Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Η θεση της Δημοτικής αρχής Τριφυλίας για το σφράγισμα των Καντινών του Λαγκουβάρδου

Την δική της θέση σχετικά με το σφράγισμα των Καντινών του Λαγκουβάρδου απέστελλε με δελτίο τύπου ο Δήμος Τριφυλίας τονίζοντας ότι η πλευρά του δήμου αναγκάστηκε να προβεί στην ενέργεια αυτή και ρίχνει τις ευθύνες στους ιδιοκτήτες των καντινών αναφέροντας ότι δεν ήταν συνεπείς με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και συγκεκριμένα την έκδοση αδειών λειτουργίας, όπως όφειλαν.

Αναλυτικά η θέση της Δημοτικής αρχή είναι η ακόλουθη:

Η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να προβεί σε σφράγιση των καντινών στην παραλία του Λαγκουβάρδου, διότι οι ανάδοχοι που προέκυψαν από τις διαγωνιστικές διαδικασίες δεν ήταν συνεπείς με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και συγκεκριμένα την έκδοση αδειών λειτουργίας, όπως όφειλαν πριν ακόμα από την εγκατάστασή τους στην παραλία.

Η υπογραφή της σύμβασης των ανωτέρω αναδόχων με το Δήμο έγινε στις αρχές Ιουλίου και όφειλαν να εκδώσουν άδεια ευθύς εξ αρχής . Παρ’ όλα αυτά και παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις του Δήμου, αιρετών και υπηρεσιών και αλλεπάλληλες συστάσεις αδιαφόρησαν παντελώς. Η εποχικότητα των επιχειρήσεων δεν αναιρεί τους όρους λειτουργίας τους ως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η Δημοτική Αρχή έκανε όλες τις ενέργειες και προσπάθησε με κάθε δυνατό τρόπο να εκδοθούν οι αντίστοιχες άδειες και μάλιστα υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητές της με δημοτικά μεταφορικά μέσα η Δ/νση Εμπορίου του Δήμου μετέφερε την Επιτροπή της Δ/νσης Υγείας στο χώρο λειτουργίας των καντινών, για να επιταχύνει τις διαδικασίες. Λειτουργώντας έστω και προσωρινά και εν αναμονή της έκδοσης των αδειών από το Υγειονομικό, σε περιβάλλον παρανομίας άρχισαν οι καταγγελίες από μέρους των επενδυτών εναντίον αλλήλων αλλά και εναντίον της Δημοτικής Αρχής στην Ελληνική Αστυνομία, στη Δικαιοσύνη, στην Κτηματική Υπηρεσία και την Υγειονομική Διεύθυνση της Περιφέρειας, παραβιάζοντας τη νομιμότητα αλλά και κάθε έννοια ηθικής και ανοχής. Έφτασαν να εκβιάζουν και να απειλούν δημοτικούς υπαλλήλους, αιρετούς έως ακόμα και τον Δήμαρχο.
Σε αυτή την αθλιότητα η Δημοτική Αρχή δεν είχε καμία άλλη επιλογή από την εφαρμογή της νομιμότητας.

Αποτελεί προτεραιότητά μας η ανάπτυξη της περιοχής . Η παραλιακή ζώνη και συγκεκριμένα η παραλία του Λαγκουβάρδου είναι από τα πολύ ισχυρά σημεία προβολής του Δήμου μας. Οφείλουμε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες στις παραλίες μας αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται με ξεπερασμένες συνήθειες Νοτίου Ιταλίας.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να προωθεί την ανάπτυξη και προβολή της περιοχής αλλά με τους κανόνες της νομιμότητας και ηθικής για να είναι η ανάπτυξη ουσιαστική, διαρκής και σταθερή, σ ένα περιβάλλον υγιούς οικονομικού.

Ο Δήμος λειτουργεί στα πλαίσια του νόμου, δεν εξυπηρετεί συμφέροντα και δεν εκβιάζεται από κανέναν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.