Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Δήμοι: Πρόγραμμα χρηματοδότησης για παιδικές χαρές

Εκτεταμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό των παιδικών χαρών των Δήμων και την εναρμόνισή τους με τα ευρωπαϊκά πρότυπα έχει στα σκαριά το υπουργείο Εσωτερικών, δεδομένου ότι η δυσμενής οικονομική συγκυρία καθιστά απαγορευτική για τις τοπικές αρχές την ανάληψη του κόστους.

Όπως ανακοινώθηκε, ....

ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκης καλεί, σε πρώτη φάση τους δήμους της χώρας να υποβάλλουν τεχνικά δελτία για την καταγραφή των αναγκών τους μέχρι τις 31 Μαΐου.Ειδικότερα στο έγγραφό του ο κ. Πουλάκης υπενθυμίζει ότι από το 2014 έως σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών έχει χορηγήσει περί τα 395 «ειδικά σήματα καταλληλότητας λειτουργίας» σε παιδικές χαρές ανά την επικράτεια.

Ωστόσο, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες που γίνονται από όλους τους συναρμόδιους φορείς, ΟΤΑ, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, οικείες Επιτροπές Ελέγχου Παιδικών Χαρών (ΕΕΠΧ), καθώς και το υπουργείο, ο ρυθμός διάθεσης των σημάτων είναι χαμηλός και αυτό αποδίδεται στην ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική συγκυρία που μεσολάβησε τα τελευταία έτη.

«Το υπουργείο Εσωτερικών,- υπογραμμίζει ο κ. Πουλάκης- αναγνωρίζοντας την ανάγκη για αναψυχή όλων των πολιτών, που επισκέπτονται τις παιδικές χαρές και προάγοντας την ψυχαγωγία των νηπίων και των μικρών παιδιών, αλλά και της ευαίσθητης ηλικιακής ομάδας των προεφήβων και των εφήβων και αφουγκραζόμενο, παράλληλα, το αίτημα των ΟΤΑ για χρηματοδότηση, στέκεται αρωγός στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν κατάλληλους και ασφαλείς χώρους παιχνιδιού, με τον εκσυγχρονισμό των παιδικών τους χαρών, εναρμονίζοντάς τες με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Στο πνεύμα αυτό, το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει την πρωτοβουλία εξεύρεσης πόρων και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους ΟΤΑ να συμμετάσχουν σε πρώτη φάση στην καταγραφή των αναγκών των παιδικών χαρών τους, προκειμένου σε δεύτερη φάση να διερευνηθεί η δυνατότητα εκπόνησης ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος για τις παιδικές χαρές, με γνώμονα την άμεση, νόμιμη και πιστοποιημένη λειτουργία τους.Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε να μας στείλετε συμπληρωμένο το τεχνικό δελτίο καταγραφής των αναγκών σας στη Δ/νση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής Τ.Α. μέχρι τις 31.05.2017».

reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.