Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Η Καλή είδηση της ημέρας: Ποιες υπηρεσίες γίνονται πιο φθηνές από σήμερα

Μπορεί το «κύμα» αυξήσεων που έρχεται από την Πρωτοχρονιά του 2017, σε ορισμένα προϊόντα, λόγω αυξήσεων των έμμεσων φόρων, να απειλεί να «τινάξει» τους ατομικούς ή οικογενειακούς προϋπολογισμούς, όμως το… αντιστάθμισμα φέρνει μικρότερες δαπάνες σε δύο υπηρεσίες.
Αυτές είναι:......

1. Ηλεκτρικό ρεύμα:
Δεν έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό και την είσοδο εναλλακτικών παικτών πέρα από την ΔΕΗ αλλά για εφαρμογή των αποφάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με τις οποίες περιορίζονται οι χρεώσεις για τα τέλη δικτύου (μεταφοράς και διανομής). Η εφαρμογή της απόφασης ενεργοποιείται από 1 Ιανουαρίου.
Τα ποσοστά των μειώσεων για τους οικιακούς καταναλωτές διαμορφώνονται ως 7% και εφαρμόζονται ομοιόμορφα από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ και εναλλακτικούς), καθώς πρόκειται για τις λεγόμενες μονοπωλιακές χρεώσεις. Μικρότερες μειώσεις γίνονται επίσης για ορισμένες κατηγορίες στα τιμολόγια πολυτέκνων και στους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

2. Τέλος περιαγωγής:
Μπορεί να μην αφορά αρκετούς – μόνο όσους ταξιδεύουν εντός Ε.Ε. – και να τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2017 αλλά κάθε μείωση, πόσο μάλλον όταν εδώ έχουμε να κάνουμε με κατάργηση, είναι μία καλή είδηση, πράγμα σπάνιο στις ημέρες μας, και πρέπει να υπενθυμίζεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.