης Χρημάτων ενώ λόγω έλλειψης χρόνου ήταν αδύνατον να προσκληθεί μια εκ των δυο φιλαρμονικών του Δήμου Τριφυλίας (Κυπαρισσίας ή Γαργαλιάνων).
Την ορθότητα της παραπάνω πληροφορίας, μας επιβεβαίωσε και γνωστότατος κάτοικος της Αγίας Κυριακής που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στα Φιλιατρά.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.