Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

10 μυστικά για να μοσχοβολάει το σπίτι σας όλη μέρα

Η πρώτη εντύπωση όταν επισκέπτεστε ένα σπίτι είναι καθοριστική Η μυρωδιά που αναδύεται την στιγμή που εισέρχεστε, καθορίζει το αν πήγατε για να μείνετε ή να φύγετε… Σίγουρα εσύ δεν θέλεις να ......

δυσαρεστήσεις τους καλεσμένους σου, ωστόσο ορισμένες οσμές λες και είναι τόσο προσκολλημένες στο χώρο σου που σιγά-σιγά τις συνηθίζεις και μαθαίνεις να ζεις με αυτές. Πρέπει να ξέρεις όμως ότι ο επισκέπτης σου είναι το πρώτο πράγμα που θα προσέξει γι’ αυτό, πριν κάνεις οτιδήποτε αέρισε το χώρο σου. Ακόμα και τις κρύες μέρες 10′ είναι απαραίτητα. Παρακάτω σου έχω 10 μυστικά για να διατηρήσεις όσο καλύτερα μπορείς ένα χώρο φρέσκο και μυρωδάτο.

1. Αν θέλεις να μυρίζει όλο το σπίτι φρεσκάδα δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Βάλε σε ένα μπουκάλι με σπρέι ίσα ποσότητα νερού με συμπυκνωμένο μαλακτικό ρούχων και ψέκασε όλες τις υφασμάτινες επιφάνειες. Καναπές, κουρτίνες, μαξιλαράκια και χαλιά θα αναδύουν ένα ευχάριστο άρωμα στο σπιτικό σου.

2. Πριν βάλεις ηλεκτρική σκούπα ρίξε στο πάτωμα ένα κουταλάκι βανίλια ή κανέλα. Ρούφηξε το με τη σκούπα και τα αποτελέσματα θα τα μυρίσεις στην ατμόσφαιρα.

3. Τα αρωματικά φακελάκια στις ντουλάπες σου έπαψαν να μυρίζουν. Ανανέωσε τα εύκολα στάζοντας επάνω 2-3 σταγόνες αιθέρια έλαια και ξανατοποθέτησε στην ντουλάπα. Κάθε φορά που θα την ανοίγεις ένα μεθυστικό άρωμα θα περιφέρετε στο δωμάτιο.

4. Αν το κάπνισμα σου έχει γίνει συνήθεια αλλά δεν σου αρέσει η οσμή του καπνού τότε ρίξε στο τασάκι σου 1/4 βανίλια σε σκόνη και απαλλάξου γρήγορα από την άσχημη μυρωδιά του. Η άλλη εναλλακτική είναι να το κόψεις…

5. Ανοίγεις το ψυγείο σου και διακρίνεις ότι μάλλον κάποιος πέθανε εκεί μέσα? Βάλε μία κ.σ. ελληνικό καφέ σε ένα μικρό πιατάκι ή τύλιξε το σε χαρτί κουζίνας και οι μυρωδιές θα λάβουν τέλος.

6. Μόλις γύρισες σπίτι, έβγαλες τα παπούτσια σου και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι μυρίζεις σαν νεοσύλλεκτος φαντάρος που μόλις αποχωρίστηκε τις αρβύλες του… μην αγχώνεσαι… Ρίξε ένα κουταλάκι σόδα μέσα στα παπούτσια σου και από το επόμενο πρωί θα μυρίζεις και πάλι σαν γυναίκα! Μην ξεχάσεις να αφαιρέσεις τη σόδα πριν τα φορέσεις… Το ίδιο κάνε και στην παπουτσοθήκη σου. Σε ένα τετράγωνο υφασματένιο πανάκι ρίξε σόδα και δέσε το σαν μπομπονιέρα.

7. Ημέρα σφουγγαρίσματος η σημερινή. Βάλε στο κουβά σου ζεστό νερό, ρίξε μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια και σφουγγάρισε με αυτό. Μην το παρακάνεις όμως και προπάντων μην αναμίξεις τα έλαια με άλλο καθαριστικό διότι θα μπερδευτούν οι μυρωδιές.

8. Σήμερα το μενού είχε ψάρι αλλά δυστυχώς δεν το ξέρεις μόνο εσύ αλλά και όλη η γειτονιά. Αν δεν φύγει γρήγορα η μυρωδιά θα αναγκαστείς να κοιμηθείς το βράδυ βλέποντας στον ύπνο σου ότι καθαρίζεις ψάρια (αυτό κι αν είναι εφιάλτης). Βάλε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και ρίξε μέσα φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού και άφησε να βράσει καλά. Οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν ώσπου να πεις…λεμόνι!

9. Αλλάζει η εποχή και ήρθε η ώρα να κάνεις ανακατάταξη στην ντουλάπα σου. Τα ρούχα σου αν και τα είχες αποθηκεύσει την προηγούμενη σεζόν μυρωδάτα και καθαρά, ξαφνικά νομίζεις ότι βρέθηκες με ρούχα που μυρίζουν σαν χαλασμένο κρέας στην καλύτερη περίπτωση. Σίγουρα πρέπει να τα φρεσκάρεις κάποια στιγμή αλλά ώσπου να το κάνεις ψέκασε επάνω με σπρέι, μαλακτικό ρούχων και άφησε ανοιχτή τη ντουλάπα σου να στεγνώσουν. +

10. Ξέχασες να βγάλεις τα σκουπίδια χθες το βράδυ και το καλαθάκι σου μυρίζει σαν απορριμματοφόρο… Μην κάνεις έτσι… Βγάλε τα σκουπίδια πρώτα, ψέκασε στο κουβαδάκι άζαξ και πέρασε το με ένα στεγνό πανάκι. Βάλε νέο σακουλάκι και ρίξε λίγη σόδα. Ηρέμησες τώρα? Και αφού τελείωσες τις δουλειές και επιτέλους κάθισες στον καναπέ, σου έχω ένα καλύτερο.

Άναψε τα κεράκια σου και βάλε στην επιφάνεια γύρω από φιτίλι βανίλια σε σκόνη. Όπως θα καίγεται μία περίεργη μυρωδιά θα περιφέρεται στο χώρο. Στάσου… μην σηκώνεσαι αυτό μυρίζει όμορφα… οπότε χουζούρεψε ελεύθερα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.