Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Βιβλιάριο Υγείας για ασφάλιση το 2017: Πότε και με ποιες προϋποθέσεις η ανανέωση

Την ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας για άλλο ένα έτος για όσους έχουν πραγματοποιήσει το λιγότερο 50 ένσημα, θα επικυρώσει και φέτος το υπουργείο Εργασίας.

Η ισχύς της νέας ......

διάταξης θα είναι, ετήσια και θα αφορά το χρονικό διάστημα από την 1η Μαρτίου 2017 έως και την 28η Φεβρουαρίου 2018.

Ειδικότερα, στη σχετική απόφαση, που αναμένεται να επικυρωθεί και με διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα ορίζονται τα εξής για τις κατηγορίες πολιτών που μπορούν να καρπωθούν τη συγκεκριμένη παροχή και να έχουν δικαίωμα σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη: - Ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ, πρώην ΙΚΑ και τα μέλη οικογένειάς τους.

Προϋπόθεση είναι να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2016), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο.
- Άνεργοι ηλικίας άνω των 29 και έως 55 ετών, που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2768/1999 (Α’ 273), όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.
- Εργαζόμενοι των επιχειρήσεων με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ», «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ» και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, χωρίς την προϋπόθεση συμπλήρωσης ημερών ασφάλισης.
- Πωλητές Λαϊκού Λαχείου, οι οποίοι υπάγονται στο κεφάλαιο ΙΓ του Κανονισμού Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς και τα μέλη οικογένειάς τους, χωρίς την προϋπόθεση της συμπλήρωσης απαιτούμενων ημερών ασφάλισης.

Μάλιστα, για τις δύο πρώτες κατηγορίες, αλλά και για τους πωλητές λαϊκού λαχείου η ασφαλιστική ικανότητα χορηγήθηκε πέρσι ηλεκτρονικά και θα καταβληθεί προσπάθεια κάτι ανάλογο να γίνει και φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.