Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

ATHIOOC 2017 Τελετής Απονομής των Μεταλλίων

Επιτυχημένη και ουσιαστική ήταν η τελετή απονομής μεταλλίων και ειδικών βραβείων του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου «Athena», που συνοδεύτηκε από τη μεγαλύτερη γευσιγνωστική παρουσίαση ελαιολάδων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.
Διεξήχθη το .....

Σάββατο 22 Απριλίου στο ξενοδοχείο King George II με την παρουσία μεγάλου μέρους των Ελλήνων βραβευμένων ελαιοπαραγωγών και απρόσμενα πολλές παρουσίες από το εξωτερικό.

Αυτοί, αλλά και άλλοι επισκέπτες, επαγγελματίες εστίασης, πώλησης τροφίμων, δημοσιογράφοι κ.ά., καθώς και ελαιόφιλοι καταναλωτές, περισσότερα από 250 άτομα, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα 175 διακεκριμένα ελληνικά και ξένα ελαιόλαδα, ανάμεσά τους και κορυφαία του κόσμου.

Εκτός από τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς που ήρθαν στην απονομή μεταλλίων και διακρίσεων του Athena International Olive Oil Competition (ATHIOOC 2017) από κάθε γωνιά της Ελλάδας, στην τελετή παρέστησαν ελαιοπαραγωγοί από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Τουρκία. Είμαστε υπερήφανοι για τη βράβευση των ελαιόλαδων της Τριφυλίας Liá Priemium (Παραγωγός Liá – Xρ. Στριμπάκου, Φιλιατρά) και Βάτσικο (Παραγωγός Α.Σ. Ελαιώνας - Γαργαλιάνοι).

Η διοργάνωση εκπλήρωσε τους βασικούς στόχους της: συμβολή στην ποιοτική βελτίωση της ελληνικής ελαιοπαραγωγής, στην αναβάθμιση της εικόνας του ελληνικού ελαιολάδου, στην προβολή και τις πωλήσεις των ελληνικών βραβευμένων ελαιολάδων σε Ελλάδα και διεθνώς.

Ο διαγωνισμός Athena International Olive Oil Competition οργανώθηκε φέτος στη Costa Navarino Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή 295 δειγμάτων, το 47% των οποίων προέρχονταν από το εξωτερικό και κριτική επιτροπή αποτελούμενη κατά τα 2/3 από αναγνωρισμένους ξένους κριτές.

Διεξήχθη με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Στη διοργάνωση είχε αναλάβει η Εταιρεία Vinetum Event Management. Συμμετείχαν : η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τριφυλίας, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος. Χορηγοί : η εταιρεία Vamvakas, (μηχανήματα καλλιέργειας ελαιώνα) και η εταιρεία Yoleni’s (e-shop ελληνικών προϊόντων γαστρονομίας).
Το Δήμο Τριφυλίας στην τελετή των βραβεύσεων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Παν/της Τσίγκανος. Παρευρέθηκε και συμμετείχε στην εκδήλωση ο Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.