Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Κυνηγοί χαλκού ξαναχτύπησαν μετα απο αρκετό καιρό στην Γιόλακα Φιλιατρών

Για πέμπτη (!!!!) συνεχόμενη φορά μπήκαν στο στόχαστρο κυνηγών χαλκού μετασχηματιστές υψηλής τάσης στην περιοχή κοκκινιές της Γιόλακας Φιλιατρών.
Το φαινόμενο αυτό ......

έχει γίνει μάστιγα στην περιοχή και οι αγρότες είναι αγανακτισμένοι καθώς τέτοια εποχή, τα θερμοκήπια που έχουν ντομα΄τα χρειάζονται θέρμανση για να μην ξεραθού τα φυτά από το κρύο.

Η θρασύτατη κλοπή σημειώθηκε πολύ αργά την νύχτα όταν άγνωστοι κατέστρεψαν και έκλεψαν Τρείς μετασχηματιστές της ΔΕΗ προκειμένου να αφαιρέσουν τον χαλκό που ε΄χουν στο εσωτερικό τους

Μαρτυρία κατοίκου αναφέρει ότι ο τρίτος μετασχηματιστής που κλέβεται για πέμπτη φορά κατέβηκε από την θέση του στις 04:40 το πρωί καθώς η διακοπή του ρεύματος έγινε αντιληπτή από τον ιδιο που κατοικεί σε κοντινή απόσταση ο οποίος βγήκε από το σπίτι του και είδε φώτα αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η κλοπές των τριών μετασχηματιστών ξεκίνησαν από τον Υποσταθμό 78 που βρίσκεται επι της ασφάλτου, κλέβοντας τον για δεύτερη φορά, μετά πήγαν στον Υποσταθμό 62 όπου έκλεψαν τον μεστασχηματιστή για τέταρτη φορά, και τέλος γύρω στις 4:30 έκλεψαν και τον υποσταθμό 115 που κλέβουν τον μετασχηματιστή για πέμπτη συνεχόμενη φορά.

Οι δράστες προφανώς είναι οι ίδιοι με τις προηγούμενες φορές καθώς έδρασαν στα ίδια σημεία με τις προηγούμενες φορές (Ιουλίου και Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) αφού έδρασαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και μεθοδολογία όπου με την ησυχία τους άνοιξαν τους μετασχηματιστές, και αφαίρεσαν από μέσα την πολύτιμη ποσότητα του καθαρού χαλκού.

Από τα προηγούμεα συμβάβάντα, η ΔΕΗ είχε ηλεκτροσυγκολήσει τις βίδες στις βασεις που ειναι στα δίστηλα αλλα αυτό μάλλοη ήταν εύκολο εμπόδια για τους λαθροκυνηγούς χαλκού αφού με τροχό έκοψαν τις βίδες και έριξαν στο έδαφος τους τρείς μετασχηματιστές αφαιρώντ;ας με την ησυχία τους το πολύρτιμο μέταλλο από το εσωτερικό τους.

Στο σημείο μετά από καταγγελίες αγροτών κλήθηκε σήμερα το πρωί η Αστυνομία και η σήμανση όπου καταγράφηκε το περιστατικό ενώ στην περιοχή κατέφθασε και τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ για αυτοψία και καταγραφή της ζημιάς που φτάνει γύρω στις 70 χιλιαάδες ευρώ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.