Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Παραμένει ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγίας στην Μεσσηνία και σε μεγάλο μέρος της χώρας [ Χάρτης ]

Παραμενει και σήμερα σε υψηλή κλίμακα η εποικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας της Πολιτικής προστασίας.
Η Επικινδυνότητα παραμένει στους νομούς της Πελοποννήσου που ίσχυσαν και χθες αλλα και σε Νησία του Αιγαίου, Στερεά Ελλάδα και Χαλκιδική και τμήμα της Θεσσαλίας

Ειδικότερα, για σήμερα στην κατηγορία 3 (Υψηλός κίνδυνος) οι νομοί που τοποθετούνται:....

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Μεσσηνία Λακωνία, Κορινθία, Αργολίδος
Στην κατηγορία 2 (Μέση επικινδυνότητα) είναι ο Νομός Αρκαδίας

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Ηλεία)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.