Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Απαντητική επιστολή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Συνδέσμων Τριφυλίας στην Επιστολή Αυλωνιτών και Προέδρο Κοπανακαίων

Απάντηση στην Επιστολή που είχαν στείλει στα τοπικά μέσα ο Σύλλογος Αυλωνιτών Τριφυλίας αλλα και στην ανοιχτή επιστολή του προέδρου του Συλλόγου Κοπανακαίων απέστειλε σήμερα η ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας.

Στην απαντητική τους επιστολή που υποπγράφουν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Λούτος και ο Γενικός γραμματέας Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος αναφέρουν:

ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΛΩΝΙΤΩΝ
Στην από 5-2-2017 συνάντηση των προεδρείων των Συλλόγων - μελών της , που διοργάνωσε η ομοσπονδία μας με τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κατσίβελα, όλοι οι πρόεδροι των Συλλόγων και μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑΥΛΩΝΙΤΩΝ , αφού έλαβαν τον λόγο και εξέφρασαν τα τοπικά τους προβλήματα ,υπέβαλλαν σχετικά ερωτήματα στον Δήμαρχο και έλαβαν από αυτόν σαφείς απαντήσεις ανεξάρτητα εάν τους ικανοποίησαν ή όχι.

Πλην όμως, ο Σύλλογος Αυλωνιτών εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με την εκδήλωση χαρακτηρίζοντάς την ¨παρωδία » .
Ανεξάρτητα από την διαφωνία μας για την χρήση τέτοιων απαξιωτικών χαρακτηρισμών που δεν βρίσκουν έρεισμα σε κανένα από τους υπολοίπους συμμετέχοντες προέδρους , θα μπορούσαμε εξαντλώντας κάθε αίσθημα ανοχής να θεωρήσουμε ότι αυτή συνιστά προσωπική άποψη των υπογραφόντων μελών του Δ.Σ του εν λόγω Συλλόγου και μόνο ,την οποίαν κατά την δική μας κρίση θεωρούμε απόλυτα λανθασμένη .

Πλην όμως αντί οι συντάκτες του δελτίου να περιοριστούν στις θέσεις τους και στην κριτική των απαντήσεων του κ.Δημάρχου ,εξετράπησαν σε δημόσιες απαράδεκτες και απαξιωτικές επιθέσεις κατά των λοιπών προέδρων που συμμετείχαν , τους οποίους κατηγόρησαν για δουλικότητα και «ραγιαδισμό» έναντι του ΔΗΜΑΡΧΟΥ .
Κατ’ αρχάς η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ αποκρούει ως απαράδεκτους από κάθε άποψη τέτοιους χαρακτηρισμούς και θεωρεί ότι είναι ασύμβατοι με το πνεύμα του πολιτισμού και του σεβασμού στην διαφορετική θέση οποία μάλιστα οι ίδιοι οι συντάκτες του δελτίου διεκδικούν .

Σημειωτέον ότι η άποψη περί «ραγιαδισμού» σε κάθε περίπτωση είναι ανιστόρητη , αφού στην συγκεκριμένη περίπτωση ο «Αφέντης» Δήμαρχος ήρθε αυτός ισότιμα να συναντήσει «εμάς τους ραγιάδες» δίνοντας απαντήσεις σε κάθε θέμα που του θέταμε , χωρίς ωστόσο το προεδρείο του Συλλόγου Αυλωνιτών να αποχωρήσει σε ένδειξη διαφοροποίησης του από την… «δουλική στάση» των υπολοίπων …

Τελειώνοντας θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται περί άτυχούς στιγμής των συντακτών του δελτίου, οφειλόμενης σε υπερβάλλοντα ζήλο για την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων του τόπου τους και ευελπιστούμε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΩΝ που με διαφορετική σύνθεση Δ.Σ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ , να συνεχίσει την προσφορά του με γνώμονα την συλλογικότητα και την ενότητα της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΠΑΝΑΚΑΙΩΝ
Με έκπληξη διαβάσαμε στις εφημερίδες και στα ιστολόγια της Τριφυλίας την ανοιχτή επιστολή του προέδρου του Συλλόγου Κοπανακαίων.
Όπως ο ίδιος γνωρίζει ο σύλλογός του έχει εγγραφεί στην ομοσπονδία προ διετίας σε εκδήλωση κοπής πίτας της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ όπου τιμήθηκε ο καθηγητής Θέμελης και ο Πρωταθλητής μας Σπήλιος Ζαχαρόπουλος τον οποίο μάλιστα παρουσίασε και προλόγησε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας τον οποίο φέρεται να μην γνωρίζει ο ο πρόεδρος

Σε κάθε περίπτωση πριν απευθύνει την ανοιχτή επιστολή στο τύπο όφειλε ο κύριος πρόεδρος να επιδιώξει συνάντηση με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας πράγμα που δεν έπραξε και σε κάθε περίπτωση την επιστολή του όφειλε να απευθύνει προηγούμενα στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
Σημειωτέον ότι οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας είναι ανοιχτές και είναι τιμή μας να ενδιαφέρονται πρόεδροι να συμμετάσχουν ενεργά στην βελτίωση του έργου της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Συνεπώς η παραβίαση ανοιχτών θυρών μέσω δημοσιότητας η οποία επιχειρείται αναδεικνύει κάποιες άλλες σκοπιμότητες..

Παρά ταύτα δηλώνουμε δημόσια ότι η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ είναι ανοιχτή για προτάσεις και βοήθεια από κάθε Τριφύλιο που πιστεύει στον πολιτισμό και στην συνεργασία για ένα καλύτερο μέλλον ανεξαρτήτως αν είναι πρόεδρος ή απλό μέλος συλλόγου .

ΥΓ . Επισημαίνουμε την μεγάλη σύμπτωση σχεδόν ταυτόχρονης δημοσίευσης του δελτίου τύπου του Συλλόγου Αυλωνιτών με την ανοιχτή παραπάνω επιστολή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.