Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Από τη στιγμή που αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες αποκαλύφθηκε μια ακόμα αυθαιρεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα ένα μεγάλο τμήμα γης που ανήκει ιδιοκτησιακά σε ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου έχει χαρακτηριστεί ως δασικό. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλοί ιδιοκτήτες να κινδυνεύουν να χάσουν τη γη τους.

Η προχειρότητα με την οποία η .......

κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα αναδεικνύεται από το γεγονός ότι η ανάρτηση βασίζεται σε μια σύγκριση αεροφωτογραφιών του 1945 με το 2008, αντί να χρησιμοποιηθούν έστω αυτές του 1970.

Η κυβερνητική αυθαιρεσία όμως δε σταματάει εκεί. Με νόμο επιβάλλει στους ιδιοκτήτες να πληρώσουν ένα εξαιρετικά υψηλό παράβολο για να έχουν το δικαίωμα της ένστασης, χωρίς μάλιστα να τους επιστρέφονται τα χρήματα αν δικαιωθούν. Ένα παράβολο που φτάνει μέχρι τα 3600€. Μιλάμε ξεκάθαρα για ένα σκληρό χαράτσι. Ταυτόχρονα οι ιδιοκτήτες πρέπει να πληρώσουν μηχανικούς και δικηγόρους για να στοιχειοθετήσουν την ένσταση οπότε το κόστος μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.

Η κυβερνητική αυθαιρεσία όμως συνεχίζεται. Ο χρόνος που δόθηκε στους ιδιοκτήτες για να κάνουν την ένσταση είναι επιτηδευμένα και σκόπιμα απειροελάχιστος. Ειδικότερα μέσα σε 60 ημέρες μόλις, πρέπει να προλάβουν να γίνουν οι απαραίτητες εκτιμήσεις και ενέργειες από μηχανικούς και δικηγόρους και να κατατεθούν οι ενστάσεις. Ειδικά όσοι ιδιοκτήτες διαμένουν στο εξωτερικό είναι καταδικασμένοι να χάσουν την πατρογονική τους περιουσία από την αριστερή λαίλαπα γιατί ούτε οι 80 ημέρες επαρκούν, όπως ορίζει ο νόμος.

Επιπρόσθετα οι ιδιοκτήτες βρίσκονται απροστάτευτοι μπροστά σε τελεσίδικες αποφάσεις της Επιτροπής του Υπουργείου οι οποίες φέρουν την υπογραφή απλών υπαλλήλων καθώς δεν υπάρχει ούτε καν η ύπαρξη δικαστή στην επιτροπή. Σε περίπτωση μάλιστα που ισχύσει το σύνηθες- δηλαδή να δικαιωθεί το Κράτος- τότε το δασικό πλέον χωράφι διεκδικείται επί ίσοις όροις από το Δασαρχείο όχι μόνο ως προς τη χρήση άλλα και ως προς την ιδιοκτησία.

Πρέπει έστω και τώρα, η ανεύθυνη αυτή Κυβέρνηση να προβεί σε διασταύρωση με το ελαιοκομικό μητρώο και να αναρτήσει εκ νέου τους δασικούς χάρτες. Να ορίσει ξεκάθαρα και με σαφήνεια τι είναι δάσος. Να παγώσει άμεσα τη διαδικασία και να βελτιώσει το νόμο λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω. Και το κυριότερο, να κάνει κάτι ακόμη: Όσο επιλέγει να συνεχίζει τη καταστροφική της διακυβέρνηση αντί να παραιτηθεί, τουλάχιστον να σέβεται την περιουσία και το μόχθο των πολιτών. Όσο δύσκολο κι αν είναι για αυτή. Τέλος, όσον αφορά τη σιωπή των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας ένα πράγμα μόνο: Η ώρα της Νέμεσις πλησιάζει.

Μίλτος Χρυσομάλλης, Δρ Πολιτικός Μηχανικός
Πολιτευτής ΝΔ Μεσσηνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.