Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Τριάντα χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό θρηνούμε ξανά θύματα στην Μεσσηνία σαν συνέπεια των ακραίων καιρικών φαινόμενων που έπληξαν το νομό μας. Δεν περίμενα πως θα αντιμετωπίζαμε ξανά τόσο δυσάρεστες καταστάσεις και θέλω να εκφράσω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια μου προς τις οικογένειες των θυμάτων. Στις δύσκολες αυτές ώρες η στήριξη μας πρέπει να είναι άμεση.

Αυτή την στιγμή προέχει η άμεση .....

καταγραφή των ζημιών και η αποκατάσταση τους. Τα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, του οδικού δικτύου, της ύδρευσης καθώς και η λειτουργία του αεροδρομίου μέχρι την Κυριακή. Προτεραιότητα επίσης έχει και η άρση της γραφειοκρατίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πληγέντων από την κακοκαιρία.

Μέσα σε μία ώρα έπεσαν 140 χιλιοστά βροχής και το κόστος των βλαβών θα ξεπεράσει τα 45 εκ. ευρώ. Επειδή το ποσό είναι τόσο μεγάλο είναι απαραίτητη η διεκδίκηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων που υπάρχουν για αυτούς τους σκοπούς. Επίσης είναι απαραίτητο να γίνουν διευκολύνσεις από τις τράπεζες στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, διευκολύνσεις στους πληγέντες που αδυνατούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και άλλες υποχρεώσεις τους αλλά και διευκολύνσεις στις πληγείσες επιχειρήσεις. Να παγώσουν οι οφειλές τους προς τις ΔΟΥ και έτσι με τα χρήματα αυτά να μπορέσουν να αποκτήσουν και πάλι την κανονικότητά τους.

Παράλληλα μετά τις άμεσες ενέργειες, θα πρέπει να καταγραφούν οι αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την καταστροφή και να προωθηθούν τα έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού.

Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που τα πράγματά τους είναι πλέον στις αυλές. Παιδιά που θα μείνουν μέσα στις λάσπες. Είναι πιθανό να δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης. Γι' αυτό και πρέπει να σκύψουμε όλοι από πάνω στους και κυρίως η πολιτεία και να τους βοηθήσουμε με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.