Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Αντίδραση Κατσίβελα στην απάντηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για την μετακίνηση των Χειρουργών στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου

Την αντίδραση του στην απάντηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος εξέφρασε με αποκλειστική ηχητική του δήλωση προς το Filiatra News ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας σχετικά με την μετακίνηση ιατρών χειρουργών .....

από την Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας προς το Νοσοκομείο Ζακύνθου για να επαναλειτουργήσουν τα εκεί χειρουργεία.

Το Σάββατο είχε δημοσιευθεί στο Filiatra News η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ (κλίκ) με την οποία αποκαλυπτε ότι με απόφαση Πολάκη κλείνουν τα χειρουργεία της Κυπαρισσίας και οι χειρουργοί μετακινούνται στο Νοσοκομείο Ζακύνθου προκειμένου να ξαναλειτουργήσουν τα εκεί χειρουργεία.

Η δημοσίευση μας αυτή έσπασε κάθε ρεκόρ αναγνωσιμότητας και σήμερα το γραφείο προέδρου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας απέστειλε απάντηση στα δημοσιεύματα που είδαν το φώς της δημοσιότητας με τις μετακινήσεις των ιατρών χαρακτηρίζοντας τα καταστροφολογικά σενάρια.

Η 6η ΥΠΕ παραδέχεται ότι όντως δόθηκε εντολή ολιγοήμερης μετακίνησης σε ιατρούς της χειρουργικής κλινικής της Ν.Μ. Κυπαρισσίας αλλά δηλώνει όμως ότι δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας.
Σχετική ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ εδώ

Ο κ. Κατσίβελας μόλις ενημερώθηκε για την απάντηση της 6ης ΥΠΕ δήλωσε ότι ο θεσμοθετημένος ρόλος του είναι να τίθονται τα θέματα όταν η κοινωνία της Τριφυλίας αδικείται η βρίσκεται σε κίνδυνο.
Επεσήμανε ότι οι Χειρουργοί στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν είναι παραπάνω από τρείς.

Για όποια ανάγκη είχε το υπουργείο Θα μπορούσε να πάρει χειρουργούς από κοντύτερα νοσοκομεία μεγαλύτερα από της Κυπαρισσίας, όπως του Ριού του Αγίου Ανδρέα που είναι πιο κοντά στην Ζάκυνθο και θα είχαν ευκολότερη μετακίνηση.

Αμφιβάλω για την σκοπιμότητα αυτής της μετακίνησης.
Θα ήταν καλό να δηλώσει η Υγειονομική περιφέρεια όπτι δεν θα μετακινηθεί κανένας και για κανένα χρονικό διάστημα από το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας προς της Ζακύνθου και εξέφρασε την απορία γιατί μετα την ανακαίνιση του θέματος από την Δημοτική αρχή αποφάσισε η Υγειονομική περιφέρεια να δώσει μια τέτοια απάντηση.

Η Κοινωνία της Τριφυλίας ειναι αποφασισμένη πάση θυσία να στηρίξει όλες τις υγειονομικές μονάδες που υπάρχουν στον Δήμο.

Ακούστε τι είπε ο Δήμαρχος στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Filiatra News




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.