Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Πλήγμα για τον τουρισμό η σφράγιση των καντινών στο Λαγκούβαρδο! Αντιδράσεις από λουόμενους σε βάρος της Δημοτικής Αρχής

Εκτελέστηκε η εντολή για σφράγιση τριών καντινών στην παραλία του Λαγκούβαρδου – Παραμένουν οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες.

Χωρις καντίνες έμεινε η παραλία του Λαγκούβαρδου και οι εκατοντάδες επισκέπτες της για το υπόλοιπο καλοκαίρι αφού σήμερα το πρωί Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας ......

προχώρησε σε σφράγισή τους, καθώς δεν διέθεταν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας.

Κόλαση επικράτησε όταν τα μέλη της Επιτροπής έφθασαν στο Λαγκούβαρδο για να προβούν στη σφράγιση των καντινών απο λουόμενους οι οποίοι επιτέθηκαν λεκτικά στα μέλη της Επιτροπής με βολές σε βάρος του Δήμου και του Δημάρχου Τριφυλίας «επειδη βάζουν ταφόπλακα στο Λαγκούβαρδο και διώχνουν τον κόσμο απο την περιοχή»!

Ο Δημος μπορεί να εφαρμόζει Δικαστική απόφαση, αλλά οι λουόμενοι έλεγαν ότι έπρεπε να μπει μπροστά ο Δημαρχος και η Δημοτική Αρχή και να αποτρέψει τη σφράγιση, τουλάχιστον τη συγκεκριμένη στιγμή, πριν το Δεκαπενταύγουστο! Ο Δημος δημοπράτησε και εισπράττει απο τις καντίνες και εισπράττει και το κράτος ενώ δουλεύουν πολλα ατομα, (πάνω από 15 άτομα) σε περίοδο ανεργίας και επιπλέον εξυπηρετούνται οι λουόμενοι οι οποίοι αναγκάζονται πλέον να φύγουν απο το Λαγκούβαρδο αφού δε θα έχουν να πιουν ούτε ενα νερο. Μάλιστα στην περίπτωση της πρώτης καντίνας ο Δήμος είχε φροντίσει από νωρίς το πρωί, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, στην διακοπή της υδροδότησης με αποτέλεσμα οι εκατοντάδες λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν σε ένα βασικό αγαθό όπως είναι το νερό.

Πολλοί έλεγαν πως έκλεισαν διακοπές στην περιοχή για το Λαγκούβαρδο και τις υποδομές αναψυχής που ήξεραν οτι ειχε με τις καντίνες. Ήδη πάντως έχουν αρχίσει ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία της περιοχής εξαιτίας της σφράγισης των καντινών. Το πλήγμα στην περιοχή ειναι τεράστιο και ανυπολόγιστες οι συνέπειες και η ζημιά που προκαλείται μιας και ο κόσμος αναγκάζεται να φύγει απο το Λαγκούβαρδο.

Πολλοί αναρωτιούνται αν υπάρχουν συμφέροντα πίσω απο τη σφράγιση των καντινών πέντε μέρες πριν το Δεκαπενταύγουστο!

Η παρακάτω εικόνα χαρακτηρίζει την «δυναμική» που έχει σαν παραλία ο Λαγκούβαρδος, καθώς έχει τραβηχτεί λίγο μετά τις 10 σήμερα το πρωί, με τις ξαπλώστρες σε όλες τις καντίνες να είναι σχεδόν γεμάτες από εκατοντάδες λουόμενους!

Μια εικόνα χίλιες λέξεις… και αντί να αποτελεί καρτ ποστάλ του Δήμου, αποτελεί ταφόπλακα σε μια παραλία που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί και έρχονται λουόμενοι και όχι μόνο (όπως surfers) από πολλές περιοχές της Ελλάδας!

Θα περιμέναμε τουλάχιστον περισσότερη ευαισθησία από την Δημοτική Αρχή η οποία θεωρεί τον Τουρισμό… τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Τριφυλίας.

Gargalianoi online

1 σχόλιο:

  1. .... και μετα καμαρωνουμε για το ποσο μεγαλο ρευμα τουριστων εχουμε και φετος στην περιοχη μας...ανικανοι καρεκλοκενταυροι της δημοτικης εξουσιας. Οσο για τους συμπολιτες μου Φιλιατρινους που εμπλεκονται σε αυτο το θεατρο του παραλογου για προσωπικα συμφεροντα αγνοοντας το συνολο και την βουληση των Φιλιατρινων και αλλων εκδρομεων ντρεπομαι που καταγομαι και βρισκομαι εδω σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.