Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Απόφαση «βόμβα» του Πρωτοδικείου Αθηνών: Κανείς δανειολήπτης δεν οφείλει τίποτα - Ποιες οι προϋποθέσεις (upd)

Σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση «σταθμός», 2343/2016 του Πρωτοδικείου Αθηνών, που αποτελεί πλέον νομολογία του ελληνικού κράτους και που δίνει ράπισμα στις αυθαιρεσίες των τραπεζών, κανείς δανειολήπτης δεν χρωστάει τίποτα σε αυτές.

Πιο συγκεκριμένα .....

και με βάση των άρθρων 178 και 179 ΑΚ. όταν η τράπεζα είναι η υπεύθυνη της οικονομικής αδυναμίας του δανειολήπτη, η «δανειακή σύμβαση» θεωρείται αδικοπραξία και διαγράφεται οριστικά.

Αν τώρα η τράπεζα συνεχίσει να απαιτεί την αποπληρωμή του «υποτιθέμενου» δάνειου, τότε διαπράττει και απάτη, σύμφωνα με το άρθρο 386 ΠΚ. Παράλληλα, θεωρείται ως απόπειρα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

Δείτε εδώ την ιστορική απόφαση που, αν και αφορούσε επιχείρηση, σύμφωνα με το eleftheria.com.gr και τον Γεώργιο Σαρρή (εταίρο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (Α.Μ.Κ.Ε.) «Ελευθερία»,
Μέλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου και μέλος του Ιδρυτικού Προεδρείου του πολιτικού φορέα της Δημοκρατικής Ενότητας «Δ.ΕΝ.» Ελευθέρων Πολιτών) ισχύει και στις περιπτώσεις των προσωπικών δανείων.

Όπως αναφέρει η Ένωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μιχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΣΤΑΜΕΔΕ), οι τράπεζες δεν τόλμησαν να ασκήσουν έφεση, ούτε και αναίρεση και αν το έκαναν ο δικηγόρος τους θα πήγαινε φυλακή, παραβιάζοντας το καθήκον της Αλήθειας, του άρθρου 116 ΚΠολΔ! «Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως και στην δικιά μας που οδήγησε στην απόφαση με αριθμό 2343/2016, ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα της αποζημίωσης βάσει του άρθρου 914 ΑΚ και βάσει του άρθρου 932 ΑΚ απαιτεί και την ζημία που υπέστη!», τονίζει η Ένωση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Πολίτες δικαιούνται με αγωγές να διαγράψουν οριστικά τα δάνειά τους από τις τράπεζες αυτές και να απαιτήσουν και μια σοβαρότατη αποζημίωση έκαστος, γιατί οι τράπεζες έχουν ευθύνη για την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού!

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση 2343/2016, το δάνειο διαγράφηκε οριστικά με την αποδοχή της ανακοπής και το δικαστήριο επιπροσθέτως έκρινε ότι η τράπεζα οφείλει στον δανειολήπτη τουλάχιστον το ποσό των 140.000 ευρώ!

Από την Ένωση τονίζουν ότι έχουν πει και αποδείξει ότι όλες οι «συστημικές τράπεζες» (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha bank) «έχουν υπεξαιρέσει τουλάχιστον 233 δις ευρώ Δημόσιου χρήματος, με αποτέλεσμα την καταστροφή της ιδιωτικής, αλλά και της Εθνικής οικονομίας. Συνεπώς, όλες οι «συστημικές τράπεζες» έχουν προκαλέσει την οικονομική αδυναμία των Ελλήνων και, βάσει του σκεπτικού της αμετάκλητης απόφασης 2343/2016 του Πρωτοδικείου Αθηνών, καμιά από αυτές δεν μπορεί να ζητά την εξόφληση δανείων από τους Πολίτες, όταν αυτές είναι υπεύθυνες για την οικονομική αδυναμία αποπληρωμής των δανείων, μια και με την παράνομη συμπεριφορά τους έχουν φτωχοποιήσει του πάντες!».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, κανείς δανειολήπτης δεν οφείλει τίποτα και σε καμιά τράπεζα, όταν αποδεικνύεται ότι η τράπεζα είναι η υπεύθυνη της οικονομικής αδυναμίας του δανειολήπτη, μάλιστα σε αυτή την περίπτωση, η «δανειακή σύμβαση» παραβιάζει τα χρηστά ήθη, βάσει του άρθρου 178 και 179 ΑΚ και οριστικά διαγράφεται!

Από εκείνη την στιγμή η «δανειακή σύμβαση» θεωρείται πλέον αδικοπραξία και διαγράφεται οριστικά, ενώ η τράπεζα, απαιτώντας την αποπληρωμή του υποτιθέμενου δάνειου, διαπράττει και απάτη, βάσει του άρθρου 386 ΠΚ, ενώ ταυτόχρονα αποπειράται να νομιμοποιήσει έσοδα από εγκληματικές πράξεις.

Τώρα, οι πολίτες, μπορούν από σήμερα κιόλας, να ζητούν νομική υποστήριξη από τους δικηγόρους τους, βάσει πλέον της αμετάκλητης απόφασης 2343/2016.

Όποιος δικηγόρος αρνηθεί τη νομική υποστήριξη του πολίτη, βάσει της τραπεζικής απάτης και της απόφασης 2343/2016, θα πρέπει τουλάχιστον να καταγγέλλεται από τον πολίτη στον σύλλογο του και να αναζητούνται από αυτόν οι σχετικές ποινικές και οι αστικές ευθύνες, δηλαδή, σε ότι ζημιωθεί ο Πολίτης από την άρνηση του Δικηγόρου θα πρέπει να παρθεί από την προσωπική περιουσία του συγκεκριμένου Δικηγόρου ή και Δικαστή, αναλόγως ποιος προκάλεσε τη ζημία στον πολίτη!

PRO NEWS

1 σχόλιο:

 1. Για να μην σας παραμυθιάζουν δήθεν πατριώτες της δεκάρας, κατά βάση ψεύτες και απατεώνες, η αλήθεια είναι αυτή όπως ακριβώς αναφέρεται σε αυτή την δημοσίευση http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/12/23432016.html
  Ο Μάριος Μαρινάκος Δικηγόρος Αθηνών και όχι απατεώνας, ψεκασμένος, συκοφάντης όπως κάποιοι άλλοι, γράφει σήμερα και επιβεβαιώνει αυτά που λέμε εμείς !!!
  Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα του Μαρινάκου:
  Αναφορικά με την "ιστορική απόφαση" που υποτίθεται ότι "διαγράφει τα δάνεια όλων των Ελλήνων", κι επειδή ρωτούν όλοι με τηλέφωνα και με mail τι απόφαση είναι αυτή, η θέση μου είναι η εξής:
  Πρόκειται για μια απόφαση που δέχτηκε ανακοπή κατά διαταγής πληρωμής την οποία είχε βγάλει η τράπεζα, για επιχειρηματική απαίτηση.
  Δεν προέκυψε ούτε μετά από Συλλογική ή ατομική αγωγή, δεν δημιούργησε νέα μείζονα πρόταση δικανικού συλλογισμού (δεν επιτρέπεται, άλλωστε, γι' αυτό κι εφάρμοσε το 281ΑΚ), δεν καινοτόμησε στην ελάσσονα πρόταση του δικανικού συλλογισμού και κατέληξε με μια εύλογη υπαγωγή των συμβάντων στον ανωτέρω κανόνα δικαίου.
  Ούτε διαγράφει τα δάνεια όλων των Ελλήνων, ούτε αποτελεί το πρώτο σάλπισμα μιας κατά φαντασίαν δικαστικής επανάστασης, ούτε καν μπορεί να εφαρμοστεί σε άλλες περιπτώσεις, στις οποίες δεν υπάρχουν τα ίδια πραγματικά περιστατικά.
  Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη όλων μας στην ελπίδα, αλλά από το σημείο εκείνο, που η βάσιμη ελπίδα δίνει τη θέση της στην καλπάζουσα φαντασία, με στόχο την πολιτική εκμετάλλευση (και όχι μόνο) όλη αυτή η φασαρία προσομοιάζει περισσότερο σε απόπειρα εξαπάτησης, παρά σε ελπιδοφόρα είδηση.
  Ξυπνήστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και μην αφήνεται το κάθε τυχάρπαστο να σας οδηγεί σε πλάνη !!!
  Γεώργιος Κοντός
  Γενικός Γραμματέας
  Κίνημα Υπέρβαση
  Αγίου Κωνσταντίνου 2, 1ος όροφος.
  Τηλ: 210.5200452 και 462

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.