Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΔΕΗ: Έρχονται αυξήσεις - «φωτιά» στους λογαριασμούς από τον Ιούνιο

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι ΔΕΗ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μεγάλες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος από τον ερχόμενο Ιούνιο, εξαιτίας της μη εκκαθάρισης για την περίοδο 2012 – 2015 των ποσών που......

πληρώνουν οι καταναλωτές για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», οι αυξήσεις έρχονται σε μια περίοδο, κατά την οποία τα «φέσια» της Επιχείρησης από απλήρωτους λογαριασμούς φθάνουν τα 2,2 δισ. ευρώ.
Ήδη, πάντως, οι ανατιμήσεις θα αφορούν τις χρεώσεις ΥΚΩ, με τις οποίες επιβαρύνονται νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, για να έχουν οι κάτοικοι των νησιών αλλά και οι ευπαθείς ομάδες χαμηλότερες τιμές ρεύματος.

Με άλλα λόγια, η ΔΕΗ ασκεί... κοινωνική πολιτική με ξένα κόλλυβα, βάζοντας τους καταναλωτές των κανονικών και εταιρικών τιμολογίων να πληρώνουν τα «σπασμένα».

Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα, οι αυξήσεις θα ξεκινήσουν από τον Ιούνιο και τούτο γιατί κατόπιν έρευνα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και έπειτα από αναφορές της ΔΕΗ πως πρέπει να ζητήσει ποσά ύψους 700.000.000 ευρώ από τους καταναλωτές, διαπιστώθηκε πως ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ δεν είχαν προχωρήσει σε εκκαθάριση των ποσών σε ό,τι αφορά τις ΥΚΩ.

Βεβαίως, εδώ δεν υπάρχει μόνον η ευθύνη της Επιχείρησης, αλλά και οι πολιτικές ευθύνες, καθώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις μετέθεταν διαρκώς στις «καλένδες» το θέμα των ΥΚΩ, προκείμενου να μην γίνουν δέκτες της κοινωνικής οργής που θα προκαλούσαν οι υπερβολικές αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος.

Σε κάθε περίπτωση, η ΡΑΕ, όπως αναφέρει η εφημερίδα, έχει ζητήσει να συμπεριληφθεί η εκκαθάριση των ΥΚΩ στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

Το ζήτημα, ωστόσο, που εγείρεται είναι ότι για ακόμη μία φορά οι Έλληνες πολίτες καλούνται να πληρώσουν τις αστοχίες, τα λάθη και τα «σπασμένα» της ΔΕΗ, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η χώρα βρίσκεται στη «μέγγενη» των Μνημονίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.