Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Την διαστημική υπηρεσία στη Καλαμάτα ζήτησε ο Μανιάτης από τον Παππά.

Ενημέρωσε και για τον Εμπορικό Κόσμο της Μεσσηνίας.

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας πραγματοποίησε ο Υπουργός Ψηφιακή Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς την 15 Φεβρουαρίου 2017.

Στην συνάντηση .....

ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτριος Μανιάτης και μέλη της διοίκηση ενημέρωσαν τον υπουργό για τα προβλήματα της καθημερινότητας των επαγγελματιών και επιχειρήσεων που έχουν σχέση με το φορολογικό – ασφαλιστικό, την ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Επίσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτριος Μανιάτης ενημέρωσε τον υπουργό για την αναγκαιότητα της ύπαρξης ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ διότι έχει μεγάλη σημασία για την λειτουργία των POS καθώς και ότι τα επιτόκια των τραπεζών να ισχύουν αυτά που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση δηλαδή 0,2 και 0,3 ανάλογα την κάρτα δηλαδή αν είναι χρεωστική ή πιστωτική.

Για τον ΟΑΕΕ εκτός των άλλων ζήτησε όσοι πληρώνουν τις εισφορές τους από 01/01/2017 να έχουν ασφαλιστική ενημερότητα και βιβλιάριο για παροχές υγείας.
Παράταση μέχρι τέλος του 2017 την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων που λήγει την 07 Μαρτίου του 2017 για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2016.

Έγινε ενημέρωση για τις υποδομές που χρειάζονται επί πλέον ώστε ο Ν. Μεσσηνίας να έχει προτεραιότητα για επενδύσεις, όπως το Αεροδρόμιο – Λιμάνι και οι βασικοί οδικοί άξονες του Νομού.

Επίσης έγινε αίτημα η ίδρυση της Διαστημικής Υπηρεσίας να έχει έδρα την Καλαμάτα διότι έχει αναγνωριστεί διεθνώς ότι η τοποθεσία του αεροδρομίου Καλαμάτας είναι στρατηγικής αναγκαιότητας και θεωρείται σαν βέλτιστο πανευρωπαϊκό σημείο για δημιουργία Μεσογειακής Πανευρωπαϊκής Διαστημικής Πύλης.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας από το 2013 διατηρεί την ιστοσελίδα στο server του με την ονομασία www.spaceportkalamata.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.