Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Προκλητική Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ ΝΔ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ για τα αστυνομικά τμήματα Φιλιατρων Κοπανακίου

Προφανώς και δεν θα ακολουθήσουμε το προκλητικό, δημαγωγικό και λαϊκίστικο ύφος της ανακοίνωσης της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών.
Ο πολιτικός πολιτισμός είναι ζητούμενο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και, δυστυχώς, μας το αποδεικνύει σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Στο δια ταύτα:

1) Είναι τουλάχιστον υποκριτική η σημερινή στάση της ΝΔ, όταν είναι γνωστό σε όλους πως τον Ιανουάριο του 2014, το επιχειρησιακό σχέδιο της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιελάμβανε ανάμεσα στα άλλα 43% λιγότερες δομές στην ΕΛ.ΑΣ., 30% λιγότερες στην Πυροσβεστική και 36% λιγότερες στη ΓΓΠΠ ενώ παράλληλα καταργήθηκαν 6.700 κενές οργανικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. Στη βάση αυτού του σχεδίου προβλέπονταν μετατροπή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας σε Τμήμα, καταργήσεις Αστυνομικών Τμημάτων της υπαίθρου (ΕΝΑ Αστυνομικό Τμήμα ανά καλλικρατικό δήμο), ενώ η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας μεταλλασσόταν σε ένα απλό Αστυνομικό Τμήμα με αφαίρεση αρμοδιοτήτων και μείωση οργανικών θέσεων. Τέλος στο διάστημα 2009-2014 μειώθηκε η οργανική δύναμη των ΑΤ Μεσσηνίας κατά 30% (80 θέσεις λιγότερες) εξαιτίας της παύσης εισαγωγής στις παραγωγικές σχολές και των υπερβολικών αποσπάσεων.

2) Το νέο σχέδιο αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας κινείται στη σωστή κατεύθυνση, με σκοπό την εξασφάλιση του αγαθού ασφάλειας του πολίτη κι αυτό μπορεί πλέον να γίνει πράξη αφού το αστυνομικό προσωπικό που θα εξοικονομηθεί από τις καταργούμενες υπηρεσίες θα μπορεί να διατεθεί σε εποχούμενες περιπολίες.Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών δεν εμπεδώνεται με τους αστυνομικούς κλεισμένους στα γραφεία, διεκπεραιώνοντας γραφειοκρατικές εργασίες και φυλάσσοντας κτήρια ΑΤ, αλλά στους δρόμους, δίπλα στον πολίτη. Μπαίνει τέλος στον κατακερματισμό δυνάμεων για την στελέχωση και φύλαξη των πολλών αστυνομικών τμημάτων. Με το σχέδιο της αναδιάρθρωσης δεν μιλάμε για μείωση του αστυνομικού προσωπικού, μιλάμε για μείωση κτηρίων και μια εξοικονόμηση σε αστυνομικό προσωπικό που θα διατεθεί στην άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση των περιστατικών, για να γίνει η Ελληνική Αστυνομία αποτελεσματική. Σε αυτή την κατεύθυνση ουσιαστικό ρόλο καλούνται να διαδραματίσουν και στο νομό μας οι Κινητές Αστυνομικές Δυνάμεις.

3) Σε ότι αφορά το ζήτημα της αστυνόμευσης στο δήμο Τριφυλίας:
Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο προβλεπόταν η ύπαρξη μόνο ενός ΑΤ σε κάθε καλλικρατικό δήμο. Μόνο στο δήμο Τριφυλίας και λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής αποφασίστηκε:
- Παραμονή του ΑΤ Γαργαλιάνων
- Μόνιμη ομάδα ΟΠΚΕ στα Φιλιατρά
- Αστυνομικός πόλεως στα Φιλιατρά για εξυπηρέτηση επι γραφειοκρατικών θεμάτων
- Ύπαρξη κινητής μονάδας Αστυνόμευσης με περισσότερα δρομολόγια στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας.

Επίσης, είναι αναληθής η πρόσφατη αναφορά του πρ. βουλευτή της ΝΔ κ. Λαμπρόπουλου για το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Το συγκεκριμένο Τμήμα παραμένει, όπως επίσης διατηρείται και η Ασφάλεια ως Υποδιεύθυνση και όχι ως Τμήμα, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.
Τέλος, έχει αποφασιστεί η σταδιακή αποκατάσταση των οργανικών κενών θέσεων και νέες δομές μετά την κάλυψη αυτών των κενών.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


1 σχόλιο:

  1. Γιατί, επελέγησαν να Φιλιατρά να φιλοξενούν την έδρα του ΟΠΚΕ, που επιχειρεί, οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή οπουδήποτε κληθεί, είτε προγραμματισμένα, πάντων εντός της πόλης των Φιλιατρών δεν δύναται να είναι επί 24 ωρου βάσεως. Γιατί να υποβαθμίζεται συνεχώς η πόλη μας;
    Αν φέρεται και μετανάστες, όπως υπάρχει πληροφορία μέσα στην πόλη, είναι αναγκαίο, να σχηματίσετε ένα κανονικό Αστυνομικό τμήμα, στα Φιλιατρά, μοιράζοντας την δύναμη των ΑΤ Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων, αθροίζοντάς την και μετά διαιρώντας δια 3 και ότι υπόλοιπο μένει, στα Φιλιατρά, γιατί είναι το φυσικό κέντρο του Δ. Τριφυλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.