Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Μικροδιαμαρτυρίες στην Αγία Κυριακή για στήσιμο Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Μικρή ένταση δημιουργήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών την ώρα που μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Κυριακής έστηναν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο οικόπεδο που βρίσκεται μπροστά .....

από ταβέρνα της περιοχής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέλη του Συλλόγου ξεκίνησαν να στήνουν στο οικόπεδο ανάμεσα στις δύο ταβέρνες (φωτό αρχείου) τον οποίο όπως λένε είναι δημόσιος χώρος ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο από λαμπιόνια.

Όταν τελείωσαν εμφανίστηκαν στον χώρο οι φερόμενοι ιδιοκτήτες οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν στα μέλη του Συλλόγου για την αυθαίρετη κατασκευή δηλώνοντας για πολλοστή φορά ότι ο εν λόγω χώρος είναι ιδιοκτησία τους.

Τα μέλη του συλλόγου που εκείνη την ώρα μάζευαν τα εργαλεία τηλεφώνησαν στον πρόεδρο του Εξωραϊστικού συλλόγου κ. Νίκο Αγγελόπουλο για τις διαμαρτυρίες και μετά από λίγα λεπτά έσπευσε και ο ίδιος στο χώρο για να επιληφθεί του θέματος.

Οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες κάλεσαν την αστυνομία καταγγέλλοντας καταπάτηση ιδιοκτησίας, χωρίς ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες να κατατεθούν μηνύσεις.


8 σχόλια:

  1. Πάλι η ίδια ιστορία, τόσα χαρτιά είχε μαζέψει ο αείμνηστος πρώην Πρόεδρος Στάθης Παπαγεωργίου. Η εν λόγω περιοχή έχει αποδειχθεί από φωτογραφίες της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, ήταν κοίτη του χείμαρρου της Αγίας Κυριακής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να καταλάβω που στηρίζουν την αξίωσή τους αυτή. Εφόσον υπάρχουν τίτλοι κυριότητας να κάνουν αγωγή. Γιατί όπως πάμε θα διεκδικήσουν και το λιμάνι. Έτσι επωφελούνται μερικοί λόγω ανυπαρξίας κτηματολογίου, και μ' ένα κράτος που απουσιάζει ή ανέχεται, γενικά, την ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας. Εύχομαι στο πρόεδρο και στο ΔΣ του Συλλόγου της Αγίας Κυριακής ΚΑΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ο απέναντι ανατολικά περιφραγμένος χώρος είναι επίσης κοίτη του χειμάρρου. Έλεος πια δεν υπάρχουν αρχές να σταματήσουν αυτή την καταφανή καταπάτηση; Κρίμα που οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες θέλουν να λέγονται ευυπόληπτοι πολίτες των Φιλιατρών. Αίσχος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ως δια μαγείας εξαφανισθούμε όλοι οι Αγιακυριακιώτες και χαθούν όλα τα έγγραφα που διαθέτουν οι αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και αυτά που έχουμε στα προσωπικά μας αρχεία, τότε, ναι, τα δημόσια ακίνητα της Αγίας Κυριακής θα περάσουν στα χέρια των αδελφών Πούλου!!!!!!!!!
    Η αλήθεια είναι απλή, αγαπητοί φιλοι: Με το υπ/αριθμ.1153/2-8-1885 έγγραφό του ο οικονομικός έφορος Τριφυλίας κάνει δημοπρασία ενοικίασης εθνικών οικοπέδων στην Αγία Κυριακή, πενταετούς διάρκειας με δικαίωμα ανέγερσης παραπήγματος(μπαράκα). Πλειοδότες; Οι Πετρόπουλος Πέτρος και Π.Α.Πούλος με ποσό 420 δρχ. Από τότε εμφανίζεται το όνομα Πούλος στην Αγία Κυριακή!! Ως μισθωτής και όχι ως ιδιοκτήτης! Κατά τα λοιπά, ο πατέρας μου που είναι 85 ετών και πέρασε όλη τη ζωή του στην Αγία Κυριακή, δεν θυμάται ποτέ τους διεκδικούντες να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον χώρο! Το ίδιο και όλοι οι άλλοι ηλικιωμένοι! Ο χώρος αυτός ήταν άμμος και βότσαλα, δηλαδή αμμουδιά, μέχρι την πρώτη δημαρχία Γιάννη Γκότση που μπαζώθηκε. Η θάλασσα, στις αεροφωτογραφίες του 1945 και του 1960, έφθανε ως τον δημόσιο δρόμο! Τέτοιο θράσος λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεκίνησα να γράψω ένα σχόλιο σε αυτό που έγραψε ο συνάδελφος Γιάννης. Ήθελα να του πω ότι σύμφωνα με την συλλογιστική του θα πρέπει το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην Ελλάδα να γυρίσει στον 19ο αιώνα, εάν υποθέσουμε ότι τότε άλλαξε η ροή του ποταμού. Στη συνέχεια εμφανίστηκε και ο κ. Χαρτάλος που το σκεπτικό του μπορεί να εξηγηθεί μόνο με ψυχολογικούς όρους. Στη συνέχεια ένας άγνωστος και αργότερα ο κ. Μιχαλακόπουλος που φαίνεται ότι είναι αρχαιολόγος-υποθηκοφύλακας στο επάγγελμα. Δε θα με εκπλήξει αν ακολουθήσουν κι άλλοι πρόθυμοι θεματοφύλακες του δημοσίου συμφέροντος. Μου φαίνεται όμως περίεργο άνθρωποι που γνωρίζουν την οικογένειά μου και τους γνωρίζουμε και εμείς καλά, να γράφουν με τέτοιο ύφος τις προσωπικές τους απόψεις για ένα θέμα που δεν τους αφορά και δεν μπορεί να το γνωρίζουν καλά. Αλλά δεν πρέπει τίποτα να είναι περίεργο σε αυτή την χώρα που όλοι τα ήξεραν όλα και φτάσαμε εκ του ασφαλούς εδώ που φτάσαμε. Τέλος πάντων η ουσία είναι ότι όλοι οι προηγούμενοι φυσικά και δεν εκπροσωπούν το ελληνικό δημόσιο με το οποίο εμείς έχουμε την διαφορά αυτή που έχει δημοσιοποιηθεί και κάποια στιγμή θα επιλυθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα..
    Δημήτρης Α. Πούλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ' Πούλο εγώ κατά πρώτον δεν αναφέρθηκα σ' εσάς προσωπικά. Κατά δεύτερον είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και έχω παραθεριστική κατοικία στην Αγία Κυριακή, όπου διαμένω όλο το Καλοκαίρι.Ως εκ τούτου θεωρώ ότι εκφράζω και εγώ το γενικότερο συμφέρον των κατοίκων του οικισμού.Εάν είστε ο ιδιοκτήτης πραγματικά υπάρχειη νόμιμη οδός να το αποδείξετε.Ουδείς μπορεί να είναι υπεράνω του Νόμου. Αυτό εννοώ με το αναφερόμενο σχολιό μου. Εγώ προσωπικά δεν διεκδικώ απολύτως τίποτε. Ωστόσο δεν κατάλαβα τον υπαινιγμό υπαινιγμό σας, τον οποόιο οφείλετε να διευκρινίσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια μικρή διευκρίνηση για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.

    Ο κ. Δημήτρης Πουλος για κάποιον άγνωστο λόγο, δεν μπορούσε να ανεβάσει το σχόλιο του.
    Μου το έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το ανέβασα εγώ με τον λογαριασμό του Fiiliatra News.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οφειλόμενη απάντηση Δημήτρη Πούλου στον κ. Χαρταλο.

    Δεν είναι στις προθέσεις μου να κάνω δημόσιο διάλογο, αλλά θα σας απαντήσω ως προς το σχόλιό μου που αφορά εσάς, εφόσον το ζητάτε. Αυτό που εννοούσα είναι ότι δεν βρήκα καμία λογική συσχέτιση στα γραφόμενά σας μεταξύ της διεκδίκησης ενός οικοπέδου και οποιασδήποτε αξίωσης επί του λιμανιού. Εξάλλου εσείς ξέρετε το εάν το δικό σας σχόλιο είχε προσωπική διάσταση. Επιπλέον είναι πολύ διαφορετικό το να εκφράζει κανείς την επιθυμία του για μια ιδιοκτησία από το να αφήνει προσβλητικά υπονοούμενα για επώνυμους ανθρώπους. Στην δημοκρατική πολιτεία μας όσα θέματα δεν λύνονται με τον διάλογο λύνονται με την Δικαιοσύνη και οπωσδήποτε όχι με λαϊκά δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.