Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Τέλος στις χρεώσεις roaming από τις 15 Ιουνίου στις χώρες της EE

Ο κανονισμός για την κατάργηση των τελών περιαγωγής, ο οποίος θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, υπερψηφίστηκε από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την .....

επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (europarl.europa.eu), η συμφωνία αφορά στις τιμές χονδρικής, δηλαδή τις τιμές που χρεώνουν μεταξύ τους οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι όταν οι πελάτες τους ταξιδεύουν σε άλλες χώρες εντός της ΕΕ και χρησιμοποιούν άλλα δίκτυα κατά την περιαγωγή.

Η συμφωνία αυτή «σπάει» και το τελευταίο εμπόδιο για τη δυνατότητα περιαγωγής με χρέωση εσωτερικού, αρχής γενομένης από την 15η Ιουνίου 2017, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό για την ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών (TSM). Βάσει αυτού, οι καταναλωτές που ταξιδεύουν σε χώρες εντός της ΕΕ θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιούν κλήσεις, να αποστέλλουν γραπτά μηνύματα ή να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο από τη συσκευή κινητής τηλεφωνίας τους με το ίδιο κόστος που ισχύει στη χώρα τους.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν τις εθνικές συνδρομές τους όταν ταξιδεύουν ανά διαστήματα στο εξωτερικό, ωστόσο εάν υπερβαίνουν τα όρια της σύμβασής τους, κάνοντας χρήση της περιαγωγής, τα τυχόν πρόσθετα τέλη δεν θα είναι μεγαλύτερα από τα ανώτατα όρια περιαγωγής χονδρικής που είχαν συμφωνηθεί από εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής την 1η Φεβρουαρίου 2017.

Στη συνέχεια, η Επιτροπή θα διενεργήσει επανεξέταση της αγοράς χονδρικής έως το τέλος του 2019 και θα παραδώσει στους συννομοθέτες ενδιάμεση αξιολόγηση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2018.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.