Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Αναρτήσεις δασικών χαρτών σε 33 περιοχές - Στον "αέρα" και της Μεσσηνίας

Σε ομαδόν αναρτήσεις δασικών χαρτών προχωράει το υπουργείο Περιβάλλοντος και οι δασικές υπηρεσίες

της χώρας. Οι πρώτες ξεκίνησαν χθες σε Πιερία, Καβάλα, Μεσσηνία και Ηλεία, ενώ συνολικά μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου θα .....

αναρτηθούν δασικοί χάρτες σε 33 περιοχές. Ανάμεσα σε αυτές και τέσσερις της Αττικής: πρόκειται για τις εκτός σχεδίου περιοχές του Γαλατσίου, τον Βαρνάβα, το Γραμματικό και το Καπανδρίτι.

Το πρόγραμμα των αναρτήσεων δασικών χαρτών (που καθυστέρησε αρκετούς μήνες σε σχέση με τον σχεδιασμό) ανακοινώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με αυτό:

1. 13 Ιανουαρίου αναρτήθηκαν δασικοί χάρτες στις περιφερειακές ενότητες (νομούς) Πιερίας, Καβάλας, Μεσσηνίας και Ηλείας. Πιο συγκεκριμένα, στην Καβάλα θα αναρτηθούν οι χάρτες των δημοτικών ενοτήτων Αγίου Ανδρέα, Ελευθερούπολης, Ελευθερών, Καβάλας, Νέας Ηρακλείτσας και Νέας Περάμου. Ενώ στην Πιερία, τη Μεσσηνία και την Ηλεία θα αναρτηθούν όλοι οι δασικοί χάρτες, πλην των περιοχών που έχουν ήδη αναρτηθεί και κυρωθεί.

2. Στις 20 Ιανουαρίου θα αναρτηθούν δασικοί χάρτες σε Εβρο, Εύβοια, Ηράκλειο, Κοζάνη, Πέλλα και Φθιώτιδα.

3. Στις 27 Ιανουαρίου ακολουθούν χάρτες από τις διευθύνσεις δασών Αθηνών (Γαλάτσι), Αργολίδας, Αχαΐας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Πρέβεζας, Ροδόπης και Φλώρινας.

4. Στις 3 Φεβρουαρίου ακολουθούν Αρκαδία, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Λακωνία, Λάρισα, Λέσβος, Σάμος και Χίος.

5. Τέλος στις 10 Φεβρουαρίου θα αναρτηθούν δασικοί χάρτες σε Ανατολική Αττική (Γραμματικό, Βαρνάβας, Καπανδρίτι), Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Μαγνησίας, Ξάνθης και Χαλκιδικής.

Οι δασικοί χάρτες που θα αναρτηθούν στις περιοχές αυτές είναι όσοι είχαν στο παρελθόν εκπονηθεί και θεωρηθεί αλλά για διάφορους λόγους δεν είχε προχωρήσει η ανάρτησή τους. Πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, η υποβολή αντιρρήσεων από όσους πολίτες ενδιαφέρονται δεν θα ξεκινήσει αμέσως αλλά (έως) 15 ημέρες μετά την ανάρτηση των χαρτών και θα διαρκέσει δύο μήνες (80 ημέρες για τους κατοίκους εξωτερικού).

Η ανάρτηση θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, σε ειδικό διαδικτυακό τόπο, ενώ δύναται να πραγματοποιείται και στα δασαρχεία, την έδρα των δήμων ή των δημοτικών διαμερισμάτων κ.λπ. Ηλεκτρονικά, σε ειδική ψηφιακή φόρμα, θα γίνεται και η υποβολή αντιρρήσεων. Με τη συμπλήρωση της φόρμας αντιρρήσεων, θα υπολογίζεται το τέλος που αντιστοιχεί και θα εκδίδεται το έντυπο πληρωμής του σε τράπεζα. Το τέλος αυτό ξεκινάει από τα 20 ευρώ (για έκταση έως 100 τ.μ.) και αυξάνεται κλιμακωτά, μέχρι τα 3.600 ευρώ (για εκτάσεις άνω των 300 στρεμμάτων).

Κατόπιν, μέσα στον καθορισμένο χρόνο για την υποβολή αντιρρήσεων ο πολίτης πρέπει να υποβάλει ταχυδρομικώς ή διά ζώσης υπογεγραμμένο το αντίγραφο της αντίρρησής του, αντίγραφο του αποδεικτικού υποβολής των αντιρρήσεων, φωτοαντίγραφο του παραστατικού που πιστοποιεί την καταβολή του τέλους, τα έγγραφα που επικαλείται στην αντίρρησή του για την απόδειξη έννομου συμφέροντος υπό τη μορφή απλών φωτοτυπιών και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κρίνει ότι στηρίζει τους ισχυρισμούς του. Η αιτία, σύμφωνα με την ΕΚΧΑ, για την παράθεση όλων αυτών των εγγράφων και σε φυσική μορφή είναι ότι αυτό διευκολύνει τις επιτροπές εξέτασης των αντιρρήσεων.

Με τη λήξη της προθεσμίας, ο δασικός χάρτης θα κυρώνεται στα κομμάτια του που δεν έχουν υποβληθεί αντιρρήσεις. Παράλληλα θα ξεκινήσει το έργο των επιτροπών αντιρρήσεων (είναι πραγματικά άξιον απορίας αν αυτή τη φορά η πολιτεία θα καταφέρει να τις συγκροτήσει), το οποίο θα ολοκληρωθεί σε 4 μήνες. Κατόπιν θα ακολουθεί η ολοκλήρωση του δασικού χάρτη. kathimerini.gr

Best tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.