Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Φιλιατρά: Αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων αεροπόρων

Με 7 χρόνια καθυστέρησης πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα Φιλιατρά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων Φιλιατρίνων Αεροπόρων .

Στη τελετή .......

παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης πελοποννήσου Περικλής μαντάς που εκπροσωπολύσε τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Σαρμαντζής Γιώργος Ασημακόπουλος ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθης Ανδρινόποτυλός ο Επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ Σαράντος Κουκούμης ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών Χαράλαμπος Καναλουπίτης ο τοπικός σύμβουλος Γιώργος Κωτσάκης η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κυπαρισσίοας Αλεξοπούλου Σταματία, εκπρόσωποι της Αεροπορίας από Καλαμάτα και του Υπουργείου Εθνκής Άμυνος.

Πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας και ιερείς των Φιλιατρών και ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου ενώ άγημα της αεροπορίας απέδιδε τιμές.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας είπε ότι αναγνωρίζουμε τη θυσία των προγόνων μας των ανθρώπων που προηγηθήκανε των συγγενών μας των πατεράδων μας τον παππούλη μας γιατί αυτή είναι η ιστορία μας. Εμείς δεν έχουμε τίποτα άλλο σαν υποχρέωση και να παραδειγματιζόμαστε από όλους αυτούς που πέρασαν σε αυτή τη ζωή και έδωσαν το στίγμα τους και την παρουσία τους κυρίως με τη θυσία τους.
Έτσι σήμερα δεν κάνουμε τίποτα άλλο εμείς παρα να αναπληρώνουμε την τιμή που οφείλαμε σ αυτούς τους πατριώτες μας γιατί αυτή η κοινωνία η κοινωνία της πόλης των Φιλιατρών κοινωνία του δήμου Τριφυλίας ξέρει να τιμά.
Μεγάλη τιμή που είστε σήμερα εδώ. Μεγάλη μέρα για μας όλους μας
Αλλά κυρίως είναι μία μέρα ανακούφισης όλων αυτών των ηρωϊκών παιδιών που σήμερα τιμάμε


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς στον σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι ο ηρωισμός δεν είναι μία πράξη που συμβαίνει μόνο στο πεδίο των μαχών και κατά τη διάρκεια ενός πολέμου.
Είναι η καθημερινότητα όλων αυτών των ιδιοτελών πατριωτών οι οποίοι επιχειρούν για το συμφέρον των συμπολιτών μας και της πατρίδας
Τιμή και μνήμη μόνο πρέπει από όλους μας να έχουμε για όλους αυτούς τους ανθρώπους για όλους αυτούς πατριώτες που έχουν δώσει μέχρι και τη ζωή τους για να είμαστε εδώ σήμερα δυνατοί ελεύθεροι και να ατενίζουμε το μέλλον
Συγχαρητήρια στο δήμο για την πρωτοβουλία.


Για τα 4 Φιλιατρινά Παλικάρια μίλησε ο Θεοδόσιος Τσοροβάς Υποπτέραρχος ε.α. εκπρόσωπος των Φιλιατρινών αεροπόρων, ενω ο Αντισμήναρχος ε.α. Κώστας Καπελούζος, απήγγειλε ποίημα.

Τέλος η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πεσόντων αεροπόρων αναφέρθηκε στους αεροπόρους και την θυσία τους για την πατρίδα.

Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων αεροπόρων.

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης. Ήταν χρέος της Πολιτείας να αναγνωρίσει την προσφορά των αξιωματικών και οπλιτών της Πολεμικής Αεροπορίας, σε αέναο αγώνα που διεξάγεται καθημερινά, στον εναέριο χώρο του ελληνικού FIR, σε περίοδο ειρήνης, από την προκλητικότητα των τούρκων αεροπόρων που εποφθαλμιούν τα ιερά και τα όσια της πατρίδας. Σ' αυτόν τον αγώνα άλλα στελέχη έδωσαν τη ζωή τους και άλλα την τελευταία ικμάδα της νιότης τους. Τα Φιλιατρινά νιάτα συμμετείχαν σ' αυτό από καθε μετερίζι που τα έταξε η πατρίδα. Στάθης Χαρτάλος Υποπτέραρχος ε.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.